LogoPers

Radio 1 maakt de stand op na 10 jaar in 21e eeuw

Vanaf 22 december kijkt Radio 1 met de Decennium10Daagse terug op het eerste decennium van de 21e eeuw dat op 31 december wordt afgesloten. Wat brachten de jaren 2000 tot en met 2009, wat zijn de hoogte- en dieptepunten, wie zijn de hoofdrolspelers, de winnaars en wie de verliezers? Radio 1 vraagt het zijn luisteraars, bespreekt het met experts, politici en de mensen die de afgelopen 10 jaar een hoofdrol in het nieuws speelden. De Radio 1 Decennium Top 100 is de rode draad in de uitzending. Het actuele nieuws houdt deze 10 dagen zijn plek op de nieuwszender.
19 oktober 2009

Een terugblik met impact
De Decennium10Daagse is een project van alle omroepen op Radio 1. Tien dagen lang radio met reportages, terugblikken, discussies, interviews, polls, sport, gasten en betrokkenen uit het nieuws. De Decennium10Daagse behandelt het decennium per jaar en thematisch en werpt een nieuw licht op de gebeurtenissen. Met de gasten analyseert Radio 1 de waarde van het nieuws, maar ook de invloed van dit alles op vandaag de dag. Daarbij staat de luisteraar centraal.

Radio 1 Decennium Top 100
Van 22 tot en met 31 december staat de Radio 1 programmering 24 uur per dag in het teken van de Decennium10Daagse. Rode draad is de Decennium Top 100; een lijst van het meest indrukwekkende nieuws bepaald door de Radio 1 luisteraar. Vanaf 16 november kunnen luisteraars stemmen voor deze lijst via de Radio 1 website.

Luisteraar maakt de stand op
De Radio 1 website is het dynamische spoorboekje tijdens de Decennium10Daagse. Hier kan de luisteraar elke dag terecht voor informatie, polls, de Decennium Top 100 en om te stemmen op verschillende polls. Radio 1 vraagt het Nederlandse publiek om zijn mening over dit decennium. Wie waren de helden, welke gebeurtenissen hadden het meeste impact, wie zijn het meest betreurd?

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)