LogoPers

Sander, Domien en Angelique bewoners Glazen Huis

3FM dj’s Sander Hoogendoorn, Domien Verschuuren en Angelique Houtveen zitten vanaf 18 december in het Glazen Huis voor de veertiende editie van 3FM Serious Request. De drie 3FM dj’s laten zich zes dagen opsluiten op het Marktplein in Apeldoorn. Dat maakte NPO 3FM zojuist bekend tijdens een speciale live uitzending vanaf de locatie waar het Glazen Huis komt te staan. De drie dj’s gaven een housewarming en stelden zich voor aan de buurt. 
9 november 2017

Tijdens 3FM Serious Request zetten Sander, Domien en Angelique zich vanuit het Glazen Huis in om verscheurde families in conflict- en rampgebieden weer samen te brengen.

Stille ramp: breng ze weer samen 

Wereldwijd zijn meer dan 4 miljoen mensen op zoek naar hun dierbaren. Vooral in conflict- en rampgebieden als Nigeria, Congo en Nepal leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers en zussen. Met de opbrengst kan het Rode Kruis vermiste kinderen en familieleden opsporen, het contact herstellen en hen in bijzondere gevallen thuis brengen.

3FM Serious Request

Van maandag 18 tot en met zondag 24 december 2017 komt Nederland in actie tijdens de jaarlijkse inzameling van NPO 3FM. Vanuit het Glazen Huis draaien de dj’s de tracks die het publiek tegen betaling aanvraagt. Tot en met Kerstavond maken de dj’s 24/7 live radio en televisie, zijn ze continu online en volgen ze inzamelingsacties en actievoerders op de voet. En dat op een lege maag. Alle overige 3FM dj’s, bands, artiesten, luisteraars en bezoekers op het plein geven de jocks de energie die ze zo hard nodig hebben.

Sinds de allereerste editie in 2004 zet NPO 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. In 2016 bracht de actie 9.257.000 euro op om longontsteking bij kinderen tegen te gaan. Alle edities van 3FM Serious Request hebben tot nu toe in totaal 96.2 miljoen euro opgebracht.

Volg 3FM Serious Request op NPO 3FM, 3FM.nl, Facebook, Instagram, en Snapchat voor meer nieuws.

Wil je meer informatie over 3FM Serious Request of een actie aanmelden? Check 3fm.nl/seriousrequest

Noot voor de redactie (niet ter publicatie)

Bijgaande persfoto is rechtenvrij te gebruiken onder vermelding van NPO 3FM/Bullet-Ray. Meer rechtenvrij fotomateriaal en het 3FM Serious Request-logo is verkrijgbaar op de perssite van NPO 3FM.

Voor meer informatie en/of interviewaanvragen kunt u contact opnemen met:

3FM Communicatie: Anneke de Vries, m: 06 27 09 66 14, e: anneke.de.vries@npo.nl

Nederlandse Rode Kruis: Merlijn Stoffels, m: 06 54 91 84 81, e: mstoffels@redcross.nl

Wijnand Speelman

3FM dj Wijnand Speelman reisde onlangs af naar Nigeria om de stille ramp in beeld te brengen. Hij zag met eigen ogen hoe het Rode kruis vermiste kinderen opspoort, contact herstelt met ouders, broertjes en zusjes en familieleden thuis brengt. Hij is beschikbaar voor interviews.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)