LogoPers

S10, DI-RECT, Chef'Special, Snelle en o.a. WIES headliners 3FM Serious Request


Rob Janssen, Sophie Hijlkema en Barend van Deelen. Foto: Marie Wanders/NPO 3FM.

 

Zondag gaat 3FM Serious Request van start! NPO 3FM-dj's Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen maken 24 uur per dag radio en online content vanuit het Glazen Huis in Amersfoort met maar één doel: samen met heel Nederland zoveel mogelijk geld ophalen voor Het Vergeten Kind, de stichting die opkomt voor kinderen in Nederland die opgroeien in een thuissituatie met heftige problemen. Maar geen Glazen Huis zonder gasten en 3FM verzekert je daarom in de week voor kerst van een mooie muzikale line-up, waaronder S10, DI-RECT, Chef'Special, The Jordan, Snelle en WIES. Daarnaast komen er de hele week, 24 uur per dag, uiteenlopende huis- en nachtgasten voorbij die de dj's bijstaan, zoals Meau, Angela Schijf, Bizzey, Jessie Maya, Qucee en Blanks. Bekijk hieronder de line-up van gasten, natuurlijk nog zonder de verrassingen die nog voorbijkomen gedurende de week! Ook de line-up van de finaledag wordt later bekendgemaakt.

12 december 2022

Zondag 18 december

Snelle (muzikaal)

Angela Schijf (huisgast)

Burgemeester van Amersfoort (huisgast)

Natasja Froger (huisgast)

 

Maandag 19 december

The Jordan (muzikaal)

Jungle by Night (muzikaal)

Blanks (huisgast)

Andy van der Meijde (huisgast)

 

Dinsdag 20 december

S10 (muzikaal & nachtgast)

Diggy Dex (muzikaal)

Jessie Maya (huisgast)

Wilfred Genee (huisgast)

 

Woensdag 21 december

Chef’Special (muzikaal)

Prins S. en de Geit (muzikaal)

Juvat Westendorp (huisgast)

Bizzey (nachtgast)

 

Donderdag 22 december

WIES (muzikaal)

Tamino (muzikaal)

Jochem van Gelder (huisgast)

Jetske van den Elsen (huisgast)

Giel Beelen (huisgast)

 

Vrijdag 23 december

DI-RECT (muzikaal)

Kuzko (muzikaal)

Steven Kazan (huisgast)

Meau (huisgast)

Qucee (huisgast)

Wendy van Dijk (huisgast)

Dione de Graaff (nachtgast)

 

Zaterdag 24 december

Verrassingsacts finaledag

 

Kerstmarkt bij het Glazen Huis

Dit jaar kan iedereen weer langskomen bij het Glazen Huis in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Naast het bezoeken van de dj’s die dag en nacht radio maken, worden er ook allerlei activiteiten rondom het Glazen Huis georganiseerd waarvan de opbrengst voor Het Vergeten Kind is. Zo kunnen bezoekers o.a. een virtual reality escaperoom uitbreken, een slinger geven aan de ‘drollendraaier’ van Dierenpark Amersfoort, een workshop parfum maken of gemasseerd worden door professionele masseurs. Ook kunnen bezoekers op de foto worden gezet worden door Juvat Westendorp (bekend van Het perfecte plaatje), een tangoles of aikido workshop volgen, dansen in de mini silent disco, een gedicht op maat laten maken of een kerstkaart uit de succesvolle actie van Jaydon kopen. Ook is de 3FM Serious Request merchandisetruck op de kerstmarkt te vinden waar veel speciale items verkrijgbaar zijn. Deze items zijn later deze week ook verkrijgbaar via de 3FM Serious Request webshop.

 

Bekende gezichten van de kinderzenders NPO Zapp en NPO Zappelin zijn aanwezig met spellen en workshops voor de allerkleinsten, maar ook voor oudere kinderen. Kapper Marko van Hoofdzaken komt zondag langs in de Zapp-stand, maar ook Anne-Mar Zwart en Steven Kazan zijn in de stand te zien tijdens de Glazen Huis week. Via 3fm.nl/seriousrequest worden komende week nog meer namen en activiteiten bekendgemaakt.

 

Special Het Vergeten Kind (NTR) – 15 december, 21:55 uur, NPO 3

Dit jaar zetten de dj’s zich in voor Het Vergeten Kind die op hun beurt opkomen voor kinderen die opgroeien in een onveilige thuissituatie. In deze special gesprekken met kinderen en jongeren die daarmee worstelen of geworsteld hebben. Welke invloed heeft dit op hun leven? Waar hebben ze behoefte aan? Zangeres Meau geeft een masterclass songwriting aan een meisje dat in haar jeugd liedteksten schreef om te verwerken wat ze meemaakte. En Edino van Dorsten vertelt over zijn leven van ná Ruinerwold, hoe hij zichzelf verloor in de wereld en hoe belangrijk het dan is om gezien te worden door de juiste mensen en instanties.

 

Over 3FM Serious Request

3FM Serious Request zet zich ook dit jaar in de week voor kerst in voor het goede doel, dit jaar voor het eerst voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staat 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in De Nieuwe Stad in Amersfoort. De actie is 24 uur per dag live te volgen via de radio, maar ook via 3fm.nl, op Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, non-stop bij NPO 1 extra (tijdens de actie als open kanaal 81), op televisie met updates bij NPO 1 en NPO 3 en op NPO Start. In Nachtgasten (NTR) op NPO 3 stomen Annefleur Schipper en Vera Siemons dagelijks om 19:25 uur de Nachtgasten klaar voor hun verblijf in het Glazen Huis. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie over de actie en alle activiteiten daar omheen.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)