LogoPers

Ontsnap even uit de drukte: NPO Klassiek presenteert themaweek Kalm met Klassiek

NPO Klassiek biedt zijn luisteraars muzikale ontspanning tijdens de themaweek Kalm met Klassiek. Een hele week lang staat in de programmering tussen 07.00 uur ’s ochtends en 19.00 uur ’s avonds rustgevende muziek centraal. Kalm met Klassiek is van maandag 10 tot en met vrijdag 14 juni te horen op NPO Klassiek, npoklassiek.nl en via de gratis NPO Luister-app. 

Voor wie een lange dag vol vergaderingen en deadlines achter de rug heeft, muurvast staat in de ochtend- of avondspits, druk bezig is met schoonmaken of zich voorbereidt op een moeilijk examen biedt Kalm met Klassiek op NPO Klassiek dé uitkomst. Klassieke muziek kan voor iedereen een manier zijn om te ontsnappen uit de dagelijkse hectiek en is de ideale manier om weer in balans te komen. Tussen 07.00 en 19.00 uur is daarom overwegend kalme, klassieke muziek op NPO Klassiek te horen. Voor wie juist ook een energieboost nodig heeft, is er op gezette tijden ook een actiever stuk te horen. De themaweek Kalm met Klassiek sluit aan bij de gelijknamige podcast van de AVROTROS, die dagelijks door vele luisteraars wordt gebruikt voor een momentje van rust en klassieke ontspanning.

Muziekmixen
In De Ochtend (KRO-NCRV) klinken iedere dag twee kalme muziekmixen. Presentator Andrea van Pol bezoekt bijzondere buitenlocaties en koppelt daaraan toepasselijke kalme muziek. Op de visual radio van NPO Klassiek kunnen kijkers meegenieten van de beelden van de locaties, waaronder het strand, water en een bos.

Videoserie
In een speciale online videoserie spreekt AVROTROS-presentator Ab Nieuwdorp met gasten over de kracht van rustgevende muziek. Zo gaat hij in gesprek met een wijnboer over de vraag of druiven beter groeien met klassieke muziek en spreekt hij een chirurg over stress en ontspanning in de operatiekamer. De videoserie is te vinden op npoklassiek.nl en via de online kanalen van NPO Klassiek.

Wandelen
In de middag verlaten de presentatoren de studio voor een ontspannende wandeling, die van 12.00-16.00 uur live te volgen is op NPO Klassiek. Carine Lacor en Jet Berkhout van De Muziekfabriek en Sander Zwiep van Maatwerk lopen dagelijks tijdens hun uitzending in een natuurgebied waarbij ze kalme muziek laten horen die perfect past bij de flow van de wandeling. De presentatoren zijn te volgen via visual radio.

Live klassiek
Podium (NTR) nodigt tijdens Kalm met Klassiek dagelijks een musicus uit voor een live optreden tussen 16.00 en 18.00 uur. Onder anderen pianist Ralph van Raat, ensemble Wishful Singing en pianist Iris Hond treden op in de studio van NPO Klassiek. Ook in de kleine uurtjes, direct na middernacht, is er live muziek te horen. In het programma Keihard Klassiek treden onder meer pianist Delange en gitarist Robin Scherpen op. Alle live-optredens zijn na afloop te bekijken via de online kanalen van NPO Klassiek. 

Kalm met Klassiek is van maandag 10 tot en met vrijdag 14 juni te volgen via NPO Klassiek, npoklassiek.nl en de gratis NPO Luister-app. De muziekmixen, de podcast Kalm met Klassiek, afspeellijsten en video’s zijn terug te vinden op npoklassiek.nl/kalm-met-klassiek. 
 

Tjahny Bercx nieuwe directeur HR en Cultuur bij NPO
NPO BLEND All-time Hiphop and R&B Top 1000 van start
Barend van Deelen en Wijnand Speelman presenteren ochtend- en middagshow op NPO 3FM
Tim Moen nieuwe zendermanager NPO Klassiek
3FM Serious Request komt in actie voor Metakids
Jonna Fraser en CHO grote winnaars FunX Music Awards
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)