LogoPers

Radio 5 Nostalgia presenteert ‘Sonneveld, een hommage’

Op woensdag 5 maart zingen de cast van Sonneveld de Musical, Rob de Nijs en Karin Bloemen de mooiste liedjes van Wim Sonneveld tijdens een speciale avond in Koninklijk Theater Carré Amsterdam.
10 februari 2014

Woensdag 5 maart presenteert Radio 5 Nostalgia in Koninklijk Theater Carré Amsterdam: ‘Sonneveld, een hommage’. Dit eerbetoon is opgezet, omdat het 40 jaar geleden is dat de theatergrootheid in onze hoofdstad overleed. Een verteller neemt het publiek aan de hand van verhalen en anekdotes mee door het bewogen leven van Sonneveld. De vertellingen worden kracht bijgezet door zijn mooiste liedjes. De cast van Sonneveld de Musical, Rob de Nijs en Karin Bloemen zingen onder andere ‘Het Dorp’, ‘Aan De Amsterdamse Grachten’, ‘Catootje’ en ‘Moeder, Ik Wil Bij De Revue’. Op vrijdag 7 maart zendt Radio 5 Nostalgia ‘Sonneveld, een hommage’ uit.

Ron Stoeltie, manager evenementen Radio 5 is verheugd om luisteraars aan de hand van een verteller mee te nemen door het enerverende leven van Sonneveld: ‘In het Sonneveld herdenkingsjaar staan we met bewondering stil bij de nalatenschap van een van de grootste naoorlogse cabaretiers. Zijn werk en liedjes zijn van grote waarde en zijn cultureel erfgoed beroert een breed publiek. Wim is niet alleen geliefd bij oud, ook jongeren omarmen zijn oeuvre. De successen van ‘Sonneveld de Musical’ en de tv-serie ‘Moeder, ik wil bij de Revue’ zijn het levende bewijs dat Sonneveld nog steeds een grote groep mensen raakt.’

Luisteraars maken deze week, van 10 t/m 16 februari, via de programma’s van Radio 5 Nostalgia en via de website www.radio5nostalgia.nl kans op kaarten voor ‘Sonneveld, een hommage’, op 5 maart in Koninklijk Theater Carré. Voor Sonneveld fans die geen kaartje hebben kunnen bemachtigen zendt Radio 5 Nostalgia op vrijdag 7 maart van 14.00 tot 16.00 uur opnames van deze bijzondere avond uit.

Radio 5 Nostalgia
Radio 5 Nostalgia is het sfeervolle publieke radiostation met vooral evergreens uit de jaren 60 en 70 in combinatie met informatie en service. Radio 5 Nostalgia is voor alle luisteraars vanaf 55 jaar en voor iedereen die houdt van de goede muziek van weleer.
Radio 5 Nostalgia is zeven dagen per week overal in Nederland te beluisteren via de kabel (bel gratis 0800-0900500 voor kabelfrequenties), Digital Radio+, de ether op 747 AM (747 kHZ op de middengolf), online via livestream op de website van Radio 5 en met de iPhone app van Radio 5. In Zuid-Limburg is Radio 5 ook te ontvangen op 1251 AM.

Voor meer informatie: www.radio5nostalgia.nl


Voor meer informatie over Radio 5 Nostalgia en accreditatie verzoeken voor woensdag 5 maart graag sturen naar:

• Wilma van Dormalen t: 035 - 6777453, m: 06 – 24218281, e: wilma.van.dormalen@omroep.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)