LogoPers

Symfonie Nr. 6 'Pastorale' voert Beethoven Top 30 aan op NPO Radio 4

Symfonie Nr. 6 'Pastorale' staat op de eerste plaats van de Beethoven Top 30 van NPO Radio 4. Deze door de luisteraars samengestelde lijst is vrijdag 19 juni te horen tussen 09.00 en 16.00 uur. De Beethoven Top 30 vormt de afsluiting van de Beethovenweek op NPO Radio 4 die vandaag is gestart. Kijk voor de volledige lijst op nporadio4.nl.

15 juni 2020
Tijdens de Beethovenweek staat de programmering van NPO Radio 4 op tal van momenten in het teken van deze Duitse componist die dit jaar 250 jaar geleden werd geboren. Als rode draad door de dag zijn in elk programma brieffragmenten van Beethoven te horen, ingesproken door acteur Leopold Witte en gekoppeld aan muziek. Online en op NPO Radio 4 zal veel over Beethovens leven en muziek te horen, zien en lezen zijn. Een aantal hoogtepunten:
  • In De Klassieken (elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur) is dagelijks een opname van een pianosonate van Beethoven te horen, uitgevoerd door een Nederlandse pianist. Ze zijn ook online te zien en horen. De eerste is al online te vinden.
  • In De Muziekfabriek (elke werkdag van 12.00 tot 14.00 uur) wordt dagelijks gebeld met iemand die Beethoven als naam heeft en tijdens 4 de Middag (elke werkdag van 14.00 tot 16.00 uur) kunnen luisteraars in de rubriek Für Elise hun favoriete Beethovenmuziek opdragen aan een Elise.
  • In Podium (elke werkdag van 16.00 tot 19.00 uur) wordt iedere dag rond 17.15 uur live geschakeld met de Muziekhaven in Zaandam om een deel van een optreden dat daar wordt gegeven uit te zenden. Deze concerten worden diezelfde dag compleet uitgezonden in het Avondconcert.
  • Alle Avondconcerten (elke werkdag van 20.00 tot 22.30 uur) staan volledig in het teken van Beethoven. Ook deze bijzondere concerten zijn na afloop op www.nporadio4.nl/beethovenweek te bekijken.

Op de website www.nporadio4.nl/beethovenweek vind je ook heel veel achtergrondverhalen, video's, podcasts en te beluisteren concerten. Zo kun je al Beethovens 9 symfonieën beluisteren, uitgevoerd door het Koninklijk Concertgebouw Orkest o.l.v. Iván Fischer.

En voor wie zelf Beethoven wil spelen; vanaf woensdag 17 juni kunnen liefhebbers thuis aan de slag met  ‘Speel mee met Beethoven: Het Allegretto uit Beethovens 7e symfonie’. Wijnand van Klaveren maakte een voor amateurs goed speelbaar arrangement. Er zijn versies voor 14 verschillende instrumenten, met pianobegeleiding te downloaden. Er is ook een versie voor koor a capella. De meespeelopnames zijn ingespeeld en ingezongen door musici van het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor.
Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)