LogoPers

Programmering NPO Radio 5 in zomerse sferen

NPO Radio 5 verkeert vanaf deze week in zomerse sferen. De dj’s zorgen twee maanden lang voor het ultieme vakantiegevoel met vrolijke muziek en zonnige spelletjes. Afsluiting vormt traditiegetrouw het NPO Radio 5 Vakantieconcert op vrijdag 19 augustus. In de middagshow BertOp5 is zojuist bekendgemaakt dat de Vlaamse band Clouseau dit jaar het Vakantieconcert verzorgt.
4 juli 2022

DJ Bert Haandrikman gaat op zomertour en maakt daarbij radio vanaf bijzondere plekken in Nederland. Luisteraars kunnen in het programma van Henk van Steeg meespelen met de Zomerbingo. Presentator Bert Kranenbarg volgt een aantal ‘vakantieverslaggevers’: luisteraars vertellen wat ze meemaken tijdens hun verblijf in het buitenland.

Zomerestafette
Nieuw is dit jaar ook de Zomerestafette. Luisteraars delen hun muzikale herinneringen aan vakantieplaatsen. Doordat de laatste letter van een bestemming steeds de eerste letter van het volgende ‘reisdoel’ bepaalt, ontstaat een verrassende estafette door tal van landen. Bij de zomer hoort inmiddels ook het NPO Radio 5 Vakantiebandje. Elk uur zijn drie muziekfragmenten te horen en de vraag is steevast: wat zijn de titels van deze nummers? 

Clouseau
De Vlaamse band Clouseau (Daar Gaat Ze, Anne, Passie) verzorgt dit jaar het NPO Radio 5 Vakantieconcert, op vrijdag 19 augustus vanuit het Zuiderparktheater in Den Haag. Kaarten voor dit optreden zijn op verschillende manieren te winnen via NPO Radio 5, zie ook nporadio5.nl. Uiteraard is het concert ook live te volgen op NPO Radio 5.

‘Vol warmte’
“Radio wordt wel eens de vriend van de luisteraar genoemd en dat geldt zeker voor NPO Radio 5”, zegt zendermanager Peter de Vries. “Het station heeft de afgelopen jaren zijn aanhang flink zien groeien. Daar zijn we uiteraard trots op, met dank aan onze trouwe luisteraars én de mensen die de zender net ontdekken. Ondertussen gaat NPO Radio 5 gewoon door. Met een herkenbaar en vertrouwd geluid, vol warmte, gezelligheid en veel muziek uit sixties en seventies. De komende maanden met een zonnestraal extra.”

NPO Radio 5
NPO Radio 5 is dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 en is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

Laatste persberichten
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
3FM viert Songfestival met EuropapaParty en EuropaParade
NPO Radio 2 vernieuwt middagprogrammering
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)