Ga

Bluegrass van Nederlandse bodem

Coverbands zijn van alle tijden. Ze toveren jouw favoriete nummers om in nieuwe stijlen en kleurrijke optredens. Maar wat als ze deze liedjes in een compleet ander jasje steken? In een countrystijl! Dat is het handelsmerk van de Nederlandse band The Hillbilly Moonshiners.

IMG 8056

Coen Plaat

Geplaatst op dinsdag 18 juni 2024, 11:00

Als je aan country muziek denkt, heb je vast de liedjes van Johnny Cash en Dolly Parton in je hoofd. En in Nederland ken je natuurlijk het repertoire van Ilse Delange. Maar we verruilen de hoofdstad van dit genre Nashville voor het pittoreske Weert. Het is de plek waar band The Hillbilly Moonshiners begon. De Nederlandse coverband is gespecialiseerd herschrijven van bestaande nummers, van Beyonce tot The Backstreet Boys, in hun countrystijl, om precies te zijn in bluegrass. Bluegrass is een subgenre van country met veel akoestische instrumenten, zoals de banjo. Het is erg swingend, en perfect voor de verschillende festivals waar The Hillbilly Moonshiners te vinden zijn.

Inmiddels treden The Hillbilly Moonshiners nu al een decennium in binnen- én buitenland op. Je komt ze tegen op festivals zoals Zwarte Cross en Paaspop, maar ook in Hongarije op Sziget en andere buitenlandse terreinen. Hun tributeshow van Mumford and Sons trekt ook uitverkochte zalen in TivoliVredenburg en andere grote poppodia. Ook deze zomer kom je de bang tegen op verschillende festivals door het land waar ze de vlakke Nederlandse akkers transformeren tot de moerassen van Louisiana.   

Je ziet The Hillbilly Moonshiners onder anderen op Concert at SEA in Ouddorp, Zwarte Cross in Lichtenvoorde en Hoge Bomen Festival in Den Bosch. Op zaterdag 14 december geeft de band een jubileumconcert in De Bosuil in Weert.

Beluister meer van The Hillbilly Moonshiners hier!

IMG 8056

Coen Plaat

Walt, Hans, Bruce & Clark, Thomas & Guy-Manuel en een vleugje Sergio. Een lijstje voornamen waarover mensen die mij kennen zullen zeggen: dat is typisch Coen.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur