LogoPers

Zapp Your Planet 2016 brengt 275.982 euro op

Zapp Your Planet heeft 275.982 euro opgebracht voor de Afrikaanse olifant. Alle Zappers verzamelden zich op het podium en maakten zojuist het eindbedrag voor Operatie Olifant bekend. Met dat bedrag kunnen de rangers van het Wereld Natuur Fonds de olifant in Afrika beter beschermen tegen stropers. Daar worden elke dag gemiddeld honderd olifanten gedood voor hun slagtanden.
14 mei 2016

Vandaag presenteerden Klaas van Kruistum en co-hosts Anne-Mar Zwart en Saskia Weerstand tien uur lang de Zapp Your Planet tv-marathon. Onder de titel Operatie Olifant werd de hele dag geld ingezameld voor het dier dat al jaren wordt bedreigd door stroperij. Het ingezamelde bedrag van Zapp Your Planet 2016 gebruikt het WNF voor de training van rangers, de opleiding van speurhonden en de aanschaf van GPS-systemen, wildcamera’s, tenten, muggennetten en schijnwerpers voor nachtpatrouilles.

“Het is hartverwarmend om te zien dat zo veel kinderen van verschillende leeftijden zich boos maken om stroperij. Al vanaf maart dit jaar voeren scholen en duizenden kinderen actie voor dit prachtige dier, waarvan je zou denken dat niemand het kwaad zou willen doen. Van de verkoop van anti-stroopwafels tot een olifantenmars op de Dam: alles om aandacht te vragen voor de situatie van de Afrikaanse olifant. Het is een prachtig bedrag geworden, waar het Wereld Natuur Fonds écht een verschil mee kan maken,” aldus Suzanne Kunzeler, netmanager NPO Zapp.

In Studio 21 in Hilversum kwamen ruim 10.000 bezoekers langs om geld te doneren in de geldslurf en tien uur lang te genieten van tv-opnames, workshops, spelletjes, optredens, meet & greets, de Zapp Your Planet-veiling en nog veel meer.

 

Zapp Your Planet Expeditie
Voor Zapp-presentatrice Nienke en actievoerders Minke (11) en Sebastiaan (10) was Studio 21 het startpunt van hun expeditie naar Gabon in Afrika. Ze laten de kijkers van NPO Zapp zien hoe WNF-rangers de olifant beter kunnen beschermen tegen stropers. Het EO-programma ‘Zapp Your Planet Expeditie’ is in de herfstvakantie vanaf 24 oktober te zien bij NPO Zapp op 3.

 

Zapp Your Planet: Operatie Olifant
Zapp Your Planet is een jaarlijkse actie van de publieke kinderzender NPO Zapp en WNF. Sinds 2012 vragen de Zapp-presentatoren aandacht voor een goed groen doel. Kinderen uit het hele land komen zelf in actie en helpen mee met de inzameling.Met de vijfde editie van Zapp Your Planet vragen de publieke kinderzender en het WNF dit jaar aandacht voor de bedreigde olifant. Overal waar de olifant nog leeft wordt jacht op ze gemaakt door stropers. Elke dag worden gemiddeld honderd olifanten in Afrika gedood voor hun slagtanden.

Meer informatie: www.zappyourplanet.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)