Jouw gids door het culturele landschap

Spetterende cultuurtips speciaal samengesteld door de redactie van NPO Cultuur

2 titels startend met een nummer of karakter #

 • Portret Jurgen van den Berg
  Podcast
  Max

  4 van de Villa

  Gesprek van de dag
  Podcast
  Jurgen van den Berg

  Jurgen van den Berg bespreekt wekelijks achtergronden bij het nieuws, cultuur, wetenschap en geschiedenis. Met verrassende gasten, boeiende gesprekken en een kijkje in het verleden. Door middel van omdenken, doordenken en terugdenken wordt een gelaagdheid aangebracht bij de dagelijkse nieuwsstroom.

 • 50 jaar superstar
  Podcast
  Kroncrv

  50 jaar superstar

  Religie
  Rock
  Film
  Musical

  Vijftig jaar geleden zorgde de film Jesus Christ Superstar voor een hoop ophef. Wat bracht deze hippie-vertelling over de laatste dagen van Jezus teweeg? 50 jaar Superstar onderzoekt het. Van het verhaal achter de wereldberoemde soundtrack, de transformatie van Jezus naar superster, tot een unieke blik achter de schermen.

8 titels startend met de letter A

 • Illustratie van prins carnaval met zijn masker
  Podcast
  Max

  Aan de zijde van de prins

  Carnaval
  Podcast

  Spannende verhalende podcastserie over de wereld achter carnaval in Breda. Wie heeft er eigenlijk écht de touwtjes in handen rondom de carnavalstraditie? Wat doet het met een prins en zijn gezin om voor een aantal jaar de bekendste Bredanaar te zijn en hoe word je dat eigenlijk; prins carnaval?

 • Thomas Acda en Paul De Munnik aan de ontbijttafel
  Documentaire
  Bnnvara

  Acda en De Munnik: Woorden van een ander

  Kleinkunst
  Podiumkunst
  Cabaret

  Documentaireserie over Acda en De Munnik: van hoe Thomas en Paul elkaar leerden kennen op de Kleinkunstacademie, tot hun laatste optreden in Carré. En we zien hun reünie ontstaan, van voor het eerst weer samen schrijven op Ameland, tot de aanvang van zes uitverkochte shows in Ziggo Dome.

 • 2doc kunst en cultuur
  Documentaire

  Duik dieper in de wereld van kunst, muziek, theater, literatuur en dans. Hier vind je alle documentaires over kunst en cultuur.

 • Radiopresentator Justin Verkijk
  Podcast
  Ntr

  Als muren konden praten

  Dans
  Podcast
  Partyscene

  Ga mee terug in de tijd naar de legendarisch clubs die Nederland heeft gekend in verschillende steden. Naar iconische plekken waar DJ’s leerden draaien, nieuwe genres werden ontdekt en waar bezoekers hun zorgen bij de deur konden achterlaten en konden zijn wie ze wilden zijn.

 • ADE
  Programma
  Ntr

  Amsterdam Dance Event

  Dans
  Amsterdam
  Partyscene

  Afterparty van het ADE (Amsterdam Dance Event) vanuit het Volkshotel in Amsterdam met aandacht voor muziek, dj's, gasten en minidocumentaires. Met interviews met de muzikale top en de meest opvallende feestgangers.

 • Andre rieu welcome to my world
  Programma
  AVROTROS

  André Rieu: Welcome to my world

  Klassiek
  Componisten
  André Rieu

  De Britse realityserie volgt André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest. Begin 2020 zouden de muzikanten touren door Amerika, maar door de lockdown gaat het niet door. Rieu begint aan een nieuwe hobby: taarten bakken.

 • ARIA S2 cdn header 1664282775
  Programma
  Max

  ARIA

  Opera

  Tien kandidaten gaan de strijd aan om de nieuwe operaster van Nederland te worden. Wie voert de zangopdrachten het beste uit? En wie vertolkt de grote operarollen het meest overtuigend?

 • 1665071
  Film
  Ntr

  Art Dept.

  Kunst
  Doorbreken
  Educatie

  Hoe is het om als kunstenaar te leven en werken? In Art Dept. zie je korte films over talentvolle kunstenaars, gemaakt door andere talentvolle kunstenaars. Elke aflevering bestaat uit een bijzonder portret of beeldcolumn, waar in een paar minuten een aspect van de kunstenaar wordt uitgelicht.

3 titels startend met de letter B

 • Artiesten Beste Zangers 2023
  Programma
  AVROTROS

  Beste Zangers

  Jan Smit

  In Beste Zangers reist Jan Smit met een zevental artiesten af naar het meestal zonnige Spanje om daar de mooiste liedjes voor elkaar te zingen. In intieme setting treedt iedereen uit z’n comfortzone en zingen ze nummers die voor de ander bijzonder zijn. Beste Zangers bestaat al meer dan 10 jaar.

 • André van Duin voor een oude oldtimer
  Programma
  Max

  Bij Van Duin op de achterbank

  André van Duin
  Komedie
  Cabaret

  Na jarenlang zelf in de theaters te hebben gestaan, gaat André van Duin nu in gesprek met zijn collega's; komieken en cabaretiers die hij bewondert. In een prachtige oude oldtimer voert hij gesprekken over alles wat met humor te maken heeft.

 • Brommer op zee
  Programma
  Logo vpro

  Brommer op zee

  Boeken
  Wilfried de Jong

  Ruth Joos en Wilfried de Jong interviewen schrijvers en dichters over hun werk.

4 titels startend met de letter C

 • Clubgangers
  Documentaire
  Logo vpro

  Driedelige muziekdocumentaire van James Giles die het verhaal vertelt van de housemuziek: de beat, de clubs en de dj's die de muziekcultuur voor altijd veranderden. Onder andere David Guetta, Tiësto, Paul Oakenfold, The Blessed Madonna, Nina Kravitz en Steve Aoki en worden geinterviewd.

 • Chansons
  Programma
  Bnnvara

  Chansons!

  Matthijs van Nieuwkerk
  Frankrijk
  Rob Kemps
  Parijs

  Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps gaan in dit muzikale programma naar Parijs. Hier komen ze, met behulp van Franse artiesten, alles te weten over het Franse levenslied: het chanson.

 • Close up David Hockney cdn header 1587130468
  Documentaire
  AVROTROS

  Close up

  Kunst
  Architectuur
  Mode
  Fotografie

  De mooiste documentaires over architectuur, film, schilderkunst, fotografie, design, beeldhouwkunst en mode.

 • Bnnvara cultuurbooster 250222 037p cdn header 1647332477
  Programma
  Bnnvara

  Cultuurbooster

  Theater
  Dans

  Programma dat tijdens de pandemie werd uitgezonden, toen zo'n beetje de hele cultuursector op haar gat lag. Jonge talenten werden uitgenodigd om te komen praten over de toekomst van podia, theaters of festivals. Hoe gaan zij zichzelf opnieuw uitvinden na twee jaar corona?

