LogoPers

Ook komend jaar internationale topfictie bij de publieke omroep

Vanaf vandaag is de spraakmakende Britse serie Mr Bates vs The Post Office (BNNVARA) te zien op NPO Start. De serie vertelt het waargebeurde verhaal van de grootste gerechtelijke dwaling in de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk: het Britse postschandaal. Maar liefst 236 postkantoor eigenaren belandden onschuldig in de gevangenis nadat ze onterecht beschuldigd waren van fraude. De dramaserie maakte begin deze maand veel los in het eigen land. Het is de eerste in een lange lijst internationale topseries die komend jaar bij de publieke omroep te zien zijn.
25 januari 2024

Afgelopen jaar kon je bij de publieke omroep als eerste al kijken naar buitenlandse successeries als Carmen Curlers (VPRO)Sanditon (KRO-NCRV)Sisi (KRO-NCRV)The Capture (KRO-NCRV)Happy Valley (KRO-NCRV)1985 (VPRO)Blackwater (KRO-NCRV) en Exit (BNNVARA). Deze series worden door het publiek gewaardeerd met een cijfer tussen de 7,9 en 8,2 (Bron: MAP,GfK). Ook komend jaar staat het schema weer vol nieuwe kwaliteitsseries, maar ook spin-offs en vervolgseizoenen op eerdere successen.

 

Mr Bates vs The Post Office (BNNVARA, vanaf vandaag op NPO Start)

Alan Bates (gespeeld door Toby Jones) wordt ten onrechte beschuldigd van fraude en diefstal door de Britse post, en hij mag niet langer zijn postkantoor runnen. Als blijkt dat meer postkantoorhouders verschrikkelijk in de problemen komen door het gebrekkige computersysteem van de post, komt hij in actie. Het wordt een strijd tegen een van de machtigste overheidsinstanties die jarenlang gaat duren.

 

Orphan Black: Echoes (BNNVARA, vanaf 15 februari op NPO Start)

Lucy (gespeeld door Krysten Ritter) leidt een vredig leven op het platteland met haar vriend en zijn dochter, al heeft ze regelmatig nachtmerries over haar mysterieuze verleden. Als ze op een dag wordt opgespoord door een gewelddadige man, vlucht ze naar de stad, in de hoop daar meer informatie te vinden over haar identiteit.

 

Best Interests (KRO-NCRV, vanaf 16 februari op NPO 2 en NPO Start)

Nicci (gespeeld door Sharon Horgan) en Andrew (Michael Sheen) zijn gelukkig getrouwd en hebben twee jonge kinderen als het noodlot toeslaat. Hun jongste dochtertje Marnie blijkt een ernstige spierziekte te hebben, en dat zet het leven van het hele gezin op zijn kop. Ze komen voor ondenkbare keuzes te staan, met verstrekkende gevolgen.

 

The Gold (KRO-NCRV, vanaf 2 maart op NPO 2 en NPO Start)

Op 26 november 1983 overvallen zes mannen geldbedrijf Brink's-Mat. Ze zijn uit op buitenlandse valuta, maar vinden een berg goudstaven. Dan wordt het een race tegen de klok: de dieven proberen het goud te helen en wit te wassen, en inspecteur Boyce (gespeeld door Hugh Bonneville) en zijn team proberen de daders te vinden.

 

Dopesick (VPRO, vanaf 30 maart wekelijks twee afleveringen op NPO 3 en NPO Start)

Richard Sackler (gespeeld door Michael Stuhlbarg) van Purdue Pharma brengt een sterke pijnstiller op de markt. Een arts in Virginia schrijft het voor aan patiënten. Het OM klaagt jaren later Purdue Pharma aan omdat het middel toch zwaar verslavend blijkt te zijn.

 

The Capture 2 (KRO-NCRV, binnenkort te zien)

Rechercheur Rachel Carey (gespeeld door Holliday Grainger) heeft promotie gemaakt na haar vorige zaak. Wanneer een computerexpert van Chinese afkomst thuis wordt doodgeschoten door een mysterieuze moordenaar, raakt ze verwikkeld in de bizarre wereld van Artificial Intelligence. Er is haast bij geboden, want het gevaar dreigt.

 

Estonia (KRO-NCRV, binnenkort te zien)

Net na middernacht op 28 september 1994 komt de MS Estonia in een catastrofale storm terecht. Ondanks de reddingsoperatie, zinkt het schip en komen 852 mensen om. In dit op feiten gebaseerd drama wordt een poging gedaan om vanuit verschillende perspectieven licht te schijnen op wat er daadwerkelijk is gebeurd. 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)