LogoPers

Publieke omroep koopt nieuwe series en films op internationale tv-beurs

 
14 april 2015

De Nederlands Publieke Omroep (NPO) heeft in Cannes tijdens de internationale tv-markt MIP een aantal opvallende en onderscheidende nieuwe buitenlandse tv-series en films aangekocht. De programma’s zijn in de loop van 2015 en in 2016 te zien. De series en films zijn van hoge kwaliteit en met het oog op een breed publiek gekocht.

Nieuwe en bewezen series
In de traditie van de meest spectaculaire natuurseries zendt NPO 1 dit najaar de nieuwe serie The Hunt uit. Naast The Hunt zijn ook Shark en Pets: Wild at heart voor de EO en Cats Uncovered voor de NTR aangekocht.

NPO 1 koopt dit jaar ook een aantal nieuwe detectives aan: Chasing Shadows en Falco. Verder zijn nieuwe seizoenen te zien van bewezen successen zoals Silent Witness, Midsomer Murders, Scott & Bailey en Dicte. Alle detectives worden door de KRO uitgezonden. Ook komt NPO 1 met de nieuwe Vlaamse misdaadserie, De Ridder (AVROTROS). NPO 2 koopt ook een aantal sterke nieuwe detectiveseries aan zoals Happy Valley, Prey en Undeniable en nieuwe seizoenen van The Fall, The Bridge en Beck. Allemaal uit te zenden door de KRO.

Begin juni start NPO 2 met de politieke serie The Honourable Woman (VARA), bekroond met een Golden Globe voor actrice Maggie Gyllenhaal. In de zomer komt een nieuwe romantische Australische serie A place to call home (MAX). Ook de mooie natuurseries ontbreken op NPO 2 niet, met titels als Galapagos (NTR) en Micromonsters (NTR), beide van Sir David Attenborough. Twee van de meest spraakmakende documentaires van dit jaar zendt de VPRO uit. Te weten CitizenFour (onderscheiden met een Oscar) en Going Clear: Scientology and the church of belief.

Nieuwe films
NPO 3 pakt uit met de ijzersterke Italiaanse serie Gomorra (VPRO), gebaseerd op de gelijknamige film uit 2008, over het Napolitaanse misdaadsyndicaat Camorra. Ook komt NPO 3 met sterke titels voor de filmprogrammering zoals Boyhood, een van de meest opvallende titels van het afgelopen filmjaar. Andere films die in de loop van dit jaar en 2016 te zien zijn: American Hustle, Foxcatcher, Prisoners, The Bling Ring, Inside Llewyn Davis, A Most Wanted Man, Blue Jasmine, It Follows en The Badadook.

BNN, VARA en VPRO zijn de omroepen achter de films op NPO 3.

Daarnaast zijn op NPO 3 de documentaires Louis Theroux: Transgender Children (VPRO), Louis Theroux: By Reason Of Insanity (VPRO) en ABBA in Pictures: The Photographers Stories (NTR) te zien.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)