24 titels startend met de letter D

 • Dagboek van een herdershond
  Programma
  Kroncrv

  Dagboek van een Herdershond live

  Geschiedenis
  Nostalgie
  Limburg

  KRO-NCRV brengt vanuit Sittard-Geleen een uniek musicalspektakel op tv: Dagboek van een herdershond live. Een moderne vertaling van een nostalgisch verhaal, waarin de ziel van Limburg tot leven komt.

 • Dans met mij
  Programma
  Ntr

  Dans met mij

  Jan Kooijman
  Dans

  Een selectie van balletten, choreografieën en urban dance uit 25 jaar Nederlandse Dansdagen. Gekozen door voormalig danser en acteur Jan Kooijman en internationaal bekend danser Redo.

 • Dat kan mn kleine nichtje ook
  Podcast
  Bnnvara

  Dat kan m'n kleine nichtje ook

  Kunst
  Musea
  Podcast

  Noortje en Gisbert duiken de musea in. Hij is kenner en groot liefhebber, zij wil het graag leren waarderen maar begrijpt er vooralsnog de ballen van. Ze reizen af naar een museum waar ze een kunstenaar uitlichten en aan de hand van een aantal werken in vogelvlucht door het leven van de maker gaan.

 • De componistenkamer 2
  Podcast
  Logo vpro

  De componistenkamer

  Componisten
  Podcast

  Melchior Huurdeman gaat in deze podcastserie langs bij verschillende componisten. Hoe ligt de componistenkamer er tegenwoordig bij? En wat speelt zich daar allemaal af?

 • Zelfportret Jopie Huisman 1978
  Podcast
  Ntr

  Op 14 juli 1984 worden drie schilderijen gestolen van de Friese schilder Jopie Huisman. De werken zijn nooit meer teruggevonden. Voor Huisman was het alsof hij drie van zijn kinderen verloor. Podcastmakers Simon Heijmans en Marion Oskamp gaan op zoek naar de werken.

 • De jurk en het scheepswrak
  Documentaire
  Ntr

  De jurk en het scheepswrak

  Geschiedenis
  Interactive
  Avontuur
  Musea
  Podcast

  Het verhaal van een unieke archeologische vondst voor de kust van Texel. Vanaf het moment dat de jurk illegaal is opgedoken uit de Waddenzee, heeft het wereldwijd voor veel opwinding gezorgd. Het project bestaat uit een driedelige documentaireserie, een vijfdelige podcastserie en een interactieve website waar je met een online duikervaring zelf het wrak kunt bezoeken.

 • De kleuren van Caspers geel
  Programma
  AVROTROS

  Kunstenaar Charlotte Caspers onderzoekt de vele facetten van de kleur rood: van geplette luizen tot de dodelijke rode lippenstift van koningin Elizabeth I. En waarom is rood de kleur van het socialisme?

 • De kok en de directeur 2 cdn header 1657034035
  Programma
  AVROTROS

  Wat gebeurt er als je een museumdirecteur en chef-kok samenbrengt? Welke culturele gerechten krijg je dan voorgeschoteld? De directeur van het Rijksmuseum (Taco Dibbits) en sterren-chef van restaurant Rijks (Joris Bijdendijk) reizen samen door verschillende landen.

 • Top 2000 merchandise
  Programma
  Ntr

  De magie van 25x Top 2000

  Top 2000
  Nostalgie

  Ter gelegenheid van de 25ste editie van de NPO Radio 2 Top 2000 wordt aan de hand van gesprekken met huidige en toenmalige NPO Radio 2 dj’s, luisteraars en artiesten, het onverwachte succes van deze muzieklijst ontrafeld.

 • Demengtafel seizoen2
  Podcast
  Ntr

  De mengtafel

  Klassiek
  Podcast

  Aniek de Rooij & Job Oberman duiken dieper de klassieke muziek in. Met hun oren open, gaan ze samen met de gasten op zoek en brengen de wereld van de klassieke muziek en de elektronische muziek dichterbij elkaar

 • De Muze is Moe Avro Tros
  Podcast
  AVROTROS

  De muze is moe

  Kunst
  Podcast

  De muze fascineert, ook vandaag de dag nog. Toch is er lange tijd weinig aandacht geweest voor het gezicht achter de vrouwen die kunstenaars inspireren, iets dat nu aan het veranderen is. Wat komen we te weten als we met andere ogen naar de muze kijken? Martine van der Veer is historicus en journalist en neemt je mee in deze podcast.

 • 1920 denieuwevermeer portretten stefnagel 2022 6 tif
  Programma
  Max

  De nieuwe Vermeer

  Dionne Stax
  Kunst
  Musea

  Creatief Nederland wordt ingeschakeld en aan het werk gezet. In een unieke wedstrijd mag iedereen een poging wagen om een persoonlijke invulling te geven aan een missend werk van Vermeer. Alles mag: van realistisch tot abstract; mits het in de geest van Vermeer is. Programma met podcast, VOD-serie én online expositie.

 • De platenzaak
  Programma
  Kroncrv

  De platenzaak

  Popmuziek
  Daan Boom
  Tobias Camman
  Stijn van Vliet

  Componist en zanger Daan Boom, regisseur Tobias Camman en manager Stijn van Vliet gaan de uitdaging aan om samen met een artiest een nieuw lied en bijbehorende videoclip te creëren.

 • De Slapelozen
  Programma
  Kroncrv

  Hoe is het om dagelijks midden in de nacht hard aan het werk te zijn? Wat is de magie van de nacht voor een nachtfotograaf, wandelaar of kunstenaar? En wat brengt de nacht hen die niet kunnen slapen? In dit radioprogramma volgen we de slapelozen uit het gelijknamige radioprogramma naar de geborgenheid van hun slaapkamer.

 • De societeit
  Programma
  Ntr

  De Sociëteit

  Talkshow
  Ajouad El Miloudi

  Inclusieve talkshow waarin met open blik de actualiteit op politiek, maatschappelijk en cultureel gebied wordt doorgenomen.

 • De Stem
  Podcast
  Eo

  De Stem

  Podcast

  Zangeres en stemacteur Gerja Wolf gaat op zoek naar het geheim van de stem. Iedereen heeft het instrument, maar de een trekt er volle zalen mee en de ander durft zijn mond niet te openen.

 • Taalstaat
  Radio
  Kroncrv

  De Taalstaat

  Boeken
  Taal
  Frits Spits

  Is het wilden of wouden? De spits afbijten of het spits afbijten? U hoort het in de Taalstaat, een vrolijk en informatief programma dat wil vertellen hoe het met onze taal staat!

 • De tinekepodcast
  Podcast
  Max

  Podcast vol verhalen en anekdotes waarin oud-dj Tineke de Nooij vertelt over wat haar bezighoudt: familie, katten, dingen waar ze zich over verbaast en verwondert, actualiteiten en herinneringen aan oud-collega’s.

