LogoPers

Willeke Alberti ontvangt NPO Radio 5 Evergreen Award

Willeke Alberti is vandaag onderscheiden met de NPO Radio 5 Evergreen Award. Ze ontving de prijs uit handen van haar collega-musicus Tonny Eyk tijdens het NPO Radio 5-programma De Weekendborrel (AVROTROS).
12 november 2022
Willeke Alberti ontving de NPO Radio 5 Evergreen Award uit handen van Tonny Eyk. FOTO: NPO Radio 5/Bullet-Ray

Alberti is sinds de jaren 50 succesvol als zangeres; solo en in duetten met haar vader Willy Alberti, Paul de Leeuw en André van Duin.

Indrukwekkend oeuvre
Peter de Vries, zendermanager van NPO Radio 5: “Spiegelbeeld, Telkens Weer, Ome Jan, De Glimlach Van Een Kind, Samen Zijn of Het Oude Huis: slechts een greep uit het indrukwekkende oeuvre van Willeke Alberti. Al decennialang vervult zij de harten van veel Nederlanders met haar prachtige liedjes. Ze brengt warmte in de huiskamer, bijvoorbeeld via NPO Radio 5, en bezorgt tal van mensen mooie momenten met haar optredens, van theaters tot zorgcentra. Willeke Alberti is de koningin van het Nederlandse lied en daarom eren wij haar dit jaar met de NPO Radio 5 Evergreen Award.”

Evergreen Top 1000
Willeke Alberti staat dit jaar met vier nummers in de Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5: Spiegelbeeld (#391), Telkens Weer (#452), Het Oude Huis (#879) en Samen Zijn (#916). De lijst is vanaf aanstaande maandag tot en met vrijdag 18 november elke dag te horen van 06.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 5 en ook te zien via NPO 1 extra. De volledige Evergreen Top 1000 is te bekijken op nporadio5.nl

NPO Radio 5 is dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 en is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).


Noot voor redactie:

Bijgaande foto is vrij van rechten te gebruiken, graag met als bronvermelding: NPO Radio 5/Bullet-Ray

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)