LogoPers

Ronnie Flex grote winnaar FunX Music Awards 2016

In een volle Melkweg reikte jongerenzender NPO FunX zojuist zijn jaarlijkse publieksprijzen uit aan de beste dj’s, zangers, MC’s en groepen van het afgelopen muziekjaar. Grote winnaar van de FunX Music Awards is Ronnie Flex: in de categorie Best Style, Best MC en Best Online Presence is hij de favoriet van de FunX-luisteraars.
25 mei 2016

Ronnie Flex kreeg de FunX Music Award voor Best Online Presence uitgereikt door zijn moeder, die hij bedankte “Ik vind dit sowieso de mooiste award die ik ooit heb gekregen, van mijn eigen moeder die mij heeft moeten opvoeden. Ik vind dit gewoon zo mooi.

De FunX-luisteraars roemen de rapper ook vanwege zijn unieke en herkenbare style met de FMA voor Best Style. Producer Jack $hirak, die onder meer de veelbesproken hit 'Drank & Drugs' produceerde, mag zich de allereerste winnaar noemen van de FunX Music Award in de categorie Best Producer. De grote zaal van de Melkweg ging los tijdens de optredens van o.a. Ronnie Flex, Broederliefde, Mr. Polska, Dyna, Jayh en Dio. Ali B, Kenny B en Lijpe verrasten het FunX-publiek vanavond met de primeur van hun nieuwe track ‘Mensen Redden’.

Niels Hoogland, adjunct-zendermanager NPO FunX: “Het publiek van FunX heeft de afgelopen weken massaal gestemd. Deze winnaars mogen zich met recht de populairste spelers binnen de Nederlandse urban muziekscene noemen.”

Tot 23.00 uur ontvangen FunX dj’s Jaimy en Riza de grote winnaars in de studio tijdens de afterparty, waar The Partysquad, Dyna en dj Faya draaien.

De winnaars van de FunX Music Awards 2016 zijn:

Best Producer
Jack $hirak

Best Single
Broederliefde Ft. KaliBwoy & SBMG - Alaka

Best DJ
Dyna

Best Style
Ronnie Flex

Best MC
Ronnie Flex

Best Singer
Jayh

Best Album
New Wave

Best Group
Broederliefde

Best Video
SFB – Strangers

Best Online Presence
Ronnie Flex

FunX Music Awards
De FunX Music Awards zijn de publieksprijzen van jongerenzender FunX voor de beste dj’s, zangers, MC’s en groepen van eigen bodem, gekozen door de FunX-luisteraar. De FMA’s vonden dit jaar voor de derde keer plaats in de Melkweg in Amsterdam. De winnende artiesten kregen de FunX Music Awards uit handen van Ali B, Jandino Asporaat, Fajah Lourens, Mr. Probz en Veronica van Hoogdalem. Naast de uitreiking van de tien FunX Music Awards waren er ook live optredens van Ronnie Flex, Broederliefde, Mr. Polska, SFB, F1rstman, SBMG, Jayh, Ali B, Kenny B, Lijpe, Rochelle, Cho, I Am Aisha, Dio, Kalibwoy, Bokoesam, Spanker en Idaly.

Voor meer informatie: www.FunX.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)