 • De TV Show
  Programma
  AVROTROS

  De TV show

  Ivo Niehe
  Interviews

  Op reis en in de studio portretteert Ivo Niehe inspirerende persoonlijkheden uit binnen- en buitenland met een internationale reputatie.

 • Richard E. Grant met boek in Spanje voor het Alhambra
  Documentaire
  Max

  De wereld rond met boeken

  Boeken
  Frankrijk
  Italië
  Spanje

  Boekenliefhebber en acteur Richard E. Grant (Star Wars, The Iron Lady, Gosford Park) reist naar Italië, Frankrijk en Spanje. Hij volgt daar de voetsporen van beroemde schrijvers, die voor hun boeken geïnspireerd werden door de cultuur en geschiedenis van deze Zuid-Europese landen.

 • De wereld van dutch design
  Programma
  Logo vpro

  De wereld van Dutch Design

  Nadia Moussaïd
  Talkshow

  Een levendige talkshow waarin Nadia Moussaid met bekende en minder bekende ontwerpers praat over de toekomst van design.

 • De zelfhulpboekenclub
  Podcast
  Kroncrv

  De Zelfhulpboekenclub

  Jasper Demollin
  Boeken
  Mentale gezondheid
  Podcast

  Zelfhulpboeken zijn tegenwoordig razend populair. Maar helpen die boeken je eigenlijk wel echt? Stijn van Vliet en Jasper Demollin zoeken dit uit, met elke aflevering een andere gast.

 • Dolf van der Linden dirigeert.
  Podcast
  AVROTROS

  Het Metropole Orkest begeleidde in de jaren 50, 60 én 70 bijna elk denkbaar programma. Songfestivals, musicals, radioprogramma’s... overal hoorde je 'world’s leading pop & jazz orchestra'. En dirigent Dolf van der Linden was een beroemdheid. Nu kent bijna niemand hem meer. Hoe komt dat? Presentator Carine Lacor duikt samen met Dolf-biograaf Bas Tukker in het leven van de dirigent.

 • Stine Jensen met de armen over elkaar geslagen
  Programma
  Human

  Dus ik volg

  Stine Jensen
  Filosofie

  Stine Jensen onderzoekt de mens als groepsdier. Wat is de kracht en wat de keerzijde van volgen? Welke mechanismen komen er op gang als je je bij een groep aansluit? Wanneer stap je eruit? Vanaf het allereerste begin zoeken we naar medestanders, een voorbeeld, houvast. De hang naar een groep geeft ons kracht. En maakt ons kwetsbaar. Stine Jensen volgt de volgers, op zoek naar het individu binnen de groep.

2 titels startend met de letter E

2 titels startend met de letter F

 • Fight the power
  Documentaire
  Omroep Zwart

  Fight the power: How hip hop changed the world

  Verenigde Staten
  Hiphop
  Mensenrechten

  Aan de hand van de ontwikkeling van hip hop wordtde recente geschiedenis van zwart Amerika verteld. Met aandacht voor de burgerrechtenstrijd in de jaren zestig, de armoede in het New York van de jaren zeventig, de massale opsluiting van zwarte mannen in de jaren tachtig en het aanhoudende politie geweld. Ook de verkiezing van president Barack Obama in 2008 komt voorbij, evenals de Black Lives Matter-protesten van de afgelopen jaren.

 • Aldith Hunkar op zoektocht naar cultureel en religieus erfgoed
  Programma
  Eo

  Firma Erfgoed

  Kunst
  Architectuur
  Religie
  Aldith Hunkar

  Aldith Hunkar op zoektocht naar cultureel en religieus erfgoed op onverwachte plekken. Wat zijn de verhalen achter ons erfgoed en wat leren ze over onze geschiedenis en cultuur? En hoe beïnvloeden die lessen uit het verleden onze keuzes voor de toekomst?

6 titels startend met de letter G

 • Gezichten van dementie
  Programma
  Max

  Gezichten van dementie

  Kunst
  Dementie
  Gezondheid

  Journalist Gijs Wanders en kunstenaar Herman van Hoogdalem portretteren mensen met dementie en hun geliefden op beeld en doek.

 • 3FM-dj's Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman
  Podcast

  Glazen huisgenoten

  Kerst
  Podcast

  3FM-dj's Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman zitten van 17 t/m 24 december in het Glazen Huis tijdens Serious Request 2023. 3FM Serious Request en daarmee Stichting ALS Nederland steunen? Ga naar 3FM.nl/seriousrequest.

 • Gothrecht
  Podcast
  Logo vpro

  Gothrecht

  Liefde
  Podcast

  Gothrecht is een absurdistisch en fictief hoorspel met originele muziek. Het hoofdpersonage, een gothic vrouw genaamd Brinta (stem Georgina Verbaan), moet zich voor de liefde een weg banen uit het saaie Pierre Bokma-kantoorcomplex. Geschreven en geregisseerd door Pepijn Lanen (Faberyayo).

 • Gouden televizier ring gala
  AVROTROS

  Jaarlijks gala waarbij prijzen worden uitgereikt aan de beste programma's, online series, presentators en acteurs. Het publiek stemt en de winnaar krijgt de felbegeerde Gouden Televizier-ring.

 • Marjolijn loopt op het vliegveld
  Programma
  Human

  Grensgevallen

  LHBT+
  Koloniaal Verleden
  Zwangerschap
  Geweld
  Grenzen

  Schrijver en theatermaker Marjolijn van Heemstra onderzoekt waar onze grenzen liggen. Per aflevering neemt ze een ander thema onder de loep, zoals abortus, gender en immigratie: door hun complexiteit bloot te leggen, hoopt ze ruimte voor begrip te scheppen.

 • Gijs Groenteman in De Lichtfabriek met op de achtergrond een band
  Programma
  Bnnvara

  Groenteman op zondag

  Gijs Groenteman
  Kunst

  Live vanuit De Lichtfabriek in Haarlem presenteert Gijs Groenteman de leukste cultuurgids. Van opera tot tentoonstelling, van theater tot muziek en van literaire festivals tot museumkunst en film. Alle disciplines komen aan bod in gesprekken met gevestigde namen, opkomende talenten en live-muziek.

5 titels startend met de letter H

 • Harrie jekkers achter de duinen
  Programma
  Bnnvara

  Harrie Jekkers: Achter de duinen

  Voorstelling
  Kleinkunst
  Cabaret

  Harrie Jekkers vertelt middels liedjes en conferences over zijn Haagse jeugd. Over zijn Hagenese vader die hield van ADO, klaverjassen, bier en over zijn Haagse moeder die meer Hagenaer was dan Hagenees, die haar zoon de liefde bijbracht voor de iets meer hoogstaande dingen van het leven.

 • Een kar valt met deelnemers in het water terwijl de bel wordt geluid
  Programma
  AVROTROS

  Verschillende gasten vertellen hun herinneringen aan Te land, ter zee en in de lucht en samen kijken we terug naar doldwaze, soms succesvolle en vaak hilarische pogingen van de deelnemers.

