LogoPers

Thema-avond op NPO Radio 5 in teken van vluchtelingen in Nederland

NPO Radio 5 staat stil bij het leven van vluchtelingen in Nederland
26 mei 2015

Op donderdag 28 mei staat de avond van NPO Radio 5 in het teken van mensen die hun land gedwongen moeten verlaten, op de vlucht voor oorlog, geweld en armoede. Iedere dag bereiken ons gruwelijke berichten over mensen die hun levens riskeren voor een betere toekomst in Europa. De publieke radiozender maakt een uitzending over de vluchtelingen die ons land bereiken.

Van 19.00 tot 22.00 uur zendt NPO Radio 5 de extra lange uitzending ‘Vluchthaven Nederland’ uit, met reportages, live muziek en columns. NPO Radio 5 presentatoren Henriëtte Smit, Naeeda Aurangzeb en Wilfred Kemp verdiepen zich samen met studiogasten in het leven van de vluchtelingen in Nederland. Wat gebeurt er zodra zij aankomen in Europa? Waar komen ze terecht? Hoe zien hun levens er uit binnen de Nederlandse grenzen? Ook is er ruimte voor de vraag of wij als land meer kunnen en moeten doen voor deze vluchtelingen.

NPO Radio 5
Radio 5 Avond en Weekend is het publieke radiostation met levensbeschouwelijke programma’s. De zender toont met zijn programmering een afspiegeling van de maatschappelijke verscheidenheid van de Nederlandse samenleving en neemt hierin afstand van de waan van de dag. Radio 5 Avond en Weekend houdt voeling met de maatschappij vanuit een eigentijdse optiek. Godsdienst, levensbeschouwing en aandacht voor kleinere luistergroepen met specifieke culturen zijn belangrijke uitgangspunten.

Let op: per 1 september 2015 is NPO Radio 5 niet meer via de AM te beluisteren. NPO Radio 5 is overal in Nederland te beluisteren via de kabel. Bel gratis 0800-0900500 voor de juiste kabelfrequenties. NPO Radio 5 is ook online te volgen via livestream op de website van NPO Radio 5 en de iPhone app van Radio 5, en Digital Radio+.

Voor meer informatie: www.radio5.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)