Lees

3 romantische films op je eigen loveseat

Chocolade en mooie rode rozen? Check. Een diner bij kaarslicht? Check. Een filmpje erbij? Zoek niet verder! De catalogus van NPO Start heeft heerlijke romantische films, zowel internationaal als van eigen bodem, voor de last moment Valentijnsdag ideeën. Heb je Hartenstraat al te vaak gezien of krijg je daar herinneringen van iemand waar je eigenlijk niet meer aan wilt denken? Wij hebben voor jou drie zwijmelfilms om deze 14 februari onvergetelijk te maken.

IMG 8056

Coen Plaat

Geplaatst op dinsdag 13 februari 2024, 00:00
Marokkaanse bruiloft 2

Marokkaanse Bruiloft

Het is misschien niet het perfecte thema wanneer je iemand voor het eerst thuis uitnodigt, maar deze romantische komedie van Johan Nijenhuis heeft genoeg elementen voor een succesvol avondje op de bank. De familie van Yasmine ziet graag dat ze zo snel mogelijk in het huwelijksbootje stapt maar daar heeft de pas afgestudeerde advocate nog maar weinig zin in. Valt ze voor de charmante en goedlachse Ibrahim of toch voor de mysterieuze en licht rebelse Samir? Marokkaanse Bruiloft geeft je vleugje cultuurverrijking mee en toch voelt het samen met het romcom concept als vertrouwd en passend. 

Kijk Marokkaanse Bruiloft hier op NPO Start.

Sonny boy 1

Sonny Boy

Voor koppels die al wat verder in hun relatie zijn is de film Sonny Boy een absolute aanrader. Deze romantische dramafilm vertelt het leven van de Haagse Rika en de Surinaamse Waldemar die samen met hun zoontje Waldy een hectisch en zwaar leven leiden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze boekverfilming heeft met zijn platina status zeker een plaats verdiend in de catalogus van invloedrijke Nederlandse films. Sonny Boy is een waargebeurd liefdesverhaal die zware onderwerpen zoals discriminatie en oorlog niet uit de weggaat en daardoor een krachtige optie voor wanneer je behoefte hebt aan een tikkeltje meer diepgang in je filmkeuze. 

Kijk Sonny Boy hier op NPO Start.

Alles is familie 1

Alles is Familie

Wie zegt dat Valentijnsdag alleen maar is voor geliefdes? Je mag natuurlijk ook je familie extra in het zonnetje zetten vandaag! Een bosje bloemen voor je moeder, een spannende Scandinavische thriller voor je vader en met z’n allen een avondje genieten op de bank van de film Alles is Familie. Dit spirituele ‘vervolg’ op Alles is Liefde neemt een kijkje in het leven van familie de Roover. Winnie wilt graag zwanger worden, maar haar man ziet dingen toch liever anders. De rest van de familie worstelt op hun eigen manieren met relaties, familiekwesties en andere problemen met herkenbare en aangrijpende verhalen. Geen zorgen, er is ook aan romantiek geen gebrek in deze film!

Kijk Alles is Familie hier op NPO Start

Mocht je je écht willen uitsloven deze Valentijnsdag, in de bioscopen en filmhuizen draaien genoeg romantische films. Wat dacht je van Anyone But You met Glen Powell (Top Gun: Maverick) en Sydney Sweeney (Euphoria), het tropische Verliefd op Bali of de Koreaanse kanshebber voor een Oscar: Past Lives.

IMG 8056

Coen Plaat

Walt, Hans, Bruce & Clark, Thomas & Guy-Manuel en een vleugje Sergio. Een lijstje voornamen waarover mensen die mij kennen zullen zeggen: dat is typisch Coen.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur