Jose p ortiz 9y L Uuaj77 Yo unsplash

Talentontwikkeling

De NPO en de publieke omroepen staan altijd open voor nieuw talent. Bekijk hieronder wat er aan talentontwikkeling beschikbaar is.

 • Docu talent VPRO

  Nieuw documentairetalent met originele plannen gezocht!

  Is het je droom een korte film te maken? Heb je een beetje, maar nog niet heel veel ervaring, en wil jij je stem als documentairemaker verder ontwikkelen? Stuur je plan in voor 29 november 2023!

 • Kro ncrv radioschool image

  KRO-NCRV Radioschool

  Altijd al radio willen maken? Dat komt dan goed uit! Bij de KRO-NCRV Radioschool leer je hoe je de beste radiomaker van nu wordt. Zowel vóór als achter de schermen en natuurlijk online.

 • Kroncrv mediapool 2023 148

  KRO-NCRV Mediapool

  De KRO-NCRV Mediapool koppelt ambitieuze, creatieve en eigenzinnige programmamakers (in spé) aan onze redacties. Want als maatschappelijke mediaorganisatie vinden we het belangrijk om zoveel mogelijk perspectieven, achtergronden en karakters aan onze redactietafels te verzamelen.

 • Makers van Morgen 2 Doc

  2Doc Makers van Morgen

  Heb jij een korte, creatieve documentaire gemaakt? En wil je daarmee een groot publiek bereiken? Stuur je film dan in voor Makers van Morgen, het platform voor nieuw documentairetalent van 2Doc.nl.

 • Zappdoc Campus

  Zappdoc Campus

  NPO Zapp, Nederlands Filmfonds en CoBO slaan de handen ineen voor de ontwikkeling van jeugddocumentaire talent: Zappdoc Campus. Zappdoc heeft voor een kind net zo’n sterke – soms grappige, meeslepende of spannende - storytelling als fictie en mag best een origineel visueel spektakel zijn. Zappdoc heeft daarom vrijwel altijd een lengte van max. 15 minuten.

 • NTR

  NTR

  De NTR biedt verschillende plekken voor talentontwikkeling en maakt graag ruimte voor nieuw divers talent - zowel voor als achter de schermen.

  Op de site van de NTR vind je voorbeelden van programma's en projecten over en door talent. En hoe en wanneer je jezelf daarvoor kunt aanmelden.

 • NPO Radio 1 studio

  Het stage-aanbod bij de publieke omroep

  Wil je stagelopen bij NPO of een omroep? Hier vind je een overzicht van onze stages in de audiovisuele mediasector.

 • Unnamed

  3Lab

  3Lab is het talent- en ontwikkelingstraject binnen NPO3. Heb je een idee voor een docu, non-fictie serie of online serie die aansluit bij de belevingswereld van de NPO3-doelgroep? Pitch je plan en wie weet wordt jouw productie gefinancierd, begeleid en gedistribueerd.

  Ontmoet de (nieuwe) makers!

 • VPRO Dorst logo haze

  VPRO Dorst

  Dorst is de plek binnen de VPRO voor beginnende makers met mooie ideeen. Denk aan nieuwe verhalen zoals Bims in de lobby, animaties zoals Schroom, (podcast) series, docu's en meer.

 • Hollands Hoop widescreen large 1580810626

  NPO Fonds

  Met het budget voor het NPO Fonds stimuleert de NPO hoogwaardige fictieproducties, documentaires én talentontwikkeling bij de landelijke publieke omroep. Je kunt er zowel terecht als scenarioschrijver, documentairemaker en audiomaker.

 • Teledoc Campus

  Teledoc Campus

  NPO, Nederlands Filmfonds en CoBO maken zich sterk voor de ontwikkeling van documentaire talent. Hiervoor is een samenwerkingsproject ontwikkeld: Teledoc Campus. Bij Teledoc Campus staan we open voor kwaliteits-documentaires van 25 minuten met een cinematografisch en onconventioneel karakter.

 • BNN Vara Academy
  Bnnvara

  BNNVARA Academy

  Opleidingstraject speciaal voor de grootste mediatalenten die het verschil willen maken. In een halfjaar tijd word je klaargestoomd tot mediaprofessional. Bij dit leerwerktraject ligt de nadruk op praktijk, want je leert het snelst en het meest door het te doen. Je zal een keer op je bek gaan, maar dit hebben we allemaal gehad dus helpen we je opstaan en weer door te gaan.

 • NPO Campus

  NPO Campus

  NPO Campus is dé radio-opleiding van de Nederlandse publieke omroep. NPO Campus scout, traint en begeleidt radiotalenten voor o.a. 3FM, FunX, NPO Radio 2 en NPO Klassiek.