LogoPers

Zomer bij de NPO drukker dan ooit

Er is deze zomer meer dan ooit te beleven op de NPO. Er gaan meer nieuwe programma’s en nieuwe series van bestaande programma’s van start dan in voorgaande zomers. Dit past in de beweging die de NPO maakt naar een zomerprogrammering die net zo rijk is als in de rest van het jaar. Vorig jaar ging de late night talkshow met Eva Jinek door in de zomer. Dit jaar gaat ook de programmering in de vooravond door met M van Margriet van der Linden. Frans Klein, directeur Video: “De NPO is gewoon aan deze zomer. De winkel is open, ’s avonds en overdag. Met veel spiksplinternieuwe en mooie publieke programma’s.”
16 mei 2018

Een greep uit het rijke aanbod
Van een nieuwe ‘Tien voor Taal’ met Astrid Joosten tot Rutger Castricum die buren met elkaar probeert te verzoenen of het WK Voetbal volgt samen met de Marokkaanse gemeenschap – ons aanbod is rijk. In De Opvolgers gunt Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck ons een blik in de wereld van familiebedrijven, met M is er een nieuw programma op de vooravond en Matthijs van Nieuwkerk krijgt een programma over boeken.

Publiek en toegankelijk
Shula Rijxman, voorzitter Raad van Bestuur van de NPO: “We hebben de afgelopen jaren keihard gewerkt aan het versterken van de publieke waarde van onze programma’s en aan hun brede toegankelijkheid. Het Nederlandse publiek waardeert dat. Onze programma’s krijgen een 8.2 voor hun publieke waarde en een 8.7 voor hun kwaliteit. Wij willen voorzien in de grote behoefte aan spraakmakende en mooie programma’s van eigen bodem. Aan verhalen van en over Nederland, aan gedegen en betrouwbare journalistiek. Over ons land, onze taal, onze cultuur en onze identiteit. Ook in de zomer zijn we er voor iedereen, met maar liefst 85% Nederlandse programma’s.”

NPO is aan
Frans Klein: ,,Wij weten dat veel Nederlanders in Nederland blijven als het om vakantie gaat en die willen we zowel relevant, informatief als verstrooiend bedienen. Daarom willen we de versterking die vorig jaar is ingezet niet alleen continueren, maar ook echt nieuwe programma’s op het menu zetten deze zomer.’’

Sportzomer
Er is natuurlijk veel sport te zien deze zomer met het WK voetbal (alle wedstrijden zijn te zien bij NPO 1 en NPO 3) in combinatie met Studio Rusland, maar ook de Tour de France met daarbij De Avondetappe, de finales van Wimbledon en TT Assen. En niet te vergeten de Europese Kampioenschappen (atletiek, zwemmen, turnen en wielrennen) en Eredivisie voetbal vanaf begin augustus. Op NPO 3 ziet u rechtstreekse verslagen van het EK beachvolleybal.

Actualiteiten
Ook tijdens de zomermaanden draait de wereld door. De hele zomer door een uitgebreid aanbod van nieuws en actualiteiten met onder meer de NOS Journaals, NOS Sportjournaal, EenVandaag, M, Jinek en Pauw.

Nederlandse on demand premiere Papa Jay op NPO Start
Papa Jay – bekend van Een Huis Vol (KRO-NCRV) - heeft een eigen programma. De on demand premiere daarvan is op 4 juni. Kijkers van NPO Start Plus kunnen dan exclusief alle 8 afleveringen tegelijk previewen en krijgen een inkijkje in het reilen en zeilen van deze alleenstaande vader van vijf kinderen. Later is dit ook te zien op NPO 1 extra.

Kijkers van NPO Start en NPO Start Plus kunnen de komende lange zomeravonden o.a. ook genieten van Babs (gemaakt met een groot deel van de cast van De Luizenmoeder, AVROTROS), de Bake-offs uit Engeland en (voor het eerst dit jaar ook) Australië (OmroepMax), Bad Banks (een Duitse serie met Barry Atsma, AVROTROS) en het slot van de populaire Deens-Zweedse crime-serie The Bridge (KRO-NCRV).