 • Schilder en onderzoeker Lisa Wiersma, restaurator Michel van de Laar, materiaaldeskundige Joris Dik en materiaalhistoricus Thijs Hagendijk.
  Programma
  AVROTROS

  Het geheim van de meester

  Geschiedenis
  Kunst

  Een team van topexperts gaat de ultieme uitdaging aan: het reconstrueren van de meest uiteenlopende meesterwerken. Hierbij zetten ze alles op alles om precies te doen wat de meester deed.

 • Het Uur van de Wolf
  Documentaire
  Ntr

  Documentaires waarin alle kunstvormen in de etalage worden gezet. Veelkleurige films van en over spraakmakende kunstenaars en artiesten; vol verhalen die getuigen van nieuwsgierigheid en een eigenzinnige visie. Documentaires gemaakt vanuit de verbeeldingskracht, die willen inspireren en verbinden.

 • Holland festival
  Programma
  Logo vpro

  Holland Festival

  Theater
  Podiumkunst

  Toonaangevend internationaal podiumkunstenfestival in Nederland. Met eigenzinnige dansvoorstellingen, spraakmakend theater en opzwepende muziek.

4 titels startend met de letter I

 • Ik was jou
  Podcast
  Max

  Ik was jou

  Komedie
  Satire
  Podcast

  Komiek Owen Schumacher interviewt de mensen die hij nadeed voor programma's als Koefnoen en Kopspijkers en praat met ze over televisie, humor, satire en het hedendaagse belang van beeldvorming.

 • In een boek kan het wel
  Programma
  Logo vpro

  Een theatrale ode aan vergeten boeken. Een programma door, schrijvers óver schrijvers en over wat boeken teweeg kunnen brengen.

 • Nam June Paik kijkt door een lege tv-kast
  Programma
  Logo vpro

  Nederlandse documentaireliefhebbers gidsen je langs de meest opvallende films van het festival. Een kijkje achter de schermen van het IDFA, het grootste documentairefestival ter wereld dat jaarlijks plaats vindt in Amsterdam.

 • International dance league
  Programma
  Ntr

  International dance league

  Dans
  Hiphop
  Wedstrijd

  Danscompetitie waarin de werelden van hiphop, streetdance en theater samenkomen. De allerbeste urban dansers en performers uit Europa strijden in Rotterdam voor de winst.

2 titels startend met de letter J

 • Jawad Es Soufi op toneel
  Voorstelling
  Bnnvara

  Alle cabaretregistraties van Jawad Es Soufi.

 • Max Terpstra, Tirsa With en Stijn de Vries
  Radio
  Ntr

  Jongstof

  Kunst
  Theater
  Media
  Film

  Gesprekken met aanstormend talent uit de wereld van de kunst, cultuur en media. Gesprekken met dezelfde insteek als Kunststof, nu met jonge, veelbelovende kunstenaars, artiesten, muzikanten, theatermakers, designers en filmmakers.

12 titels startend met de letter K

 • Kerst met de zandtovernaar 2021 willemjandebruin WJB 2750 2500px 2
  Programma
  Kroncrv

  Het bijzondere verhaal van de geboorte van Jezus wordt met zand tot leven gewekt door Nederlands bekendste zandkunstenaar: Gert van der Vijver.

 • Kerstverhalen podcast en radio met symbool
  Podcast
  Kroncrv

  Kerstverhalen

  Religie
  Kerst
  Podcast

  Prachtige kerstverhalen, variërend van een klassiek sfeervol kerstsprookje van Hans Christian Andersen tot eigentijds geploeter van Martin Bril.

 • Npo 2 extra tegel
  Website

  Kijk live NPO 2 Extra

  Kunst
  Klassiek

  Op NPO 2 Extra worden de mooiste kunst- en cultuurprogramma's live uitgezonden.

 • Kijken op Gevoel
  Programma
  Ntr

  Hoe kijk je kunst op gevoel? Kunsthistoricus Wieteke van Zeil neemt de kijker mee naar kunstwerken over woede, verlangen, eenzaamheid, weerzin, vreugde en wanhoop.

 • Een zwart transpersoon doet vogue met waaier
  Documentaire
  Logo vpro

  Kiki

  LHBT+
  Dans

  Documentaire over de wereld van het voguen in de Kiki-scene van New York, waar competities tussen verschillende transgender vogue-verenigingen leiderschap, urenlang repeteren en precieze acts vereisen. We volgen zeven zwarte transseksuele personen in het bruisende New York, elk met hun specifieke verleden, seksuele identiteit en in verschillende fasen van hun transitieproces.

 • Klassieke mysteries
  Podcast
  AVROTROS

  Klassieke Mysteries

  Ab Nieuwdorp
  Klassiek
  Componisten
  Podcast

  Voorspelde Mozart zijn eigen dood? Waarom werd Haydn postuum onthoofd? En werd Beethoven vergiftigd? In deze podcast gaan Rebecca van der Weijde en Ab Nieuwdorp op zoek naar de intrigerende en spannende verhalen rondom het leven en vooral de dood van klassieke componisten.

 • Simone Kleinsma aan de studiotafel.
  Programma
  Max

  Klassiekers met Kleinsma

  Klassiek
  Kleinkunst
  Simone Kleinsma

  Simone Kleinsma bespreekt met muzikanten de allermooiste kleinkunst liedjes van Nederland. Zo ontstaat er een intiem gesprek met de gasten, over nummers die we niet mogen vergeten. De persoonlijke favorieten worden ook ten gehore gebracht.

 • Posterbeeld Koolhoven en de zes jonge makers
  Film
  Logo vpro

  Koolhoven presenteert

  Film
  Thriller

  Zes jonge filmmakers, onder leiding van Martin Koolhoven, sleuren de kijker mee in hun meest angstaanjagende fantasieën. Ieder van hen maakte een genrefilm, van gewelddadige thriller tot dystopische fantasy, van rampenfilm tot folkloristische horror.

 • Krabbe zoetk Kahlo NPO Start cdn header 1659616425
  Programma
  AVROTROS

  Krabbé zoekt...

  Geschiedenis
  Kunst
  Jeroen Krabbé

  Jeroen Krabbé gaat op zoek naar de mens achter de kunstenaar. Hij reist in hun voetsporen, bezoekt de plekken waar ze gewoond en gewerkt hebben, om ze zo dicht mogelijk te naderen.

 • Omroep Zwart presentator doet straatinterview
  Programma
  Omroep Zwart

  KULT

  Media
  Trends

  Studioprogramma waar op luchtige toon wordt gesproken over alles wat jongeren bezighoudt. Van online trends tot cultuurvoorstellingen. Jonge programmamakers nemen je mee in hun digitale wereld.

