LogoPers

Scholieren op avontuur in 3FM Tussenuur

Wat kun je allemaal doen in een tussenuur? In het nieuwe online programma 3FM Tussenuur bevinden 3FM dj’s Joram Kaat (EO) en Wijnand Speelman (KRO-NCRV) zich tussen de scholieren op het schoolplein. Samen met de scholieren nemen ze de proef op de som. Een ritje in een achtbaan na wiskunde, maar op tijd weer terug voor natuurkunde? Yes we can! NPO 3FM bezorgt middelbare school leerlingen het tussenuur van hun leven. 
13 oktober 2016

In de verloren lesuren bespreekt de publieke jongerenzender, in samenwerking met omroep HUMAN, thema’s als seks, liefde, racisme, imago, privacy en prestatiedruk. Hierbij gaan de jocks discussie en debat niet uit de weg. Op NPO 3FM, 3fm.nl/tussenuur en social media, delen jongeren hun verhalen, meningen en oplossingen met Joram en Wijnand.

In het tussenuur ligt het avontuur voor het grijpen. Scholieren dagen de 3FM-dj’s op 3fm.nl/tussenuur uit. Is het bijvoorbeeld mogelijk om een ritje in een achtbaan te maken en weer op tijd in de klas te zitten? In deze video namen Joram en Wijnand de proef op de som:

Basyl de Groot, zendermanager van NPO 3FM, over het nieuwe online platform: “3FM Tussenuur laat zien dat NPO 3FM meer is dan alleen een radiozender. Wij zijn waar de jongeren zijn, ook als ze een tussenuur hebben. Juist dan heb je tijd om nieuwe ervaringen op te doen en om op avontuur te gaan."

Alkmaar

Onderwijskundige Onno Hansen is voor 3FM Tussenuur op maandag 31 oktober en donderdag 3 november te gast op een middelbare school in Alkmaar. CSG Jan Arentsz is het podium voor een bijzonder experiment op het gebied van online profiling en privacy. Zo leren de scholieren tijdens hun tussenuur op een vernieuwende en confronterende manier over de gevaren van sociale media.

3FM Tussenuur

3FM Tussenuur is een online programma voor én door jongeren. Het is een platform waarop scholieren zelf een belangrijke rol spelen. Zo maken de Syrische vluchteling Jameel en transgender Jeppe deel uit van het 3FM Tussenuur-panel. Zij houden op de 3FM Tussenuur Instagram wekelijks een dagboek bij. Het panel bespreekt uiteenlopende thema’s waar jongeren dagelijks mee dealen. Hoe (on)veilig is het versturen van naaktfoto’s nu eigenlijk? Waarom word ik niet uitgenodigd voor feestjes? Hoe geef ik minder geld uit?

Alle content van 3FM Tussenuur is te vinden op: 3fm.nl/tussenuur, Instagram, Facebook, Twitter en Snapchat (tussenuur3fm).

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)