LogoPers

RvB publieke omroep stemt in met nieuwe programmering radio

De Raad van Bestuur van de Publieke Omroep heeft vandaag de nieuwe indeling van de zes publieke radiostations goedgekeurd. Per 1 september gaat de nieuwe programmering in, waarin ruimte is gemaakt voor nieuwe omroepen PowNed en Wakker Nederland en voor uitbreiding van uitzenduren voor BNN en omroep MAX.
27 april 2010

In nauwe samenwerking met de omroepen is de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuwe programmering van de zes publieke radiostations. De verandering vindt plaats op basis van de wettelijke uitzenduren en budgetten zoals de minister deze heeft bepaald voor de omroepen voor de komende vijf jaar. In de programmering moet vanaf 1 september plaats zijn voor de nieuwe omroepen PowNed en Wakker Nederland en hebben BNN en MAX recht op meer uitzenduren. Een aantal andere omroepen moet als gevolg hiervan omroepuren inleveren. Elke vijf jaar wordt het recht op uitzenduren voor publieke radio door de minister opnieuw vastgesteld. De verschuiving van uitzenduren geschiedt binnen het bestaande budget voor de publieke omroep.

“Wekelijks bereiken we met publieke radio zes-en-een-half miljoen luisteraars”, zegt Jan Westerhof, directeur NPO Radio. “Die wil je met een vernieuwde programmering niet van je vervreemden. Integendeel. We hebben met de nieuwe programmering een balans gezocht tussen de wettelijke opdracht, de behoefte van luisteraar aan een vertrouwde programmering en de ambities van de verschillende de omroepen om zich met de programma’s te kunnen profileren. Een klein aantal van de huidige titels gaat verdwijnen of krijgt een nieuwe plaats in het schema. Ruim tachtig procent van de huidige programmering blijft ongewijzigd. Met circa dertig nieuwe programma’s verdeeld over de zes publieke radiostations stemmen we ons aanbod publieke radio nog beter af op de luisteraar’’.

PowNed gaat uitzenden op Radio 1 en 3FM, Wakker Nederland zendt vanaf 1 september uit op Radio 1 en Radio 2. De uitbreiding van BNN is op 3FM, waar de zendtijd van de jongerenomroep verdubbeld. MAX krijgt voor het eerst zendtijd op Radio 1 en krijgt meer zendtijd op Radio 4.

In de komende periode komen de omroepen met meer informatie over nieuwe programma’s en presentatoren.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)