Overzicht nieuwe programma’s en nieuwe series:

NPO 1

Maandag

 • M. (vanaf 14 mei, elke werkdag 19.00 uur) KRO-NCRV
  Fotocredits onderstaande foto: Robin de Puy

Nieuwe series
 

 • GROETEN VAN MAX (vanaf 28 mei, 20.30 uur) Omroep MAX
  Groeten van MAX is hét informatieve consumentenprogramma waarin vakantieleed centraal staat. Met o.a. De Accomodatietest en de rubriek Zomer in Nederland.

 • MOOISTE MEISJE VAN DE KLAS (vanaf 21 mei, 22.15 uur) AVROTROS
  Jaap Jongbloed portretteert elke aflevering het ooit aanbeden mooiste meisje van de klas. Hoe is het haar vergaan? Wat maakte haar zo speciaal en wie kreeg haar eerste zoen?

 • SPOORLOOS EXTRA (4 en 11 juni 21.10 uur) KRO-NCRV
  Fotocredits onderstaande foto: KRO-NCRV
  Hoe vergaat het gasten uit Spoorloos nadat ze herenigd zijn met hun familie? Deze prangende vraag wordt beantwoord in deze extra uitzendingen.

 • WE ZIJN ER BIJNA (vanaf 23 juli, 21.25 uur) Omroep MAX
  Met eigen caravan of camper reizen Nederlandse toeristen in groepsverband langs verschillende hoogtepunten. Martine van Os reist mee en doet verslag van de belevenissen van de groep. Dit jaar trekt de groep door Italië.
   

Dinsdag

 • BAD BANKS (vanaf 24 juli, 21.00 uur) AVROTROS
  Barry Atsma speelt Gabriel Fenger, een beruchte bankier die bekendstaat om zijn hoge winsten en zijn risicovolle beleid. De serie begint bij de Duitse bankencrisis, Gabriel komt leiding geven aan Investment Banking om de bank uit de problemen te helpen. Of dat lukt is nog maar de vraag.

 • DE OPVOLGERS (vanaf 31 juli, 22.15 uur) WNL
  Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck duikt in de wereld van families die vaak al generaties 'n bedrijf delen. In De Opvolgers draait alles om de opvolging, wie kan deze taak aan?
   

  Woensdag

 • DE NIEUWE LEKKERBEK (vanaf 1 augustus, 20.30 uur) Omroep MAX
  Gepresenteerd door André van Duin daagt De Nieuwe Lekkerbek alle hobbykoks, thuisbakkers, foodies en culinaire uitvinders uit om de professionele jury én het publiek thuis versteld te doen staan en het land te veroveren met hun eigen gerecht, snack, drank of recept. De deelnemers strijden tijdens de voorrondes van De Nieuwe Lekkerbek om felbegeerde plekken in de halve finale. Hiervoor moeten ze de jury, die bestaat uit grote namen uit de media- en foodwereld, zien te overtuigen van de potentie, originaliteit, kwaliteit en natuurlijk smakelijkheid van hun product. Dit kan een nieuwe ijslolly zijn, ambachtelijk gebrouwen bier met een twist uit eigen keuken of een geheel eigen versie van een klassiek Aziatisch gerecht – alles is mogelijk en alles mag, zolang het maar lekker is!

  In aanloop naar de finale uitzending worden de 12 overgebleven kandidaten het land in gestuurd om hun product te verbeteren en onder de aandacht te brengen. De 12 finalisten pitchen in de finale hun product-idee. Het gaat hierbij niet alleen om het gerecht, maar om het hele plaatje: marketing, presentatie, distributie, reclame, etc. Alles wat bij de lancering van een echt product komt kijken. We volgen de finalisten vanaf het begin van de campagne tot de daadwerkelijke pitch. De vakjury kiest uiteindelijk de winnaar.

 • WEG MET DE BUREN (vanaf 1 augustus, 21.30 uur) PowNed
  In het nieuwe PowNed programma ‘Weg met de Buren!’ neemt presentator Rutger Castricum ruziënde buren mee naar een landhuis. Daar krijgen de buren hulp om hun conflict met elkaar op te lossen. De irritaties en verwensingen zijn thuis niet van de lucht en dus is het hoog tijd voor rust, bezinning en overpeinzing. ‘Weg met de buren’ hanteert de beproefde methode om mensen op een locatie weg van thuis naar hun problemen en hun eigen rol daarin te laten kijken. Door letterlijk en figuurlijk afstand te nemen komen mensen uit hun ingesleten denkpatronen en zo krijgen nieuwe gedachten en gevoelens een kans.

  De twee bekvechtende buren krijgen een midweek de tijd om tot zichzelf te komen en tot de ander. Een paar dagen op een andere manier bij elkaar zijn heeft gevolgen voor de relatie. Positief, maar soms ook negatief. In het laatste geval wordt de opdracht voor Rutger om beide partijen bij elkaar te brengen steeds uitdagender.
   

Donderdag

 • WILD THAILAND (vanaf 16 augustus, 20.30 uur) NTR
  Wild Thailand. Driedelige natuurserie over het veelzijdige hart van Zuidoost-Azië. Thailand blijft een land vol verrassingen: van Noord tot Zuid een bijzonder spiritueel samenspel van natuur, dier en mens.

 • De S.P.E.L. SHOW (vanaf 2 augustus, 21.30 uur) BNNVARA
  In ‘De S.P.E.L.-show’ nemen drie bekende Nederlanders het op tegen een panel van 26 onbekende Nederlanders. In deze spannende taalstrijd draait het allemaal om kennis van de Nederlandse taal: wie kan het beste spellen, welke Nederlander kent zijn spreekwoorden het beste en hoe zit het tegenwoordig met onze grammaticale kennis? Na drie rondes neemt de beste speler van het alfabet het in de finale op tegen de beste speler onder de prominenten. De winnaar gaat naar huis met het zelf bij elkaar gespeelde geldbedrag. In de vaste rubriek ‘Creatief Taalgebruik’ kijken we elke aflevering naar grappige grammaticale missers uit het dagelijks leven en in ‘De Taaltip’ leggen we iedere keer een veel voorkomend taalprobleem uit. Presentatie: Astrid Joosten

 • MATTHIJS MET BOEKEN (definitieve titel nog niet bekend) (vanaf 9 augustus, 22.25 uur) BNNVARA
  Matthijs interviewt twee gasten aan de hand van boeken die grote invloed op hun leven hebben gehad. Van jeugdboeken, tot de bijbel, van coming of age boeken tot politiek biografieën, reisboeken, poëziebundels, wetenschappelijke boeken, stripboeken, alles kan voorbij komen. Wat heeft hen gevormd, wie heeft hen geïnspireerd, welke boek gaf troost tijdens moeilijke perioden, welk boek is al tien keer herlezen? Het is een interviewprogramma waarin een heel leven aan bod komt met hoogte en dieptepunten, vanaf kindertijd, langs gebroken liefdes en grote carrières. En ondertussen komen de mooiste boeken voorbij, klassiekers en minder bekende boeken, Shakespeare en Tommy Wieringa, Annie M.G. Schmidt en Micha Hamel.
   

  Nieuwe series
   

 • GREAT BRITISH BAKE OFF (vanaf 24 mei, 20.30 uur) Omroep MAX
  De intussen legendarische tent staat weer klaar voor twaalf nieuwe thuisbakkers. De komende tien weken zullen ze zich een weg klutsen, kneden, glazuren en bakken door klassieke Britse taarten, volmaakte patisserie, Italiaanse heerlijkheden, kleverige karamelbouwsels en ingewikkelde gelaagde desserts. De twaalf thuisbakkers hopen indruk te maken met hun vaardigheid, creativiteit, kennis en hartstocht om zo de Bake Off-titel in de wacht te slepen. Elk van de 30 nieuwe opdrachten is zorgvuldig uitgekozen door juryleden Paul Hollywood en Prue Leith om te ontdekken wie er nou écht een fantastische bakker is. Maar dit is niet alleen een nieuwe ervaring voor de thuisbakkers. Ook Sandi Toksvig en Noel Fielding stappen voor het eerst de tent binnen. Zij zullen de thuisbakkers bijstaan met aanmoedigingen, een helpende hand of gewoon een schouder om op uit te huilen.
   

  Vrijdag

  Nieuwe series
   

 • SILENT WITNESS (vanaf 11 mei, 20.30 uur) KRO-NCRV
  Fotocredits onderstaande foto: KRO-NCRV
  Detective: Nikki Alexander is forensisch patholoog in Londen. De rechtlijnige en soms gevaarlijke koers die ze vaart, brengt haar regelmatig in de problemen, zowel professioneel als privé.
 • EEN TEGEN 100 (vanaf 18 mei, 21.25 uur) AVROTROS
   
 • MUZIEKFEEST (vanaf 13 juli, 21.25 uur) AVROTROS

  Zaterdag

 • SANNE WALLIS SHOW (vanaf 19 mei, 22.15 uur) BNNVARA
  In een gloednieuwe show dendert Sanne Wallis de Vries door het nieuws. Opgewekt maar meedogenloos, zoals alleen zij dat kan, bijgestaan door haar band, een virtuele co-host en helden van vroeger en nu.

