LogoPers

NS-topman Roger van Boxtel opent stemweek Hart & Ziel Lijst

Zojuist heeft Roger van Boxtel als eerste zijn stem uitgebracht voor de Hart & Ziel Lijst van NPO Radio 4 op de Mariaplaats in Utrecht. Hiermee is de stemperiode, die loopt van 22 tot en met 29 september, officieel geopend en gaat de Hart & Ziel Bus tour van start. Nadat alle stemmen zijn geteld start op maandag 9 oktober op NPO Radio 4 de Hart & Ziel Lijst van 2017.
22 september 2017

NS-topman Roger van Boxtel: "Ik noem de Hart & Ziel Lijst de klassieke barometer van Nederland, aan deze lijst kunnen we zien welke klassieke muziek het hart raakt, en de ziel beroert. Ikzelf heb gestemd op het 4e pianoconcert van Beethoven en ik roep iedereen op om ook een stem uit te brengen op deze klassieke barometer."

Behalve Van Boxtel brengen Utrechters als filmmaker Jos Stelling, stadbeiaardier Malgosia Fiebig en Utrechts Conservatorium-docent Frank de Munnik hun stem uit in de Hart & Ziel Bus. Daarnaast klinkt in en om de bus veel live muziek. Het publiek dat komt stemmen op zijn of haar favoriete klassieke werken, geniet live van de mooiste nummers uit de Hart & Ziel Lijst van NPO Radio 4.

NPO Radio 4 trekt dit jaar met een speciale bus het land in voor de stemperiode van het jaarlijkse klassieke muziekfeest. Presentatoren Margriet Vroomans en Ab Nieuwdorp zenden vandaag van 7.00 tot 12.00 uur uit vanuit de radiostudio in de Hart & Ziel Bus.

NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst 2017

Tijdens de jaarlijkse NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst vieren NPO Radio 4, NPO 2 en NPO Cultura de liefde voor klassieke muziek. Onder het motto ‘klassiek komt bij je binnen’ kan iedereen van 9 tot en met 13 oktober op radio, tv én in het land genieten van de 300 klassieke muziekstukken die het meest raken, troosten of inspireren.

NPO Radio 4 sluit de Hart & Ziel Week feestelijk af met het gratis toegankelijke Hart & Ziel Festival op 13 oktober in Tivoli Vredenburg te Utrecht.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)