LogoPers

Remco van Westerloo vanaf 1 juli interim-netmanager NPO 1

Remco van Westerloo is vanaf 1 juli 2019 interim-netmanager NPO 1 en dus vanaf dat moment verantwoordelijk voor de programmering op de brede familiezender van de publieke omroep. Van Westerloo rapporteert vanuit zijn functie aan directeur Video Frans Klein, die verantwoordelijk blijft voor de volledige tv-programmering van NPO.
18 juni 2019

Van Westerloo heeft jarenlange ervaring met het programmeren van tv-zenders; zo was hij achtereenvolgens programmadirecteur van onder meer Net 5, Talpa, RTL 5 en SBS 6. Directeur Video Frans Klein: “Remco van Westerloo verstaat de kunst van het programmeren en heeft daarbij ook een goed gevoel voor publieke waarde en kwaliteit. Ik kijk ernaar uit om met hem het komende jaar samen te werken rond de programmering van NPO 1 en ondertussen verder te bouwen aan een nieuw programmeermodel en bijpassende organisatie voor al onze NPO-kanalen.”

NPO experimenteert momenteel met genrecoördinatoren die samen met zenderteams werken aan een integrale programmering, zowel voor de tv-kanalen als NPO Start. Daarom werd de functie van netmanager NPO 1 tijdelijk waargenomen door de directeur video zelf. Vanwege de drukte rond deze interne transitie en de komst van het Eurovisie Songfestival naar Nederland is de afgelopen periode gezocht naar een tijdelijke invulling van deze functie. Die is nu gevonden in de persoon van Remco van Westerloo, die de functie een jaar lang zal vervullen.

Van Westerloo: ‘NPO 1 laat met haar programma’s iedere dag weer zien dat het ondanks de toegenomen concurrentie en versplintering nog steeds mogelijk is om een miljoenenpubliek te bereiken met sterk inhoudelijke programma’s, waarin publieke waarden goed naar voren komen. Er ligt een fantastische basis waarop voortgebouwd kan worden.’

Bij het samenstellen van de programmering is sprake van veelvuldig overleg tussen de verschillende netmanagers, zenderredacties, omroepen en de directie Video over welke programma’s het beste bij het profiel van een net passen. Via het experiment met de genrecoördinatoren wordt deze manier van werken verder uitgebreid. De directeur Video legt het programmeringsvoorstel voor aan de raad van bestuur van NPO. Het definitieve besluit wordt uiteindelijk door dit bestuur genomen, waartegen nog bezwaar en beroep mogelijk is. En zo komt uiteindelijk de programmering tot stand waar dagelijks miljoenen mensen naar kijken.

NPO 1 is de best bekeken tv-zender van Nederland, met een mix aan publieke tv-programma’s voor het hele gezin. Van nieuws en actualiteiten als het NOS Journaal en EenVandaag tot talkshows als Jinek, Pauw, DWDD en M. En van spannende series als Klem en Flikken Maastricht tot publieksfavorieten als Wie is de Mol?, Heel Holland Bakt en Boer zoekt Vrouw.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)