 • Kunst achter Prikkeldraad
  Programma
  Max

  Kunst achter prikkeldraad

  Geschiedenis
  Kunst

  Honderdduizenden levens zijn vernietigd in de concentratiekampen. Tegelijkertijd is er door gevangenen getekend, gezongen en gemusiceerd. Er is schoonheid gecreëerd, te midden van alle gruwelijkheid. Hoe kon dat? En wat is er allemaal gemaakt? Dat zie je in deze docuserie.

 • Kunststof
  Podcast
  Ntr

  Kunststof

  Kunst
  Podcast

  Dagelijkste radio-talkshow met prominenten uit de kunst, cultuur en media. Presentatie: Jellie Brouwer, Gijs Groenteman en Frénk van der Linden.

1 titel startend met de letter L

 • Lucas en arthur jussen en ivo niehe
  Programma
  AVROTROS

  Lucas en Arthur Jussen op wereldtournee

  Ivo Niehe
  Klassiek
  Interviews

  Ivo Niehe volgt Lucas en Arthur Jussen de wereld over. Overal staat het publiek voor ze in de rij. Beroemde collega's, hun ouders, vrienden en familie, maar vooral de jongens zelf vertellen over hun indrukwekkende levensverhaal.

8 titels startend met de letter M

 • Maarten van Roozendaal verstelt zijn microfoon met een lach op zijn gezicht
  Programma
  Bnnvara

  Maarten van Roozendaal

  Kleinkunst
  Cabaret

  Een ode aan het werk en leven van liedjeskunstenaar Maarten van Roozendaal die in 2013 veel te vroeg is gestorven.

 • Maestro ton koopman
  Programma
  Max

  Dirigent en barokmusicus Ton Koopman wordt wereldwijd op handen gedragen, maar in ons land is hij bij het grote publiek minder bekend. Hoewel hij de tachtig nadert, weet hij nog van geen ophouden en reist hij de wereld over om zijn bijzondere talent met zijn publiek te delen. Maar niet zonder de steun van zijn vrouw en grote liefde Tini, met wie hij niet alleen een huishouden, maar ook het podium deelt.

 • Manenkunst schwartze
  Programma
  AVROTROS

  Man en Kunst

  Kunst
  Musea
  Lucas De Man

  In dit televisieprogramma gaat presentator Lucas De Man tijdens de Nationale Museumweek op zoek naar het bijzondere verhaal achter iconische kunstwerken in de vaste collectie van Nederlandse musea.

 • Matthijs gaat door
  Programma
  Bnnvara

  Matthijs gaat door

  Matthijs van Nieuwkerk
  Kunst
  Boeken
  Theater
  Talkshow

  Vrolijke gesprekken, ontroerende gesprekken, heel veel muziek en altijd een goed humeur! Matthijs gaat door staat weer in de steigers voor seizoen 4. Kijk terug op NPO Start of bezoek de site voor losse fragmenten van optredens en gesprekken.

 • Media Inside
  Programma
  Bnnvara

  Media Inside

  Gijs Groenteman
  Marcel van Roosmalen
  Gesprek van de dag
  Opinie
  Media

  Een uitgesproken en vrolijke blik op de media met Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen. Samen met twee wisselende gasten nemen ze de hoogte- en dieptepunten van de voorbije mediaweek door.

 • Lev Avitan in een woonkamer omringd door personages
  Film
  Human

  Mijn moeder wil niet meer leven

  Theater
  Diversiteit
  Spoken Word
  Mentale gezondheid
  Migratie
  Rouw
  Jodendom

  Theaterfilm van spoken word-artiest Lev Avitan, muzikaal ondersteund door het Amsterdams Andalusisch Orkest. Lev, zoon van een joodse moeder en islamitische vader, gaat het fictieve gesprek aan met zijn overleden moeder en bevraagt intergenerationele trauma's, zijn eigen culturele identiteit en zijn twijfelachtige plek als iemand met migratieachtergrond in de Nederlandse samenleving.

 • Museum in de maak banner 900 500 890x500
  Podcast
  Max

  Museum in de maak

  Kunst
  Musea
  Podcast
  Jörgen Tjon a Fong

  Jörgen neemt je mee door de wereld van het belangrijkste cultureel erfgoed en het tentoonstellen ervan. Met achtergrondverhalen over kunstobjecten en duiding van experts. Podcast bij het programma Museum van Nederland.

 • 20 jaar Musical Awards
  Programma
  AVROTROS

  Musical Awards Gala

  Frits Sissing
  Musical
  Awardshow

  Het Musical Awards Gala is ieder jaar weer een waar spektakel, vol met exclusieve fragmenten van nieuwe musicals. Onder de bezielende leiding van musicalkenner Frits Sissing worden tijdens deze avond de prestigieuze awards aan Nederlands beste musicalsterren en –producties uitgereikt.

10 titels startend met de letter N

 • Zangeres Naaz
  Documentaire
  Logo vpro

  Naaz: Azadî

  Popmuziek
  Mentale gezondheid

  De documentaire Naaz: Azadî volgt de comeback van zangeres Naaz. In haar tienerjaren groeide Naaz razendsnel uit tot een zeer succesvolle zangeres. Maar achter de schermen raakte ze getraumatiseerd door fysiek, mentaal en financieel misbruik. In deze documentaire vertelt ze haar verhaal.

 • NL Film Fest
  Collectie

  NPO is partner van het Nederlands Filmfestival. Op NPO Start vind je een selectie films, series en docu's uit de Gouden Kalf Competitie van 2023 en de jaren ervoor.

 • Nick Schilder, Simon Keizer en Kees Tol zitten in George Harrison's oude huis. Het interieur is vol van bloemen.
  Programma
  AVROTROS

  Nick, Simon & Kees

  Geschiedenis
  Popmuziek
  Europa

  Nick, Simon en Kees gaan als Volendamse vrienden op reis om zich te laten inspireren door de muziekcultuur van het land of de geschiedenis van artiesten, waar zij meer over te weten willen komen.

 • Nooit meer slapen
  Podcast
  Logo vpro

  Nooit Meer Slapen

  Kunst
  Interviews

  Femke van der Laan ontvangt een inspirerende gast uit de kunst, cultuur of actualiteit die komt vertellen over werk en leven. Dit is hét nachtelijke cultuurprogramma van de VPRO.

 • Froukje, MEAU en Tabitha
  Uitzending
  NOS

  NOS Artiesten voor de vrijheid

  Festivals
  Popmuziek
  Bevrijdingsdag

  Vanaf het Bevrijdingsfestival praten we met artiesten die hebben opgetreden en blikken we terug op de Bevrijdingsfestivals in de rest van het land. En we vliegen met de helikopter van festival naar festival met de Ambassadeurs voor de Vrijheid.

 • Premier Rutte ontsteekt Bevrijdingsvuur ANP 15559077 cdn header 1588580851
  Uitzending
  NOS

  NOS Vuur van de vrijheid

  Theater
  Bevrijdingsdag
  Tweede Wereldoorlog
  Poëzie

  Met een theaterprogramma en het ontsteken van het vuur van de vrijheid wordt de overgang gemaakt van 4 mei naar 5 mei. Estafettelopers brengen het Bevrijdingsvuur naar hun gemeente.

