Lees

“Al deze tips openden elk op hun eigen manier mijn ogen”

Deze week is cartoonist Jip van der Toorn (1993) de gastredacteur van onze nieuwsbrief. In 2022 won zij als eerste vrouw en jongste ooit de Inktspotprijs, de prijs voor de beste politieke tekening van het parlementaire jaar, met haar tekening “Milieubewust”. Haar boek “Crisis” kwam in 2022 uit bij uitgeverij Podium.

NPO Cultuur Bart

Bart Leguijt

Geplaatst op vrijdag 29 maart 2024, 10:00

“Als cartoonist maak ik tekeningen over de wereld om me heen. Over de actualiteit, de politiek of hoe we als mensen met elkaar omgaan. Gelukkig hoef ik nooit op zoek naar wat ik moet gaan tekenen, het enige wat belangrijk is bij mijn werk is dat ik mijn ogen open houdt. Zolang ik het moment of gedachte herken wanneer het zich aandringt komt het goed. Al deze tips openden elk op hun eigen manier mijn ogen. Soms confronterend en pijnlijk, soms bevlogen en soms gewoon verschrikkelijk grappig. Ik hoop dat ze ook jullie ogen een beetje openen, veel plezier.”

Lees de tips van Jip

NPO Cultuur Bart

Bart Leguijt

Reist per trein binnen- en buurland af, op zoek naar de mooiste tentoonstellingen met stoelen, impressionisme of fotografie. Staat net zo graag in de club of op een festival.

Vond je dit leuk?

Check dan ook eens de volgende tips

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur