Logo

LEES- & LUISTER TIPS VOOR PODCASTMAKERS IN SPE!

Lezen over podcasting?
Meer info over NPO Campus podcast

Zelf een Podcast maken, in 5 stappen van idee tot aflevering - Eva Moeraert & Pieter Blomme

Wil je aan de slag met het maken van je eerste verhaal in audio, dan is dit boek een ‘MUST READ’! In 5 concrete stappen nemen auteurs Moeraert en Blomme je mee langs de schoonheid van geluid, de manier waarop je storytelling in audio toepast en de emotionele impact die audio heeft op mensen. 

Vragen die aan bod komen zijn: Wat wil ik eigenlijk vertellen en waarom gaat er iemand naar luisteren? Voor wie maak ik dit en wat is mijn rol als maker? Het antwoord op deze vragen zorgt ervoor dat je als beginnende maker meteen zin krijgt om je eerste podcast te gaan ontwikkelen! 

Out on the Wire, the Storytelling secrets of the New Masters of Radio - Jessica Abel 

Dit Engelstalige boek in stripvorm geeft je ‘inside information’ over de manier waarop onderwerpen en het narratief voor het vertellen van het  verhaal met bijbehorende invalshoek in audio tot stand komt. Ira Glass van This American Life vertelt aan auteur en cartoonist Jessica Abel alle ins en outs. Een inspirerend boek dat je meer vertelt over hoe je als maker je luisteraar in ‘andermans schoenen kunt laten staan’! Omdat de informatie als strip wordt aangeboden - graphic novel -  leest het vlot.

Make Noise, a creators guide to podcasting & great audio storytelling - Eric Nuzum

In dit boek geeft podcastproducent en auteur Eric Nuzum (Invisibilia, Where should we begin & Ted Radio Hour) op een no-nonsens manier praktische adviezen over ‘de sleutel’ tot het vertellen van een succesvol audioverhaal! The only ten words that matter geven aan waar je podcast over gaat! Leer hoe je kunt gaan denken op de manier waarop je publiek luistert. 

LUISTERTIPS:

JFK: The Missing Link - AVROTROS

In het hoofd van - HUMAN

Paul is dead - BNNVARA

Keihard Klassiek - AVROTROS

Welkom in de Volksbuurt  - Omroep Max

De Omega - NTR

De Laatste Dans - NTR

Believe in Magic - BBC 

 

Zie ook:
Aanmelden NPO Campus
NPO Campus Radio
NPO Campus podcast
NPO Logo
Snel naar
NPO Luister
Social media
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)