 • DELICIOUS - SEIZOEN 1 EN SEIZOEN 2 (vanaf 14 juli, 21.25 uur) AVROTROS
  Serie: Gina's Italiaanse familierecepten zijn in handen van haar ex-man Leo Vincent, die er een imperium op bouwde. Als de twee zich jaren na hun scheiding inlaten met een affaire heeft Leo's nieuwe, jongere vrouw Sam al snel vermoedens. Ze vraagt Gina om raad, nog niet wetende welke rol zij hierin speelt. Als het noodlot toeslaat in de sterk verstrengelde families moeten de vrouwen besluiten hoe ze hun onderlinge band voortzetten: kiezen ze voor een bondgenootschap of resteert slechts vijandigheid?

  Nieuwe series

 • BESTE ZANGERS (vanaf 14 juli, 20.30 uur) AVROTROS

 • ONZE BOERDERIJ (vanaf 20 mei, 20.25 uur) KRO-NCRV
  Bij Yvon Jaspers stroomt boerenbloed door haar aderen. Haar opa en oma runden een melkveebedrijf en waar de meeste kinderen een hond of kat als huisdier hadden, liep Yvon met haar geitje door het dorp. Op 19-jarige leeftijd was haar allereerste tv-opname voor kinderprogramma Het Klokhuis op een boerderij voor het onderwerp mest. Stiekem droomt Yvon ervan haar hectische bestaan in het westen te verruilen voor een boerderijtje op het platteland met grond en dieren. Maar is dat leven wel zo romantisch als het voor veel mensen lijkt?

 • UITMARKT MET TRADITIONEEL DE MUSICAL SING A LONG OP NPO 1 (weekend van 24, 25 en 26 augustus) De Musical Sing A Long is op zondag 26 augustus 21.20 uur, AVROTROS
  Meezingen met nummers uit musicals die het komende seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn.

 • BOER ZOEKT VROUW KRO-NCRV
  Het tiende seizoen

Algemeen
 

 • DETECTIVE MAAND (15 t/m 15 juli) KRO-NCRV
  Iedere dag een Britse of Scandinavische detective, waaronder nieuwe afleveringen van Vera, George Gently, Beck en Dicte.
   
 • OPIUM OP OEROL (18 t/m 22 juni) AVROTROS
 • ELFWEGENTOCHT (zondag 1 t/m zaterdag 14 juli, dagelijks na Nieuwsuur) NOS e.a.
  Twee weken lang zal het straatbeeld van Friesland bepaald worden door duurzame, innovatieve voertuigen vanuit de hele wereld. Maar ook de Friezen zelf worden uitgedaagd om mee te doen. Dagelijks een verslag, aansluitend aan Nieuwsuur.

 • NORTH SEA JAZZ (zaterdag 14 en zondag 15 juli) NTR

 • UITMARKT (vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus ) NTR en AVROTROS
   
 • DE SLIMSTE MENS (16 juli t/m 31 augustus, dagelijks) KRO-NCRV
   

  Maandag
   

 • KIJKEN IN DE ZIEL (vanaf 23 juli) NTR
  Dit keer gaat Coen Verbraak in gesprek met religieuze leiders.

 • SIGN OF THE TIMES (vanaf 25 juni) EO
  De Universele Verklaring voor de rechten van de mens bestaat 70 jaar. Drijvende kracht achter de verklaring was Eleanor Roosevelt. In deze vijfdelige serie verhalen van invloedrijke vrouwen die in de geest van Roosevelt een nieuwe koers uitzetten. Gaan vrouwen de wereld redden? Met onder anderen Isabel Allende en Mabel van Oranje.

  Dinsdag
   

 • DE KUNSTDETECTIVE (vanaf 17 juli) MAX
  Jacht op roofkunst: Arthur Brand speurt wereldwijd naar gestolen kunst en werkt voor kunstverzamelaars, beleggers, handelaren, veilinghuizen, musea en inlichtingendiensten. Zo vond hij in 2015 'De paarden van Hitler' terug. Naast deze wereldberoemde zaak , nog vijf andere reconstructies van spraakmakende zaken waarbij Brand betrokken was.

