LogoPers

Remco van Leen en Jojanneke Doorn nieuwe Directeuren Video bij de NPO

Per 1 november zullen Remco van Leen en Jojanneke Doorn samen de functie van Directeur Video bij NPO gaan vervullen. Zij worden benoemd voor een periode van vier jaar, met een mogelijke verlenging van maximaal nog één periode van vier jaar.
9 oktober 2023

NPO-voorzitter Frederieke Leeflang: “We zijn ontzettend blij met de benoeming van Remco en Jojanneke voor deze belangrijke functie binnen onze organisatie. Zij zijn in staat om samen met de omroepen het succes van de publieke omroep verder uit te bouwen. De uitvoering van de nieuwe gezamenlijke strategie, de verbinding met het publiek en de focus op de kernprogrammering zijn bij hen in goede handen.”

De uitdagingen voor de komende jaren zijn groot. Daarom is de keuze gemaakt deze functie door twee personen in te vullen. Remco van Leen gaat zich vooral richten op de content en programmering. Van Leen is in zijn carrière mediadirecteur van TROS en AVROTROS geweest, Directeur Content bij Talpa en genremanager cultuur en amusement bij NPO. Sinds november 2022 vervult Van Leen de Directeur Video functie op interim basis. "Mijn loopbaan heeft zich, op een klein uitstapje na, bij de publieke omroep afgespeeld en hier ligt ook echt mijn hart", zegt Remco van Leen. "Juist nu is een relevante publieke omroep van groot belang. Het is dé plek waar betrouwbare journalistiek wordt bedreven en de verhalen van Nederland in de volle breedte en vanuit verschillende perspectieven worden verteld. Daar draag ik graag daar mijn steentje aan bij."

Jojanneke Doorn zal haar ervaring inzetten voor onder andere de verdere organisatieontwikkeling. Daar is zij binnen de publieke omroep al langere tijd mee bezig. In 2009 is Jojanneke Doorn bij NPO begonnen, sinds 1 september 2021 in de rol van manager HR en vanaf november 2022 als interim Directeur Video. "Ik vind het eervol dat ik in deze functie mijn expertise en jarenlange ervaring binnen de NPO mag inzetten voor de directie Video en de publieke omroep. Ik kijk er naar uit om samen met alle betrokken collega’s te werken aan de ontwikkeling van de organisatie en de strategie van de Publieke Omroep", aldus Doorn.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)