LogoPers

Start 3FM Serious Request met James Morrison en The Common Linnets

(Foto: Instagram The Common Linnets)
14 december 2015

Vrijdag 18 december rond 20.15 uur sluit de deur van het Glazen Huis in Heerlen achter 3FM dj’s Domien Verschuuren, Giel Beelen en Paul Rabbering. James Morrison en The Common Linnets treden speciaal voor 3FM Serious Request samen op voor het publiek op De Bongerd in Heerlen. De Britse singer-songwriter doet samen met zangeres Ilse DeLange de deur van het Glazen Huis op het Pancratiusplein op slot. Dit nieuws maakte Giel Beelen zojuist bekend op NPO 3FM.

3FM dj’s Annemieke Schollaardt, Frank van der Lende en Sander Hoogendoorn zenden vanaf 14.00 uur uit vanuit het Glazen Huis in Heerlen. De uitzending volg je op 3FM, 3fm.nl en NPO 101. De start van 3FM Serious Request 2015 volg je vanaf 19.30 uur op NPO 3. Het optreden op De Bongerd start om 20.00 uur.

Toekomst voor jongeren in conflictgebieden

Met 3FM Serious Request 2015 zet de publieke radiozender zich in voor de generatie van de toekomst: jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Met de opbrengst van de actie biedt het Rode Kruis hen een kans op een betere toekomst, onder meer door middel van scholing, beroepstraining, psychische hulp en een basis waarmee in levensonderhoud kan worden voorzien. Jongeren in conflictgebieden als Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en Democratische Republiek Congo zijn de stille slachtoffers van de oorlog. NPO 3FM geeft ze met Serious Request een stem. Keep them going.

3FM jocks Domien, Giel en Paul maken tot en met donderdag 24 december non stop live radio en TV en eten daarbij niets. De dj’s in het Glazen Huis, de 24-uurs challenges, de gebeurtenissen op het plein en alle acties in het land zijn continu online te volgen via NPO 3FM, 3fm.nl,alle social kanalen van 3FM en kominactie.3fm.nl.

3FM Serious Request

Met 3FM Serious Request zet NPO 3FM zich ieder jaar in samenwerking met het Rode Kruis in voor een stille ramp. In 2004 haalde 3FM Serious Request € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet NPO 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. In de afgelopen 11 jaar heeft de actie in totaal meer dan 78 miljoen euro opgebracht. Vanaf 2006 sloten internationale radiostations uit onder meer België, Zweden, Zwitserland, Kenia en Korea zich bij de actie aan.

Voor meer informatie over 3FM Serious Request 2015 én voorgaande edities van 3FM Serious Request: www.3fm.nl en www.rodekruis.nl.

3FM dj’s Paul Rabbering en Wijnand Speelman zijn afgereisd naar respectievelijk Syrië en Democratische Republiek Congo om reportages te maken over jongeren in oorlogs- en conflictgebieden,de stille ramp die tijdens 3FM Serious Request 2015 centraal staat. Zij zijn beiden beschikbaar voor interviews.

Voor meer informatie, fotomateriaal en interviewaanvragen kunt u contact opnemen met:

NPO 3FM Communicatie:
Anneke de Vries t: 035 6773094, m: 06 27096614, e: anneke.de.vries@npo.nl 
Paul Westgeest m: 06 15696479 e: paul.westgeest@npo.nl

Nederlandse Rode Kruis:
Merlijn Stoffels t: 070 4455728, m: 06 54918481, e: mstoffels@redcross.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)