LogoPers

Zapp Your Planet 2016: €328.016,- euro voor de Afrikaanse olifant

De inzamelingsactie van NPO Zapp en het Wereld Natuur Fonds is sinds mei van dit jaar opgelopen naar €328.016. Dat maakte Zapp-presentatrice Nienke de la Rive Box zojuist bekend op het Cinekid Festival in Amsterdam. Aansluitend ging het tv-programma Zapp Your Planet: Expeditie Olifant (EO) in première. Een kleine groep kinderen zag als eerste hoe het WNF de opbrengst in Gabon, Afrika besteedt. In het programma laten Zapper Nienke en actievoerders Minke (11) en Sebastiaan (10) de kijkers van NPO Zapp in real life zien hoe WNF-parkrangers de olifant beter kunnen beschermen tegen stropers. Het Zapp-programma is in de herfstvakantie vanaf maandag 24 oktober te zien bij NPO Zapp op 3.
19 oktober 2016

Ook na de landelijke actiedag van  bleven kinderen actievoeren en doneren. Met de €328.016,- die Zapp Your Planet: Expeditie Olifant uiteindelijk heeft opgehaald beschermen parkrangers samen met het Wereld Natuur Fonds de Afrikaanse olifant tegen stropers. De actiedag was het startpunt van de spannende reis naar Gabon. In Afrika doden stropers dagelijks gemiddeld honderd olifanten voor hun slagtanden.

Het Zapp-programma is in de herfstvakantie van maandag 24 tot en met donderdag 27 oktober om 18.25 uur te zien bij NPO Zapp op 3. Op zaterdag 29 oktober zendt NPO Zapp om 12.30 uur alle afleveringen nog een keer achterelkaar uit in een compilatie. Die dag staan ook de Zapp-programma’s Freek (VPRO), De Buitendienst (NTR) en Klokhuis (NTR) helemaal in het teken van de olifant.

Zapp Your Planet

Zapp Your Planet is een jaarlijkse actie van de publieke kinderzender NPO Zapp en WNF. Sinds 2012 vragen de Zapp-presentatoren aandacht voor een goed groen doel. Kinderen uit het hele land komen zelf in actie en helpen mee met de inzameling. In 2016 vroeg de publieke kinderzender aandacht voor de bedreigde olifant. Overal waar de olifant nog leeft wordt jacht op ze gemaakt door stropers. Elke dag worden gemiddeld honderd olifanten in Afrika gedood voor hun slagtanden. Op zaterdag 14 mei 2016 kwamen ruim 10.000 bezoekers langs bij Studio 21 in Hilversum om geld te doneren in de geldslurf en tien uur lang te genieten van onder meer tv-opnames, workshops, spelletjes, optredens, meet & greets en de Zapp Your Planet-veiling.

Meer informatie: www.zappyourplanet.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)