 • Zomercarnaval Rotterdam
  Uitzending
  NOS

  NOS Zomercarnaval

  Dans
  Carnaval

  Ruim 2500 dansers, 25 carnavalsgroepen, 25 muziekgroepen en dj's bewegen zich van de Blaak naar de Coolsingel over een route van vijf kilometer. Dansend en swingend zetten zij Rotterdam op z'n kop. We zien de hoogtepunten in een rechtstreeks programma vanuit een restaurant aan het Raadhuisplein.

 • Cultuur
  Collectie

  NPO Cultuur

  Kunst
  Klassiek
  Theater
  Dans
  Cabaret

  Alles cultuurprogramma's verzameld op NPO Start. Van culturele festivals tot documentaires en dans tot theater.

 • Npo kennis geschiedenis en cultuur
  Collectie
  Ntr

  Van de Oudheid tot de Nederlandse festivalcultuur: ontdek de verhalen achter de belangrijkste gebeurtenissen, personen en objecten uit onze geschiedenis en cultuur op NPO Kennis.

 • Nu te zien
  Programma
  AVROTROS

  Nu te zien!

  Kunst
  Musea

  Museumdirecteuren reizen het hele land door om je niet te missen tentoonstellingen te laten zien.

8 titels startend met de letter O

 • Zangeres zonder Naam in een koninklijke outfit
  Programma
  Max

  Ode aan de Zangeres zonder Naam

  Podiumkunst
  Popmuziek

  Onder anderen Dave von Raven, Ellen ten Damme, Imca Marina, Jacques Herb en John de Bever brengen in Paradiso een eerbetoon aan de koningin van het levenslied, in de door haar zo geliefde poptempel Paradiso in Amsterdam. De Zangeres zonder Naam scoorde talloze hits, zoals Mexico, ’t Was aan de Costa del Sol en Ach Vaderlief.

 • Anne Vegter zit bij standbeeld met dichtbundel
  Documentaire
  Logo vpro

  Over dichter Anne Vegter en de plaatsen die tekenend zijn voor het leven van deze voormalig Dichter des Vaderlands en Stadsdichter van 010. In dit intieme en invoelende portret leert de kijker Anne beter kennen, als dichter en als mens. Vegter vertelt over haar werk en haar gezondheid en reflecteert op de gedichten die ze schrijft.

 • Barry Hay en Nadia Moussaid in On Stage
  Programma
  Logo vpro

  On stage

  Nadia Moussaïd
  Podiumkunst
  Popmuziek

  Nadia Moussaid opent samen met een muzikale gast de deuren van de grote zaal van TivoliVredenburg voor Nederlandse muzikanten en kunstenaars en samen hijsen ze de Nederlandse podiumkunsten op het schild.

 • Once upon a timeline
  Programma
  Omroep Zwart

  Once upon a timeline

  Geschiedenis
  Kunst
  Media

  Once upon a timeline draait om het achterhalen van de geschiedenis op een specifieke datum. De deelnemers krijgen elke aflevering de opdracht om een onderwerp uit de geschiedenis te onderzoeken en hun conclusies op creatieve wijze te presenteren.

 • Annefleur Schipper en Mandy Woelkens presenteren Op de matrix
  Programma
  Bnnvara

  Op de Matrix

  Media
  Tech
  Film
  Gamen
  Mode

  Programma waarin de leukste journalisten, makers en creatieven het hebben over muziek, films, tech, fashion, gaming en social media. Onder leiding van Mandy Woelkens en Annefleur Schipper wordt het popcultuur nieuws van dat moment op een matrix geplaatst. Scherp, grappig en altijd met een open blik.

 • Voorkant van plaat, zwart met witte tekst: Opgezwolle Eigen Wereld: De rest is geschiedenis
  Podcast
  Omroep Zwart

  Op 23 januari 2006 komt Eigen Wereld uit. Het beste, meest geroemde album van hiphopformatie Opgezwolle. Het was ook meteen ook hun laatste album. 15 jaar later is nog steeds onbekend waarom de succesformule ophield te bestaan. Kees de Koning gaat opzoek naar antwoorden en spreekt met Delic, Sticks en Rico.

 • 3fa7evqynpm1 opium avrotros npo klassiek
  Radio
  AVROTROS

  Opium

  Kunst
  Annemieke Bosman

  Opium is hét kunst- en cultuurprogramma met interviews, cultuurtips, reportages, jong talent dat aan iets groots begint en aandacht voor bijna vergeten culturele schatten die niet uit het collectieve geheugen mogen verdwijnen. En natuurlijk muziek om je te verwonderen...

 • Cornald Maas Opium op Oerol
  Programma
  AVROTROS

  Opium op Oerol

  Kunst
  Theater
  Festivals
  Annemieke Bosman

  Live verslag vanaf Oerol, het jaarlijkse kunst-, muziek- en theaterfestival op Terschelling. Met iedere dag een verrassende gast, reportages, gesprekken met makers en bezoekers van het festival en live muziek.

8 titels startend met de letter P

 • Panorama Zondag
  Radio
  Kroncrv

  Panorama Zondag

  Kunst
  Klassiek

  Hans Smit kijkt elke week uit over het culturele landschap van een gast. Waar liggen zijn voorkeuren op het gebied van kunst en cultuur? Hoe hebben die de kaart van zijn leven ingekleurd? Wat biedt energie, troost, plezier, bezinning.

 • Pasen in rome
  Programma
  Kroncrv

  Pasen in Rome

  Religie

  Wilfred Kemp reist samen met een gast naar Rome. Ze gaan in gesprek over de betekenis van Pasen en de kracht van rituelen.

 • Podium klassiek
  Programma
  Ntr

  Podium Klassiek

  Dieuwertje Blok
  Klassiek

  Een wekelijks muzikaal feestje op de vroege zondagavond, met live optredens van topmusici uit binnen- en buitenland. Het programma overschrijdt de grenzen van de klassieke muziek naar pop-, jazz- en wereldmuziek.

 • Podium Witteman
  Programma
  Ntr

  Podium Witteman

  Paul Witteman
  Klassiek

  Podium Witteman omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent en optredens van topmusici.

 • Podium zwart
  Programma
  Omroep Zwart

  Podium ZWART

  Jazz
  Hiphop
  Podiumkunst
  Spoken Word

  Duik in de wereld van R&B, hiphop en andere genres zoals afrobeat, latin, reggae, jazz en nog veel meer. Een programma met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent en optredens van de beste performers van dit moment.

 • Portretten van krabbe
  Programma
  AVROTROS

  Portretten van Krabbé

  Kunst
  Jasper Krabbé

  Een portret is niet alleen een weergave van het uiterlijk, maar juist ook van iemands binnenwereld. In Portretten van Krabbé gaat kunstenaar Jasper Krabbé daarom op pad met vier culturele makers om zo tot het ultieme portret te komen.

 • Project dans
  Programma
  Ntr

  Project Dans

  Dans
  Wedstrijd

  30 danstalenten, variërend van gepassioneerde amateurs tot opkomende professionals, worden uitgedaagd om zich te bewijzen als de beste allround danser van Nederland. Zij ondergaan een intensieve training waarin zij diverse dansstijlen, van ballet tot hiphop en van African dance tot jazz dance, meester moeten worden totdat er in de finale één winnaar overblijft.

 • Project Rembrandt
  Programma
  Ntr

  Project Rembrandt

  Annechien Steenhuizen
  Kunst
  Musea

  In acht afleveringen wordt op zoek wordt gegaan naar de meest getalenteerde kunstschilder van Nederland. Tien gepassioneerde talenten proberen zich in het oude ambacht van kunstschilder meester te maken.

4 titels startend met de letter R

 • Frank Evenblij presenteert Rad van het jaar
  Programma
  Bnnvara

  Rad van het jaar

  Oud en Nieuw

  Frank Evenblij ontvangt zes gasten om de onvergetelijke en grappigste beelden van het jaar door te nemen. De gasten draaien om beurten aan een levensgroot rad, met daarop de belangrijkste thema's van het jaar. In hoog tempo komen de meest opvallende fragmenten voorbij, met een bijhorende vraag.

 • Rob wijnand
  Podcast
  Kroncrv
  AVROTROS

  Rob & Wijnand en het beste van 3FM

  Rob Janssen
  Wijnand Speelman

  Lach mee met het twee categorieën spel, geniet van nieuwe artiesten en speel mee met leipe spelletjes. Elke week bespreken Rob en Wijnand samen met jou de beste momenten van 3FM.

 • Rock my soul
  Podcast
  Eo

  Rock my soul

  Religie
  Popmuziek
  Rock

  Rogier Pelgrim onderzoekt de haat-liefdeverhouding tussen geloof en popmuziek. In christelijke kringen werd Rock & Roll nogal eens met de duivel geassocieerd. Hoe komt dat toch? Tegelijkertijd zijn er eigenlijk best veel hits die over God gaan. Hoe zit dat dan?

 • Rundfunk
  Voorstelling
  Kroncrv

  Theatervoorstelling van Rundfunk, bestaande uit: Yannick van de Velde en Tom Kalmthout. In deze show storten ze zich op (de angst voor) de dood. Je hebt je jeugd achtergelaten en alle ellende die daarbij hoort. Je mag eindelijk op eigen benen staan. Maar dan worden je haren dunner en ga je lichamelijk achteruit. Je hebt een nieuwe vijand, een waar je altijd bang voor bent: de dood. En hij komt steeds dichterbij. Dat wordt lachen.

7 titels startend met de letter S

 • Scrooge live
  Uitzending
  Max

  Scrooge live

  Voorstelling
  Film
  Kerst

  In Scrooge live brengt een verrassende mix van bekende acteurs en zangers het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge, naar A Christmas Carol van Charles Dickens, tot leven.

 • Sint de leeuw
  Programma
  Bnnvara

  Sint & De Leeuw

  Paul de Leeuw
  Popmuziek

  Traditiegetrouw bezocht Sinterklaas op het heerlijk avondje Paul de Leeuw. In het speciale programma Sint & De Leeuw maken Paul en Sint er een vrolijke bonte avond van met diverse gasten.

 • Sinterklaas en Dieuwertje Blok
  Website
  Ntr

  Sinterklaasjournaal

  Dieuwertje Blok

  Volg de belevenissen van Sinterklaas en de pieten in de afleveringen van het Sinterklaasjournaal. Op de website kan je ook spellen spelen, verhalen lezen en luisteren, liedjes zingen en een bericht voor Dieuwertje, de Sint of de pieten achterlaten.

 • Splinter uitgenodigd
  Programma
  AVROTROS

  Splinter uitgenodigd!

  Splinter Chabot

  Splinter Chabot gaat in gesprek met prominente Nederlanders die op weg zijn naar een bijzonder evenement. Dat kan een jubileum, een première, een gala, een prijsuitreiking of bijvoorbeeld een boekpresentatie zijn.

 • SPLNTR
  Programma
  AVROTROS

  SPLNTR!

  Splinter Chabot
  Kunst
  Politiek
  Media

  Splinter Chabot ontvangt jonge, spraakmakende en niet-alledaagse gasten uit de wereld van kunst, cultuur, politiek en media.

 • Veronique Efomi – Ik had er niet moeten zijn
  Programma
  Human

  Spoken Word Sessies

  Spoken Word

  De crème de la crème uit de spoken word-scene in dialoog met composities van uiteenlopende muzikanten.

 • Sterren op het doek
  Programma
  Max

  Sterren op het Doek

  Özcan Akyol
  Kunst

  Bekende Nederlanders geven zich over aan de doorgrondende blikken van drie kunstenaars en de prikkelende vragen van Özcan Akyol. Na afloop kiest de geportretteerde één schilderij uit en de twee overgebleven schilderijen worden geveild.

10 titels startend met de letter T

 • The movies
  Documentaire
  Logo vpro

  The movies

  Verenigde Staten
  Film

  Deze docuserie verkent de Amerikaanse cinema door de decennia heen en de culturele, maatschappelijke en politieke verschuivingen die de evolutie ervan hebben omkaderd.

 • 2023 02 the passion campagnebeeld v5
  Programma
  Kroncrv

  The Passion

  Religie

  The Passion is een muzikale paasvertelling over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus met een universele boodschap van geloof, hoop en liefde voor iedereen.

 • The Passion Hemelvaart
  Uitzending
  Kroncrv

  The Passion Hemelvaart

  Religie
  Musical

  The Passion Hemelvaart gaat door waar The Passion eindigt. Dit muzikale spektakel vertelt wat er gebeurt na Pasen. Jezus vraagt de discipelen om zijn werk voort te zetten: het is het ultieme verhaal over vertrouwen.

 • Princess Diana Spencer lacht naar de camera met een granaat in haar handen. Ze staat voor een mijnenveld-bord.
  Documentaire
  Eo

  The Princess

  Koningshuis
  Verenigd Koninkrijk

  Confronterende documentaire over het publieke leven en de dood van de geliefde 'people's princess' Diana Spencer. Zonder voice-over en uitsluitend van archiefbeelden. Het toont het publieke beeld zoals de wereld het zag evolueren, hoe dicht de media op haar huid zaten en welke impact dit had op haar leven.

 • Countdown logo
  Documentaire
  Ntr

  The Story of Countdown

  Geschiedenis
  Popmuziek
  Media

  Lex Harding en Rob de Boer vertellen over het ontstaan en het succes van het populaire popprogramma Countdown, dat van 1976 t/m 1993 werd uitgezonden bij Veronica en internationale sterren ontving in de Bussumse opnamestudio. Ze worden bijgestaan door Countdown-presentatoren Adam Curry, Simone Walraven en Wessel van Diepen.

