LogoPers

Sesamstraat gaat door

Sesamstraat gaat door en blijft dagelijks twee keer per dag op NPO Zappelin op 3 te zien! Sesamstraat is ook te zien op plekken waar de jonge fans tegenwoordig de programma's kijken: via de NPO Zappelin app, NPO.nl en zappelin.nl en natuurlijk het digitale themakanaal NPO Zappelin Xtra.
6 november 2015

Vanaf 1 januari zal de avonduitzending van Sesamstraat, een herhaling van de ochtendshow op NPO Zappelin, niet meer op NPO 1 te zien zijn. Met de nieuwe programmering zorgen we dat ons publiek –zowel jong als oud- zo goed mogelijk van al onze programma's kan genieten. Daarbij houden we rekening met het kijkgedrag van de verschillende doelgroepen. Tijd voor Max verhuist van NPO 2 naar NPO 1 omdat er op dat moment ook heel veel ouderen voor de televisie zitten.

Veel kijkers zijn met Sesamstraat opgegroeid en we begrijpen de emotie die de verhuizing losmaakt bij de oudere kijkers en de mensen die betrokken zijn bij Sesamstraat. De verhuizing past in een bredere ontwikkeling. Steeds meer jonge kijkers kijken flexibel naar programma's: soms op TV en steeds vaker via NPO Gemist, de app van NPO Zappelin en via zappelin.nl. Die aantallen nemen toe en daar spelen we als publieke omroep op in.

We weten namelijk ook dat de ochtenduitzending van Sesamstraat op NPO Zappelin in de doelgroep (3 tot 5 jaar) beter bekeken wordt dan de avonduitzending op NPO 1 in diezelfde doelgroep (40% in de ochtend tegen 15% in de avond). Daarnaast hebben we de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in kindertelevisie en in de kanalen waar de kinderprogrammering te zien is. Dat werpt zijn vruchten af. Sinds een aantal jaren is NPO Zapp(elin) de grootste kinderzender van Nederland en kinderen weten ons ook online heel goed te vinden. De NPO Zappelin app is bijvoorbeeld 700.000 keer gedownload.

Ouders en kinderen weten onze programma’s dus goed te vinden. Dat het voor de vaste kijkers van de avonduitzending van Sesamstraat wennen is, begrijpen we natuurlijk. Er zijn nog voldoende manieren om Sesamstraat volgen: op tv en online, live en op een later moment als het de kijker beter uitkomt. Sesamstraat blijft en is te zien op elke plek, op ieder moment, voor iedereen.

 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)