LogoPers

Zomeravondconcerten op Radio 4

De publieke klassieke zender trakteert luisteraars deze zomer elke avond op een concert of opera, vanuit concertzalen en vanaf talrijke klassieke muziekfestivals uit binnen- en buitenland. 
16 juni 2014

Zaterdag 21 juni trapt Radio 4 af met een zes uur durende marathonuitzending vanaf TivoliVredenburg Festival, met optredens van onder anderen het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor, pianisten Lucas en Arthur Jussen en violiste Janine Jansen. De Radio 4-luisteraar zit deze hele zomer op de eerste rij bij de 86 Zomeravondconcerten op Radio 4.

Radio 4 zendt de zomeravondconcerten van 21 juni t/m 14 september uit, iedere avond om 20.00 uur. Zaterdag 21 juni trapt Radio 4 eenmalig om 18.00 uur live af met het eerste Zomeravondconcert vanaf TivoliVredenburg Festival. De uitzending duurt tot 24.00 uur.

De hele zomer horen luisteraars de mooiste optredens van Nederlandse bodem, waaronder muziek van de Robeco Summer Nights, het Delft Chamber Music Festival, het Prinsengrachtconcert, het Festival Oude Muziek Utrecht en het Gergiev Festival. Ook zendt Radio 4 topconcerten uit van de buitenlandse muziekfestivals, met als hoogtepunten de optredens vanaf de BBC Proms, Richard Wagners opera der Fliegende Holländer vanaf de Bayreuther Festspiele en het Salzburg festival met Verdi’s Il trovatore o.l.v. de Wiener Philharmoniker. De reeks is een mooie mix van concerten en klassieke muziekfestivals uit binnen- en buitenland. Luisteraars horen in totaal 86 bijzondere Zomeravondconcerten op Radio 4. 

De volledige programmering van de Radio 4 Zomeravondconcerten staat op radio4.nl. In de concertagenda www.radio4.nl/zomeravondconcert zien bezoekers in een oogopslag welke concerten en festivals live worden uitgezonden en welke solisten en orkesten wanneer optreden.

Voor meer informatie: www.radio4.nl/zomeravondconcert

________________________________________

Noot voor de redactie

Voor meer informatie over Radio 4:

Wilma van Dormalen t: 035 - 6777453, m: 06 – 24218281, e: wilma.van.dormalen@omroep.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)