LogoPers

Uitzending Gemist nu beschikbaar voor iPhone, Apple staat gebruik 3G alsnog toe

Hilversum: De internetdienst Uitzending Gemist van de publieke omroep is vandaag beschikbaar gekomen op de iPhone. De video's kunnen zowel via WIFI als 3G netwerken worden bekeken. Even leek het erop dat Apple de applicatie niet wilde toelaten vanwege de mogelijke belasting van het mobiele datanetwerk. Dankzij een goede samenwerking met T-Mobile Nederland en Apple Europa is de applicatie nu alsnog ongewijzigd beschikbaar gekomen.
17 september 2009

De iPhone-applicatie heeft een archief van 8 dagen. Over Wi-Fi heeft de applicatie dezelfde beeldkwaliteit als de website van Uitzending Gemist (500 kb/s). Via 3G worden de afleveringen met een beeldkwaliteit van 200 kb/s aangeboden. Afleveringen zijn vrijwel direct na uitzending op televisie beschikbaar in de applicatie.

Eind 2008 lanceerde de NPO al een applicatie van Uitzending Gemist voor diverse type mobiele telefoons. De iPhone applicatie liet iets langer op zich wachten. William Valkenburg, directeur internetcoördinatie bij de NPO: “De iPhone is niet te vergelijken met de ruim 300 andere mobiele toestellen die we al ondersteunen. Er moest een hele nieuwe applicatie voor worden ontwikkeld'. Een grote uitdaging was om de dienst zowel via WIFI als 3G beschikbaar te krijgen. Valkenburg: 'De Uitzending Gemist applicatie is in dat opzicht uniek en vernieuwend. We zijn blij dat we, o.a. dankzij de steun van T-Mobile de applicatie nu via de Apple Store kunnen aanbieden'.

Uitzending Gemist voor de iPhone is door Rebel Technologies in opdracht van de NPO ontwikkeld.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)