LogoPers

Programmering Concertzender definitief naar digitale radiozenders

De Raad van Bestuur van de NPO heeft definitief besloten om de programmering van de concertzender over te hevelen naar nieuw op te richten radio-themazenders. De Concertzender past niet meer in de radiostrategie van de publieke omroep waar toegankelijkheid belangrijk is en waar digitale media nieuwe mogelijkheden bieden. Het besluit werd in november van vorig jaar reeds aangekondigd.
15 juli 2009

Radio-themazenders
De programmering van de Concertzender komt terug in drie digitale themazenders, die door de VPRO “gehost” zullen worden: Een zender met eigentijdse muziek die een verdieping geeft op de hedendaagse serieuze muziek, een zender met klassieke muziek voor de “young professional” met ruimte voor veel live-opnamen van de Nederlandse podia en tot slot een zender voor live-registraties op het gebied van jazz en wereldmuziek.

Einde Concertzender

De Concertzender wordt met dit besluit per 1 november 2009 opgeheven. Van het jaarbudget van de Concertzender (500.000 euro) wordt 300.000 euro beschikbaar gesteld voor nieuwe digitale radio-themazenders. NPO-woordvoerder Jeroen Wassenberg: “Door de integratie van de programmering van de Concertzender met de activiteiten van de VPRO kan efficiënter gewerkt worden.” De VPRO bekijkt of ze betaalde medewerkers en vrijwilligers een plek kan geven voor de inzet van haar digitale radio-activiteiten.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)