LogoPers

Ruurd Bierman voorzitter mediafestival Prix Europa

Ruurd Bierman (58) is verkozen tot voorzitter van het prestigieuze mediafestival Prix Europa. Hij is de achtste Prix Europa voorzitter. Bierman volgt Dr. Gottfried Langenstein op die een nieuwe functie heeft bij ARTE.
20 januari 2011

Ruurd Bierman is sinds 2003 lid van de Raad van Bestuurd van de NPO. Tevens is Bierman voorzitter van de EBU-Television Committee:


'Ik ben erg blij met deze benoeming. Prix Europa is een oase voor programmamakers vanuit geheel Europa, op zoek naar hoogwaardige programma’s, professionele debatten en inspiratie. Volgend jaar viert dit buitengewone festival haar 25ste editie. Voor mij is het een grote eer om dit jubileum als voorzitter mee te maken. Ik kijk uit naar het festival in Berlijn'.

Prix Europa is het grootste jaarlijkse Europese media festival in Berlijn. Elk jaar worden in een competitie de beste televisie-, radio- en nieuwe-mediaproducties gekozen door een open jury. Het doel hiervan is om deze producties te publiceren door geheel Europa en hen te ondersteunen bij distributie en gebruik.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)