LogoPers

'Radio 4 Klassiek in de Stad' vanuit s-Hertogenbosch

De eerste editie van een aantal speciale uitzendingen van Radio 4 Klassiek in de Stad komt uit ’s-Hertogenbosch en vindt plaats op woensdag 20 februari live vanuit de bibliotheek.
24 januari 2013

Radio 4 wil zijn luisteraars kennis laten maken met de diverse muzikale tradities die Nederland rijk is. De eerste editie van een aantal speciale uitzendingen van Radio 4 Klassiek in de Stad komt uit ’s-Hertogenbosch en vindt plaats op woensdag 20 februari. Het programma komt de hele dag vanuit de stadsbibliotheek en wordt door alle omroepen gezamenlijk ingevuld. De uitzending is vrij toegankelijk voor publiek. Luisteraars van de klassieke publieke zender horen een keur aan live optredens van zangers, pianisten, ensembles en fanfares. Prominente gasten en bekende Bosschenaren schuiven aan bij de Radio 4-presentatoren om te vertellen over de stad, de culturele tradities en de beleving van de klassieke muziek in de regio.
 
De eerste live-uitzending van Radio 4 Klassiek in de stad start woensdag 20 februari om 7.00 uur en eindigt die dag om 19.30 uur. Vanaf 9.00 uur gaat de bibliotheek open voor publiek en is iedereen welkom om de uitzending bij te wonen. De Radio 4-programma’s De Ochtend van 4, De Klassieken, Licht op 4, Muziekwijzer, Haffmans’ Mooiste, Podium en Muziek aan Tafel presenteren een gevarieerd en verrassend programma met gasten en liveoptredens. Verslaggevers laten horen wat er zich elders afspeelt in de stad. Radio 4 Klassiek in de Stad wordt live op Radio 4 uitgezonden en is via de webcast te bekijken op radio4.nl.
 
Radio 4 Klassiek in de Stad
Radio 4 trekt dit jaar het land in en gaat op onderzoek uit. Nederland is rijk aan muzikale en culturele tradities, maar welke zijn dat precies? In de meest uiteenlopende steden in Nederland hoopt Radio 4 dat te ontdekken. De Radio 4-programma’s komen vanaf een aantal bijzondere locaties en de speciale uitzendingen staan in het teken van de muziekbeleving in de betreffende regio. Het publiek kan live aanwezig zijn maar ook in de radio-uitzendingen valt genoeg te beleven en te genieten. ’s-Hertogenbosch is de eerste gemeente die Radio 4 Klassiek in de Stad dit jaar aandoet. Later in het voorjaar volgt een uitzending vanuit Zwolle.

Voor meer informatie: http://www.rado4.nl

________________________________________
 
Noot voor de redactie

Voor meer informatie:

Wilma van Dormalen t :035 - 6777453, m : 06 – 24218281, e : wilma.van.dormalen@omroep.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)