 • LIFE AND DEATH ROW: The Mass Execution (vanaf 26 juni) VPRO
  In de staat Arkansas staan acht executies gepland, allen binnen een periode van slechts tien dagen. Deze BBC-serie volgt de veroordeelden, hun familie, nabestaanden van slachtoffers en andere betrokkenen op weg naar op weg naar hun executie.

 • WHAT’S THE RIGHT THING TO DO (vanaf 7 augustus) Human
  5 keer

  Woensdag
   

 • HOOP EN WANHOOP IN HET MIDDEN OOSTEN, EEN GESCHIEDENIS (vanaf 18 juli) NTR
  Geschiedenisserie over vier sleutelmomenten in het Midden Oosten: De Arabische Opstand (1916), de stichting van Israël (1948), de Suez-crisis (1956) en de Islamitische Revolutie (1979). Tot op de dag van vandaag hebben deze gebeurtenissen ingrijpende gevolgen voor de bevolking.

 • VAN DIS EN DE DALAI LAMA (vanaf 15 augustus) KRO-NCRV
  Als ‘jongemannen’ spraken ze 30 jaar geleden met elkaar, over isolatie en affectie, twijfel en nut, trots en domheid. Adriaan van Dis en his Holiness de Dalai Lama. En in 2018 is het weer zo ver.

 • 2DOC, na Nieuwsuur.

  Donderdag
   

 • STAAT VAN ORANJE (vanaf 24 mei) NOS
  Wat is de diepere oorzaak van de spectaculaire val van het Nederlands Elftal en wat is er aan te doen? Talent-ontwikkeling, innovatieve trainingstechnieken, tactiek: in vier afleveringen op zoek naar de bron van succes in andere voetballanden.

 • HOLLANDSE ZAKEN (vanaf 5 juli) Omroep MAX
  9 keer

 • RECHT VAN SPREKEN (NNB) Omroep MAX
  2 keer.

 • FRANCINE HOUBEN. EEN HOLLANDSE ARCHITECT MET WERELDSUCCES (vanaf 12 juli) AVROTROS
  Een 4-delige documentaireserie over een van de meest succesvolle architecten ter wereld – afkomstig uit ons eigen Delft. Een serie over trots, passie en mooie dingen.
   

  Vrijdag
   

 • DE VLOER OP (vanaf 1 juni) Human
  10 keer, na Nieuwsuur.
   

  Zaterdag
   

 • BUSHPILOTEN (vanaf 7 juli) EO
  8-delige documentaireserie die laat zien hoe piloten en hun gezinnen hulpverlening geven in onherbergzame gebieden waar veel armoede en ziekte heerst.

 • THE BRIDGE SEIZOEN 4 (vanaf 21 juli) KRO-NCRV

 • GROTE GESCHIEDENISQUIZ (op 9 juni) NTR

 • NACHT VAN DE VLUCHTELING (op 16 juni) KRO-NCRV

 • PRINSENGRACHTCONCERT (op 18 augustus) AVROTROS
  Fotocredits onderstaande foto: Michel Schnater

 • HOLLAND FESTIVAL (vanaf 9 juni) VPRO
  3 keer, na Nieuwsuur.
   

Zondag
 

 • GAME OF PHONES (10 juni) VPRO
  Hoe meer likes, hoe fijner. Hoe hoger het level, hoe beter. De smartphone lijkt ons leven tot één groot spel te maken. Het spelelement dringt op veel vlakken door: in de liefde, op de werkvloer, in de zorg en bij de politie. Wat zijn de gevolgen van die tendens? En wat is het spel dat tegelijkertijd aan de achterkant – door de bedrijven die deze apps bedenken – met ons gespeeld wordt?

 • DE HERBESTEMMING (vanaf 29 juli) AVROTROS
  Nederland telt prachtige, unieke en opvallende gebouwen. Soms krijgt zo’n bouwwerk na jaren trouwe dienst een nieuwe functie. Ontwerper Piet Hein Eek laat zien wat er achter de deuren en muren van deze bijzondere bouwwerken schuilgaat.

