BNN Vara Academy

Talentontwikkeling

De NPO en de publieke omroepen staan altijd open voor nieuw talent. Bekijk hieronder wat er aan talentontwikkeling beschikbaar is.

Aan de slag bij een omroep

Bij de publieke omroepen zijn verschillende ontwikkeltrajecten te volgen. Kijk hieronder of er iets voor jou tussenzit.

 • KRO-NCRV Mediapool - Naar KRO-NCRV

  De KRO-NCRV Mediapool koppelt ambitieuze, creatieve en eigenzinnige programmamakers (in spé) aan onze redacties. Want als maatschappelijke mediaorganisatie vinden we het belangrijk om zoveel mogelijk perspectieven, achtergronden en karakters aan onze redactietafels te verzamelen.

 • BNNVARA Academy - Naar BNNVARA

  Bij de BNNVARA Academy word je in een half jaar klaargestoomd tot mediaprofessional. Bij dit leerwerktraject ligt de nadruk op praktijk, want je leert het snelst en het meest door het te doen. Je zal een keer op je bek gaan, maar dit hebben we allemaal gehad dus helpen we je opstaan en weer door te gaan.

  Bnnvara
 • VPRO Dorst - Naar VPRO

  Dorst is de plek binnen de VPRO voor beginnende makers met mooie ideeen. Denk aan nieuwe verhalen zoals Bims in de lobby, animaties zoals Schroom, (podcast) series, docu's en meer.

 • NTR - Naar NTR

  De NTR biedt verschillende plekken voor talentontwikkeling en maakt graag ruimte voor nieuw divers talent - zowel voor als achter de schermen.

  Op de site van de NTR vind je voorbeelden van programma's en projecten over en door talent. En hoe en wanneer je jezelf daarvoor kunt aanmelden.

 • 3LAB - Naar 3Lab

  3Lab is het talent- en ontwikkelingstraject binnen NPO3. Heb je een idee voor een docu, non-fictie serie of online serie die aansluit bij de belevingswereld van de NPO3-doelgroep? Pitch je plan en wie weet wordt jouw productie gefinancierd, begeleid en gedistribueerd.

  Ontmoet de (nieuwe) makers!

 • Stage lopen bij de publieke omroep - Naar stages

  Wil je stage lopen bij NPO of een omroep? Hier vind je een overzicht van onze stages in de audiovisuele mediasector.

Documentaires maken

 • 2Doc Makers van Morgen - Meer info

  Heb jij een korte, creatieve documentaire gemaakt en wil je daarmee een groot publiek bereiken? Stuur je film in voor Makers van Morgen, het platform voor nieuw documentairetalent van 2Doc.nl.

 • Zappdoc Campus - Meer info

  Zappdoc heeft voor een kind net zo’n sterke – soms grappige, meeslepende of spannende - storytelling als fictie en mag best een origineel visueel spektakel zijn. Zappdoc heeft daarom vrijwel altijd een lengte van max. 15 minuten.

 • Teledoc Campus - Meer info

  Bij Teledoc Campus staan we open voor kwaliteits-documentaires van 25 minuten met een cinematografisch en onconventioneel karakter.

 • NPO Fonds - Meer info

  Met het budget voor het NPO Fonds stimuleert de NPO hoogwaardige fictieproducties, documentaires én talentontwikkeling bij de landelijke publieke omroep. Je kunt er zowel terecht als scenarioschrijver, documentairemaker en audiomaker.

Radio en podcasts maken

 • NPO Campus - Meer info

  NPO Campus is dé radio-opleiding van de Nederlandse publieke omroep. NPO Campus scout, traint en begeleidt radiotalenten voor o.a. 3FM, FunX, NPO Radio 2 en NPO Klassiek.

 • KRO-NCRV Radioschool - Meer info

  Bij de KRO-NCRV Radioschool leer je hoe je de beste radiomaker van nu wordt. Zowel vóór als achter de schermen en natuurlijk online.