Logo

Wat doet NPO Campus?

Trainen, coachen en oefenen

Coachen

Ongeacht het niveau waarop je binnenkomt, bij NPO Campus krijg je persoonlijke begeleiding, training en coaching. Dat geldt voor alle talenten die deelnemen aan de opleiding. Maak je programma's, dan luisteren we die samen met je terug en bespreken de verbeterpunten. We zorgen voor specifieke coaching wanneer dat nodig is en schakelen experts in voor jouw ontwikkeling.

Kennismakingsworkshop

NPO Campus organiseert bijna elke maand een kennismakingsworkshop. Je hoeft daarvoor geen radio-ervaring te hebben, maar dat helpt natuurlijk wel. We nodigen je uit naar aanleiding van een leuke demo, een YouTube video of een bijzondere ontmoeting. Tijdens deze workshop leer je over de basis van radiomaken, de luisteraar, het voorbereiden, vormgeving, storytelling en je gaat samen met een dj de studio in voor training. 

5 Weken Traject

Heb je indruk gemaakt tijdens de kennismakingsworkshop of met een goede demo, dan ga je aan de slag in ons 5-weken-traject. Onder begeleiding mag je oefenen in onze off-air studio. Je krijgt in die periode feedback en levert aan het einde van de periode weer een demo op. Zien we dat je je ontwikkelt en horen we talent, dan mag je door. Je stroomt door naar een eigen, wekelijks programma op NPO Campus Radio. 

NPO Campus Radio

Dit radiostation is alleen voor talenten. Hier ontwikkel je je stijl, leer je omgaan met content en de luisteraar, terwijl je de basis van het vak goed leert. Op NPO Campus Radio maak jij vlieguren waardoor je een betere dj of presentator wordt. Je wordt daarbij intensief gecoacht door de coördinator van NPO Campus Radio en neemt deel aan workshops.

NPO Campus Summer School

Elk jaar organiseert NPO Campus de Summer School. Een week lang wordt een tiental presentatietalenten ondergedompeld in veel facetten van het radiomaken. Experts uit het vak geven workshops en je krijgt training in de studio. Meedoen aan de NPO Campus Summer School kan een kick-start zijn voor je carrière. 

Workshops voor Campus talenten

Ben je opgenomen als talent bij NPO Campus en maak je inmiddels in de nachten een programma, dan wordt je getrakteerd op een groot aantal workshops. Specialisten uit het vak delen hun kennis en ervaring en dagen je uit om je te ontwikkelen. Hoe ga je om met breaking news? Hoe zorg je voor een interessant gesprek met een beller in je show? Hoe zet je audiovormgeving optimaal in? NPO Campus organiseert ongeveer 15 workshops per jaar specifiek voor de talenten. 

Workshops voor HBO-opleidingen

NPO Campus verzorgt workshops op scholen. We zijn regelmatig te gast op HBO Opleidingen (journalistiek, communicatie, radio minors) en leren de studenten over presentatie (op radio) en wat daarbij komt kijken. Wil je dat NPO Campus bij jou op de opleiding een workshop komt geven, bespreek het op school en meld je aan via: info@npocampus.nl.

Personal Branding

NPO Campus verzorgt en begeleidt Personal Branding trajecten met onderscheidende radiotalenten. Gedurende een periode van zes maanden wordt een presentator die al werkt in de programmering intensief gecoacht zodat de presentator of dj optimaal herkenbaar wordt voor de luisteraar. 

Podcastopleiding

NPO Campus begeleidt beginnende podcastmakers. Met workshops, technische trainingen en individuele coachingssessies wordt nieuw talent geholpen met het maken van een eerste podcast.

 

Ook interessant

Zenders waarvoor we opleiden

NPO Campus Radio

Meet the Team

Interesse?

Stuur ons een demo of video via de aanmeldpagina van NPO Campus. Dat kan gewoon audio zijn, maar je mag jezelf ook voorstellen met een YouTube-filmpje of op een andere creatieve manier. Alles kan, zolang je ons maar laat zien wie je bent en waar je voor staat!

Meld je aanHoe maak ik een demo?
NPO Logo
Snel naar
NPO Luister
Social media
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)