LogoPers

Publieke omroep vernieuwt de vrijdag- en zaterdagavond

De publieke omroep vernieuwt de programmering op de late vrijdag- en zaterdagavond. Sven Kockelmann gaat op vrijdagavond De Politieke Vrijdag (WNL) presenteren op NPO 2. Tijs van den Brink (EO) is op zaterdagavond op NPO 2 te zien met zijn journalistieke interviewprogramma. 

Eerder werd al bekend dat Eva Jinek (AVROTROS) dit najaar op NPO 1 van maandag tot en met donderdag een nieuw praatprogramma presenteert in de vooravond. Op de vrijdagse vooravond presenteert Carrie ten Napel (Omroep MAX) een nieuwe talkshow op NPO 1. De talkshow Sophie & Jeroen (BNNVARA) is vanaf september van maandag tot en met donderdag te zien op de late avond van NPO 1. 

Sven Kockelmann presenteert De Politieke Vrijdag dit najaar en in 2025 op NPO 2. Vanaf begin 2025 is ook het programma van Tijs van den Brink op de late zaterdagavond te zien op NPO 2. Voordat dat zover is, is Van den Brink al op zondagochtend op NPO 1 te zien met zijn journalistieke interviewprogramma.

Jojanneke Doorn, Directeur Video NPO: “De Politieke Vrijdag van Sven Kockelmann, met als vaste side-kick politiek verslaggever Thomas van Groningen, en het nieuwe programma van Tijs van den Brink op zaterdag zijn een mooie versterking van NPO 2 als zender voor verdiepende journalistiek. Beide programma’s sluiten op NPO 2 straks goed aan op Nieuwsuur (NTR/NOS). Samen met de nieuwe programma’s van Eva Jinek, Sophie Hilbrand & Jeroen Pauw en Carrie ten Napel bieden we onze kijkers een breed en gevarieerd talkshowpakket.”

“Op de familiezender NPO 1 willen we op de late vrijdagavond iets lichtvoetiger het weekend in gaan. Met dit najaar onder meer de komische dramaserie Ten minste houdbaar tot (AVROTROS), een serie rond Dolly Parton (van Ilse DeLange en Frank Evenblij, Omroep MAX), Waar doen ze het van? (EO) en MAX PubQuiz”, aldus Doorn.

Tjahny Bercx nieuwe directeur HR en Cultuur bij NPO
NPO BLEND All-time Hiphop and R&B Top 1000 van start
Barend van Deelen en Wijnand Speelman presenteren ochtend- en middagshow op NPO 3FM
Tim Moen nieuwe zendermanager NPO Klassiek
3FM Serious Request komt in actie voor Metakids
Jonna Fraser en CHO grote winnaars FunX Music Awards
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)