LogoPers

Week tegen Pesten bij de NPO

Van 21 tot en met 25 september duiken NPO Zapp en NPO 3 in de wereld van het fenomeen pesten tijdens de Week tegen Pesten. Tijdens deze week kijken kinderen en (jong)volwassenen elke dag naar verschillende programma’s en films waarin het onderwerp pesten centraal staat. Deze themaweek sluit aan bij de landelijke ‘Week tegen het Pesten’ die in diezelfde periode plaatsvindt.
16 juli 2015

 

“Het is de taak van de publieke omroep om aandacht te geven aan pesten en de bijbehorende problematiek. In deze week brengt de NPO het onderwerp op verschillende manieren in beeld, zodat pesten en de gevolgen ervan bespreekbaar wordt bij kinderen en (jong)volwassenen, thuis en in de klas,” zegt Suzanne Kunzeler, netmanager NPO Zapp/Zappelin en NPO 3.

Op NPO Zapp kijken kinderen op televisie en via online naar het leven van nu, met daarin aandacht voor belangrijke, originele en realistische onderwerpen die bij het dagelijkse leven horen. Voor veel kinderen en volwassenen hoort pesten en gepest worden daar - helaas - ook bij. Op NPO Zapp, NPO 3 en op zapp.nl/antipestweek worden onder andere handige tips gedeeld en vertellen gepeste kinderen en volwassenen hun verhaal.

 

De Week tegen Pesten op NPO Zapp en NPO 3
Tijdens de Week tegen Pesten vragen de publieke omroepen in gezamenlijkheid op NPO Zapp en NPO 3 aandacht voor elke vorm van pesten en de bijbehorende problematiek. Vanaf maandag 21 september begint de Week tegen het Pesten met elke werkdag om 15.30 uur een Zappbios-film, die helemaal in het teken staat van pesten. Het Klokhuis (NTR) brengt van maandag tot en met vrijdag om 18.25 uur vier bijzondere thema-afleveringen, met onder meer aandacht voor anti-pestmethodes, de gevolgen van pesten en het pestproces. Wat kunnen omstanders bijvoorbeeld doen om het proces te doorbreken? Om 19.30 uur eindigt de NPO Zapp programmering met de Zapp Anti-Pest Club (EO). Een vijf-delige serie waarin presentatrice Anne-Mar Zwart langs gaat bij basisschoolklassen waar gepest wordt. Daar laat ze zien dat pesten alleen kan stoppen als iedereen van de groep zich in zet.  Het programma Pestmagazine (BNN/KRO) volgt daarna op NPO 3, van maandag tot en met donderdag om 20.00 uur. Vrijdag 25 september wordt vanaf 19.30 uur de Anti-Pest Week afgesloten met een bijzondere thema-avond (BNN/KRO), met daarin onder meer een Pest Test.

Voor meer informatie: www.zapp.nl/antipestweek

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)