LogoPers

Sylvana Simons nieuwe presentatrice op Radio 6

Sylvana Simons is vanaf 13 juli weer terug op de Nederlandse radio. Op Radio 6, dé jazz-zender, presenteert zij iedere werkdag tussen 14.00 en 16.00 uur haar eigen programma "Sylvana's Choice" voor de NPS. Sylvana's Choice is een opgewekt programma met nieuwe en oude soul, jazz en crossover. Sylvana laat haar eigen, nieuwe ontdekkingen horen aan de luisteraars van Radio 6 én er is plaats voor tips van luisteraars zelf. Daarnaast spreekt Sylvana regelmatig met een bekende Nederlander over zijn of haar passie voor muziek en is er ruimte voor live-optredens.
9 juli 2009

Liefde voor muziek
Sylvana is opgetogen over haar nieuwe programma: “Met dit nieuwe programma ben ik terug bij mijn eerste liefde: de muziek! Ik heb er ongelooflijk veel zin in om bij een kwaliteitszender de muziek te laten horen waar ik als klein meisje al mijn hart aan verpand heb. Sylvana’s Choice wordt een persoonlijk programma, waarin ik mijn eigen muziekcollectie mag delen met de luisteraar, maar me ook samen met diezelfde luisteraar laat verrassen door al het jazz- en soultalent uit binnen- en buitenland. Ik verheug me er ook enorm op om live artiesten in de studio te ontvangen, verslag te doen van de vele festivals en evenementen en te laten horen dat jazz, soul en urban springlevend is en nergens zo goed tot haar recht komt als bij Radio 6.”

Dé jazz-zender van Nederland
De overstap van Sylvana naar Radio 6 sluit aan bij de nieuwe weg die Radio 6 is ingeslagen. Vorige maand maakte Radio 6 al bekend het muziekprofiel aan te passen. Radio 6 is dé jazz-zender van Nederland. De publieke zender concentreert zich vanaf heden volledig op jazz en jazzgerelateerde genres, zoals, soul, blues, rythm & blues en de wereldmuziek die van die stromingen is afgeleid. Het aangepaste muziekprofiel beoogt de herkenbaarheid van de zender voor de luisteraar te verbeteren.

Sylvana Simons
Sylvana Simons presenteerde van 1995 tot en met 1999 op TMF het programma ‘Sylvana’s Soul’. Zij kreeg daardoor de titel de Nederlandse Queen of Soul. In 2000 stapte Sylvana over naar RTL waar zij talloze programma’s presenteerde als ‘RTL Live’, ‘TV Makelaar’ en ‘Dancing with the Stars’. Ook het radiomedium is niet vreemd voor Sylvana. Vanaf 1999 presenteerde zij elke zondagmiddag haar eigen talkshow op Radio 538. Van 2001 tot 2003 had zij iedere vrijdagavond haar eigen programma ‘Sylvana’s Soul’ op Noordzee FM.

Radio 6
Radio 6 is het publieke radiostation voor jazz, blues en rhythm & blues. De muziekliefhebber vindt op de zender bevlogen radiomakers met aandacht voor muziek en cultureel-informatieve programma’s. De Radio 6 website is het dynamische spoorboekje over de zender waar programmamakers en luisteraars elkaar treffen. Om kennis uit te wisselen over de programma’s, muziek, blogs, recensies en achtergronden. Radio 6 is in heel Nederland te beluisteren op de kabel en via internet.

Bel gratis telefoonnummer 0800 - 026 26 66 voor informatie over de kabelfrequentie.


Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)