Logo

Welkom bij NPO Campus

 

De audio-opleiding van de Nederlandse publieke omroep

NPO Campus scout, traint en begeleidt dj’s, presentatoren, producers en podcastmakers voor de radiostations en alle omroepen van de publieke omroep. Wil jij leren presenteren of produceren, of heb je een bijzonder podcast idee? Lees verder!

In de nachten op 3FM, NPO Radio 2, NPO Klassiek en FunX hoor je NPO Campus talenten programma’s maken. Ze krijgen daar de kans om zich te ontwikkelen tot een onderscheidende, herkenbare stem voor de luisteraars. Overigens begint de opleiding niet op dat moment. Die start veel eerder, maar daarover later meer. We leren producers het vak en helpen nieuwe podcastmakers met de basis van het podcastmaken. Wil jij audio maken? Misschien kunnen wij je verder helpen.

Radiomaken is meer dan alleen het aankondigen van plaatjes of het oplezen van een nieuwsbericht. Je wil onderscheidende content brengen, een goed interview doen of de luisteraar verrassen met een origineel item. Hoe verbind jij je aan de luisteraar? En wat doe jij met content online? NPO Campus leert je alles wat je moet weten en kunnen.

Makers van morgen

De publieke omroep investeert structureel in de makers van morgen en we willen dat die makers van morgen een afspiegeling van de Nederlandse samenleving zijn. Nederlanders in de ruimste zin van het woord (dus van allerlei achtergrond, sexe en met een beperking) zijn welkom. 

Wil je dj worden of presentator voor een van de radiostations van de publieke omroep, dan is het belangrijk dat je talent hebt voor presenteren. Je hebt liefde voor muziek en je weet wat er in de actualiteit speelt. Presentatoren die afkomstig zijn uit de opleiding van de publieke omroep (NPO Campus en FunX) en die nu op één van de zenders radiomaken zijn:

Emmely de Wilt, Barend van Deelen, Jan-Willem Roodbeen, Jamie Reuter, Bart Arens, Paul Rabbering, Annemieke Schollaardt, Winfried Baaijens, Wijnand Speelman, Ramon Verkoeijen, Rob Janssen, Olivier Bakker, Sophie Hijlkema, Carine Lacor, Sander Zwiep, Jet Berkhout, Beitske de Jong, Tannaz Hajeby, Yoeri Leeflang, Vera Simons, Stephan Komduur, Andres Odijk, Obi Raaijmaakers, Evert Duipmans, Desiree van der Heijden, Amy Muller, Pieter van Nes, Jan van Poppel, Floris Molenaar, Sebastiaan Ockhuijsen, Morad el Ouakili, Shay Kreuger, Natasja Gibbs, Jaimy de Ruijter, One’sy Muller, Nordin Besling, Annan Verboom, Imani Goncalves, en Nellie Benner. 

Ook op andere zenders hoor je veel stemmen die vanuit de publieke radio-opleiding zich ontwikkelden tot dj of presentator, zoals Giel Beelen, Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg, Sander Lantinga, Mark Labrand, Domien Verschuuren, Herman Hofman en Sander Hoogendoorn. 

Wil jij radio maken op een van de radiozenders van de NPO? Stuur ons een demo! Dat kan gewoon audio zijn, maar je kunt je ook voorstellen met een YouTube-filmpje of op een andere creatieve manier. Alles kan, zolang je ons laat zien wie je bent en waarvoor je staat!

We helpen je graag op weg en je krijgt altijd feedback.

 

Ook interessant

Wat doet NPO Campus?

FAQ

Wie jou voorgingen

Emmely de Wilt, Bart Arens, Barend van Deelen, Sophie Hijlkema, Carine Lacor, Stephan Komduur, Wijnand Speelman, Yoeri Leeflang, Ramon Verkoeijen, Eva Cleven, Jan Willem Roodbeen, Sander Zwiep, Jet Berkhout, Annemieke Schollaardt, Rob Janssen en Vera Siemons startten hun radiocarrière allemaal bij NPO Campus. En met hen vele anderen.

Bekijk het volledige overzicht in onze Hall of Fame!

Hall of Fame

Interesse? 

Stuur ons een demo of video via de aanmeldpagina van NPO Campus. Dat kan gewoon audio zijn, maar je mag je ook voorstellen met een YouTube-filmpje of een andere creatieve manier. Alles kan, zolang je ons maar laat zien wie je bent en waar je voor staat!

Meld je aanHoe maak ik een demo?

Kijk verder

Meet the Team
De zenders
NPO Campus Radio
NPO Logo
Snel naar
NPO Luister
Social media
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)