LogoPers

Volg de inauguratie van Trump bij de NPO

Vrijdag 20 januari wordt Donald Trump beëdigd als 45ste president van de Verenigde Staten. De inauguratie is uitgebreid te volgen via de publieke omroep. Van live-verslag door de NOS op NPO 1 en NPO Radio 1 tot ceremoniële blaasmuziek op NPO Radio 4: kijkers en luisteraars hoeven niks te missen van deze bijzondere dag.
20 januari 2017

NPO Radio 1

De programmering van NPO Radio 1 staat vrijdag van 16.00 tot 19.00 uur in het teken van Trumps inauguratie. NOS-correspondenten Arjen van der Horst en Matthijs van de Wiel doen live verslag van de gebeurtenissen. Om 18.00 uur legt Trump de eed af waarna hij zijn inaugurele rede houdt. Om 18.30 uur volgt in Dit is de Dag (EO) de nabeschouwing met Amerika-deskundigen Rick Nieman en Kirsten Verdel.

 

NPO 3FM en NPO Radio 4

In de middagshow van Frank van der Lende (BNN) en Sander Hoogendoorn (BNN) komt Amerika-deskundige Maartje van Hoek aan het woord. Zij woont in Washington de inauguratie bij.

Ook op NPO Radio 4 komt de luisteraar in Amerikaanse sferen. In programma's als De Klassieken (AVROTROS) en Podium (NTR) zijn veel Amerikaanse werken te horen.

 

NPO 1

Vanaf 17.15 uur is de inauguratie ook live te volgen op NPO 1. Winfried Baijens presenteert dan NOS Journaal: Inauguratie Donald Trump. Correspondenten Wouter Zwart en Arjen van der Horst zijn bij de plechtigheid in het Capitool in Washington D.C. om live verslag te doen.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)