LogoPers

Songfestival met gebarentolk bereikt 262.000 mensen via tv

NPO 1 extra wist zaterdagavond 262.000 mensen te bereiken met de spannende ontknoping van het Eurovisie Songfestival op tv. Daarnaast werd de livestream van NPO 1 extra op NPO Start circa 68.000 keer opgestart. Het NPO-themakanaal bood dit jaar voor het eerst de mogelijkheid om de uitzending te bekijken met gebarentolk en signdancers.
20 mei 2019

Een enthousiaste groep van 17 tolken en signdancers zorgden op NPO 1 extra tijdens de tweede halve finale (met het optreden van Duncan Laurence) en de finale voor een unieke beleving voor de dove of slechthorende kijker die op deze manier ook het ritme en de sfeer van een lied goed meekrijgt.

Tijdens de tweede halve finale donderdag bereikte NPO 1 extra via de tv 216.000 kijkers. De livestream via NPO Start werd toen circa 30.000 keer opgestart.

Op NPO 1 werd de finale van het Eurovisie Songfestival zaterdagavond gemiddeld door 4,4 miljoen mensen bekeken. Dat aantal liep op naar 5,3 miljoen bij het optreden van Duncan Laurence. Via NPO Start keken een half miljoen mensen naar de finale.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)