LogoPers

Reactie op calamiteit NPO

Vanmorgen rond 8.00 uur was er een ernstige calamiteit in het pand van de NPO op het Media Park in Hilversum. Er was sprake van een bedreiging tussen een nog onbekende man en een medewerker van de NPO.
17 augustus 2017

De politie en de NPO hebben vanmorgen al het mogelijke gedaan om deze situatie zo snel en zo goed mogelijk op te lossen. De man die deze ochtend onze collega vasthield, is aangehouden. Onze collega is in veiligheid gebracht. We wachten het onderzoek van de politie af om erachter te komen wat hier exact heeft plaats gevonden en wat de beweegredenen van de dader zijn geweest.

"De schrik zit er bij alle medewerkers van de NPO goed in. We zijn dan ook bijzonder opgelucht dat de calamiteit achter de rug is en dat onze collega ongedeerd is. Voor nu gaat onze zorg en medeleven uit naar onze collega en de direct betrokkenen,” aldus Shula Rijxman, voorzitter van de NPO. “Medewerkers die aanwezig waren hebben vanmorgen direct gehandeld en mede daardoor kon er snel, met de zeer kordate hulp van de politie, een einde worden gemaakt aan de bedreiging."

De calamiteit vond plaats in het hoofdgebouw van de NPO. De uitzendingen van radio en tv hebben hiervan geen hinder ondervonden. Met het oog op het lopende onderzoek is dit alles wat we er over kwijt kunnen. Wij wachten het onderzoek af.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)