LogoPers

Veel roze programma’s op NPO 3 en NPO 101 tijdens Amsterdam Gay Pride

NPO 3 en NPO 101 zenden de hele week roze programma’s uit tijdens de Amsterdam Gay Pride. Documentaires, films, series en veel andere programma’s over LHBTI (Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel, Transgender en Interseks) zijn vanaf zondag 30 juli op NPO 101 te zien en vanaf maandag 31 juli op NPO 3. Het hoogtepunt is de registratie van de Canal Parade, de jaarlijkse botenparade op de Amsterdamse grachten, op zaterdag 5 augustus.
28 juli 2017

NPO 3

NPO 3 start maandag 31 juli met 3Doc: Queer (BNN). Dinsdag 1 augustus worden gay stellen met kinderen gevolgd in 3Doc: Gay Babyboom (BNN). In de feel good comedy Chez Nous (2 augustus, NTR) probeert een vriendengroep hun stamcafé Chez Nous te redden. In Pride (3 augustus, VARA) besluit een groep van homoseksuele en lesbische activisten geld in te zamelen tijdens de Gay Pride in Londen om families van mijnwerkers te steunen. Er is één probleem: de Unie schaamt zich ervoor om hun steun te ontvangen.

Op zaterdag 5 augustus kleuren de grachten van Amsterdam roze tijdens de wereldberoemde Canal Parade. Ook dit jaar doen Art Rooijakkers en Richard Groenendijk verslag van de imposante botenparade. De Canal Parade is te zien op NPO 3 om 23.15 uur en overdag via de livestream op npo3.nl/canalparade en op NPO 101.

NPO 101

NPO 101 trapt de roze week zondag 30 juli af met Hij is een Zij (KRO-NCRV, dagelijks) waarin Jan Kooijman zeven jonge transgenders tijdens hun transitie volgt. De rest van de avond zijn onder andere Spuiten en Slikken (BNN) en de 3Doc: Genderbende (BNN) te zien. NPO 101 zendt ook dagelijks de Roze Wildernis (KRO-NCRV).

Hoe is het met de homoacceptatie over de grens is gesteld? Reggie Yates (BNN) bezoekt zowel Rusland en Engeland. In Vrijen in vrijheid (NTR) begeleiden vijf bekende Nederlanders tijdens de Gay Pride mensen uit landen waar de liefde grenzen kent. In de documentaire Strijders voor de Liefde (NTR) gaat Sipke Jan Bousema op zoek gaat naar de mannen en vrouwen die een dagelijkse strijd moeten leveren om hun liefde openlijk en veilig te mogen uiten. In de documentaire Een man weet niet wat hij mist (VPRO) gaan Tim den Besten en Nicolaas Veul op zoek naar de grenzen van hun eigen seksualiteit.

Kijk voor meer informatie op npo3.nl/gay.

NPO 101 is te zien op Ziggo kanaal 128, KPN kanaal 76 of via de livestream op NPO Start.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)