Ga

Hoe onomkeerbaar zijn je keuzes?

Op Oerol vind je natuurlijk een overvloed aan verassingen, maar hopelijk kom je niet de verdachte pakketjes van Theater RAST tegen. Bergen Verzetten is de nieuwe voorstelling van Ferhat Kaplan over drugscriminelen, liefde en onomkeerbare keuzes.

IMG 8056

Coen Plaat

Geplaatst op zaterdag 15 juni 2024, 08:00

Hoe ga je van marketeer naar full-time theatermaker en acteur? Vraag dat maar aan Ferhat Kaplan, een acteur van Turkse afkomst die het roer omgooide en deze carrièreswitch maakt in 2023. Naast dat hij van het acteren zelf veel meer voldoening krijgt dan van de marketingtak, kriebelt bij hem toch meer dan dat. Ferhat wil ook zelf graag verhalen vertellen en zijn eigen levenservaringen met het grote publiek delen. Vorig jaar stond hij op de planken met zijn eerste solovoorstelling Kind van het Licht. Hier gaat Ferhat opzoek naar de diepere roots van zijn land van herkomst en reflecteert op zijn eigen levenskeuzes. Op Oerol zie je nu zijn allernieuwste voorstelling Bergen Verzetten.

Rast Ferhat Bergen Verzetten 14 Nichon Glerum

Foto: Nichon Glerum

Samen met Jean Pierre Nshimyumuremyi maakt Ferhat deze spannende en meeslepende voorstelling. De voornaamste inspiratiebron? De ruige jeugd van Ferhat in Brabant. Zijn ervaringen met de onderwereld deelt nu in Bergen Verzetten. Naast dat drugscriminelen de meest gezochte personen in het land zijn, dragen ze soms ook een goed hart met hen mee. Er is sprake van een echte verbroederingen in deze gemeenschap en ze geven de armste families in hun buurt een steuntje in de rug. Het is een voorstelling over vriendschap, de moeilijkste tijden trotseren en keuzes maken die je leven voorgoed tekenen.

Meer beleven van Oerol? Check dan vooral NPO Cultuur op Instagram voor interviews, sfeerimpressies en vooral veel kunst en cultuur vanaf het eiland! Bergen verzetten is vanaf 18 september tot en met 18 oktober te zien in verschillende theaters in het land.

IMG 8056

Coen Plaat

Walt, Hans, Bruce & Clark, Thomas & Guy-Manuel en een vleugje Sergio. Een lijstje voornamen waarover mensen die mij kennen zullen zeggen: dat is typisch Coen.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur