LogoPers

Uitzending Gemist-applicatie voor iPad gelanceerd

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) lanceert vandaag de Uitzending Gemist-applicatie voor de iPad. De veel gebruikte iPhone-applicatie komt hiermee beschikbaar voor gebruikers van de tablet van Apple.
19 juli 2011

De iPad-versie van de applicatie heeft onder andere een aangepaste vormgeving en de mogelijkheid om favoriete programma's aan te geven.

Programma's van Nederland 1, 2 en 3 en ook genres, omroepen en onderwerpen kan de gebruiker toevoegen aan zijn favorieten. Stelt hij bijvoorbeeld de VPRO en het genre amusement in als favoriet, dan verschijnen de nieuwste uitzendingen automatisch onder elkaar in een handig overzicht.

Door gebruik te maken van een nieuwe techniek - adaptive streaming - kunnen kijkers ook onderweg een hoge beeldwaliteit verwachten. De nieuwe technologie controleert de beschikbare bandbreedte en past daarop de beeldkwaliteit aan. De beeldkwaliteit varieert van 32 Kilobit tot 1 Mbit per seconde.

De iPhone-applicatie van Uitzending Gemist is meer dan 750.000 keer gedownload. Per maand worden gemiddeld 2,7 miljoen afleveringen via de iPhone bekeken. De NPO verwacht met de iPad-versie ook te voorzien in een grote publieksbehoefte.

Het aangeven van favoriete programma's wordt in een latere versie van de applicatie ook beschikbaar gemaakt voor de iPhone en iPod.

Uitzending Gemist-applicatie iPad

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)