 • VPRO ZOMERGASTEN (vanaf 29 juli) VPRO
  6 keer

 • OP WEG NAAR HET MÁXIMA. LEVEN VOOR KINDEREN MET KANKER (3 juni) KRO-NCRV
  In Utrecht wordt begin juni ziekenhuisgeschiedenis geschreven. Het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie opent zijn deuren en daarmee is het grootste gespecialiseerde kinderziekenhuis van Europa een feit. Een uniek initiatief in een gloednieuw gebouw, waar naast de beste artsen, ook de beste onderzoekers ter wereld werken. Met maar één doel: álle kinderen met kanker genezen. Op weg naar het Máxima volgt de eerste patiëntjes en de gedreven mensen van het Máxima. Maar ook de bouw en de inrichting van het ziekenhuis, een logistieke mega-operatie.

 • HERDENKING KINDERTRANSPORT VUGHT 1943 (10 juni) NOS


NPO 3
 

 • GIRLPOWER WEEK (vanaf 27 augustus)
  Met o.a. ME JANE, YOU TARZAN (KRO-NCRV), MEER VOOR VROUWEN (PowNed), DE JACHT OP MIJN VERKRACHTER (AVROTROS) en de aankoopserie KILLING EVE (BNNVARA)

 • BABS (zondagvond) AVROTROS
  Fotocredits onderstaande foto: Pief Weyman
  Nieuwe dramaserie met groot deel van de cast van Luizenmoeder.

 • REÜNIE: 21 KRO-NCRV
  Spin off van de Reünie.

Nieuwe series
 

 • RANKING THE STARS (op zondag) BNNVARA

 • TRIPPERS (op zondag) BNNVARA
   
 • DAT VINDEN WIJ NIET RAAR, DAT VINDEN WIJ BIJZONDER (in juli) Diverse omroepen
  Alle gekke, unieke, bijzondere programma’s waarin onder meer diverse paradijsvogels van NPO3 aan bod komen.
   
 • PINKPOP (VPRO, NTR, BNNVARA) en LOWLANDS (VPRO)
   
 • DE SLET VAN 6VWO (vanaf augustus) AVROTROS
  Webserie, vanaf augustus tweede seizoen. Het eerste seizoen had 2,5 miljoen views.
 • FALEN EN OPSTAAN KRO-NCRV
  Webserie met Merlijn Kamerling over jongeren die het zwaar hebben. Merlijn vraagt zich af of hij niet hetzelfde heeft als zijn vader Antonie Kamerling.

 

NPO ZAPP EN ZAPPELIN
 

 • SPANGAS OP ZOMERVAKANTIE (vanaf 2 juni) KRO-NCRV
  In tien losstaande afleveringen van 20 minuten beleeft de kijker de zomervakantie met elk van de Spangas-personages. Elk karakter krijgt een eigen aflevering en eigen uitzendweek, zowel online als op tv.
   
 • ZAPPBIOS (vanaf begin juni)
  De hele zomer lang elke zaterdag- en zondagochtend de leukste films in het kader van Zappbios.
   
 • KINDEREN VOOR KINDEREN OKIDO PODIUM (vanaf 11 juni) BNNVARA
  In deze vijfdaagse reeks biedt NPO Zapp een podium aan kinderen, op muziek van Kinderen voor Kinderen. Iedereen die een instrument bespeelt, een passie heeft voor een bepaalde soort muziek of een andere verrassende hobby heeft, kan zich aanmelden. De week bouwt op naar de finale op vrijdag; de drie winnaars treden op met de Kinderen voor Kinderen-band.
   
 • WERELD VAN ZAPPELIN en ZAPPELIN GO (vanaf 26 juni) AVROTROS
  Vanaf 26 juni krijgen NPO Zapp en Zappelin een compleet nieuwe look and feel, zowel op televisie, online, in de populaire Apps als in alle programma’s. Naast liedjes en spelletjes in de Zappelin-programmering kijken de allerkleinsten ook naar nieuwe afleveringen van De Wereld van Zappelin en Zappelin GO.
   
 • BOMMETJE (vanaf 14 juli) AVROTROS
  Nieuwe afleveringen met Ron Boszhard waarin familieteams tegen elkaar strijden in spectaculaire waterspellen.
   
 • KINDERPRINSENGRACHTCONCERT (18 augustus) AVROTROS 
  Jonge musici laten samen met de popsterren de Amsterdamse gracht swingen, onder leiding van het JeugdOrkest Nederland.

 

 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)