 • KanYe met Amerikaanse vlag op de achtergrond
  Documentaire
  Bnnvara

  The trouble with KanYe

  Verenigde Staten
  Polarisatie

  Journalist Mobeen Azhar onderzoekt hoe de immens succesvolle Amerikaanse rapper en producer Kanye West een uithangbord is geworden voor antisemitisme, haat en verdeeldheid.

 • Cornald Maas in het theater
  Programma
  AVROTROS

  Theater Maas

  Cornald Maas
  Theater

  Presentator Cornald Maas verrast een aantal acteurs die genomineerd zijn voor de belangrijkste VSCD Toneelprijzen en die tijdens het Nederlands Theater Festival te zien zijn. Op het Gala wordt bekend wie er met de prijs naar huis gaat.

 • Tussen kunst en katers
  Podcast
  Ntr

  Tussen kunst en katers

  Kunst
  Concert
  Voorstelling
  Musea

  Podcast met cultuurtips voor alle liefhebbers én haters. Een gezellige groep creatievelingen gidst jou wekelijks door het culturele landschap! Wat moet je gezien, gedaan, beluisterd of beleefd hebben? Welke uitjes zijn top en welke een dikke, vette flop? Was het kunst? Of hebben ze een kater?

 • Tussen Kunst en Kitsch
  Programma
  AVROTROS

  Tussen Kunst en Kitsch

  Frits Sissing
  Kunst
  Geldzaken

  'Is het kunst of is het kitsch?' Dát is de grote vraag waar het in dit programma allemaal om draait. Mensen nemen verschillende voorwerpen mee zodat een team van experts kan bepalen hoeveel het waard is.

 • TV Monument
  Programma
  AVROTROS

  TV Monument

  Han Peekel

  Han Peekel blikt terug op de carrières van grote tv-persoonlijkheden, zoals André van Duin, Joop van den Ende en Maarten van Rossem.

1 titel startend met de letter U

 • Uitmarkt podium met publiek op het Museumplein
  Concert
  Ntr

  Uitmarkt

  Cornald Maas
  Dans
  Musical

  Dé opening van het culturele seizoen met dans, muziek, cabaret en musical. Vanaf het Museumplein in Amsterdam blikt presentator Cornald Maas met prominente gasten vooruit op het komende culturele jaar.

7 titels startend met de letter V

 • Van onschatbare waarde
  Programma
  Max

  Van onschatbare waarde

  Kunst
  Geldzaken

  Verkopers van bijzondere spullen laten hun spullen zien aan vier experts. Zij mogen een bod doen aan de verkopers. Als ze accepteren, is er geen weg meer terug.

 • Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman
  Programma
  Bnnvara

  Van Roosmalen & Groenteman

  Gijs Groenteman
  Marcel van Roosmalen
  Gesprek van de dag
  Opinie
  Media

  Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen geven hun scherpe, uitgesproken en vrolijke blik op de media. Want socials, radio, podcasts, print en televisie brengen onophoudelijk informatie, meningen, verhalen, emoties en ergernissen. Samen met twee wisselende gasten nemen Gijs en Marcel de hoogte- en dieptepunten van de voorbije mediaweek door.

 • Vink
  Podcast
  AVROTROS

  VINK

  Tips
  Podcast
  Mischa Blok

  Vink is dé podcastgids van Nederland. Mischa Blok, Vincent Bijlo en Stan Putman tippen elke week een nieuwe podcast waar ze laaiend enthousiast over zijn.

 • Volle zalen
  Programma
  AVROTROS

  Volle Zalen

  Kunst
  Theater
  Dans

  Rondlopend in de coulissen, dicht op de huid van de makers, opent Cornald Maas deuren die meestal gesloten blijven. In Volle Zalen worden toneel-, dans- en muziekvoorstellingen op een eigenzinnige manier belicht.

 • Jan Jaap van der Wal en Charlotte Verdick in Voor de show
  Programma
  AVROTROS

  Voor de show

  Jan Jaap van der Wal
  Satire
  Sketches

  Sketchprogramma dat zich achter de schermen van een culturele talkshow afspeelt. Met onder anderen Jan Jaap van der Wal, Tina de Bruin, Loes Schnepper, Ronald Kalter, Charlotte Verdick en Stephanie van Eer en wekelijks wisselende gasten uit de wereld van muziek en theater.

 • Boekengids vpro
  Logo vpro

  Interviews met Nederlandse en internationale schrijvers, artikelen over opvallende literatuur, boekentips en leeslijstjes.

 • VPRO Vrije geluiden
  Radio
  Logo vpro

  VPRO Vrije Geluiden

  Klassiek
  Jazz

  Voor de grenzeloze muziekliefhebber! Met muziek van over de hele wereld van jazz, impro, nieuwe of oude muziek tot klassieke en volksmuziek. Ga je mee op avontuur?

2 titels startend met de letter W

 • Portret Peter Pannekoek
  Programma
  AVROTROS

  Waarom gaan we niet vaker?

  Peter Pannekoek
  Theater
  Toneelstuk

  Peter Pannekoek laat zien wat voor moois er in het theater staat. Iedere aflevering worden twee voorstellingen uitgelicht en verplaatst van het toneel naar een verrassende locatie in de echte wereld. Hij voert gesprekken met collega's over het vak, hun inspiratie en slechte recensies.

 • Wilfried de Jong door Stephan van Fleteren
  Programma
  Logo vpro

  Werk in uitvoering

  Klassiek
  Theater
  Podiumkunst
  Wilfried de Jong

  Wilfried de Jong brengt in een voormalige straaljagerloods kunstenaars uit verschillende culturele disciplines samen; van theater en klassieke muziek tot foto-expositie en literatuur. Lopend langs de genodigden ontvouwt hij de culturele agenda en toont wat, waar, wanneer te zien en te beleven is.

1 titel startend met de letter Y

 • Theaterstuk Yemma met toneelspeler Yahya Gaier
  Voorstelling
  Bnnvara

  Yemma

  Theater
  Nieuwkomers
  Marokko
  Zorg

  Filmische theatervertelling naar het boek van Mohammed Benzakour, waarin een zoon het verhaal vertelt over zijn Marokkaanse moeder die na een herseninfarct verloren raakt in de zorg in Nederland.

1 titel startend met de letter Z

 • De auditie van Perfect Link
  Programma
  Eo

  Zing!

  Giovanca Ostiana
  Gospel
  Wedstrijd
  Anne-Mar Zwart

  Nederlandse zanggroepen gaan met een mentor aan de slag om de titel ‘beste zanggroep van Nederland’ te winnen. Welke zanggroep weet zich onder begeleiding van een mentor te ontwikkelen tot beste van Nederland?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Wil je nog meer?

Bekijk het complete culturele aanbod van NPO, of lees meer over wie wij zijn

Volg NPO Cultuur