Ga

De nieuwe generatie woordkunstenaars

Een poëzie-avond, is dat het ene saaie gedicht na het andere? ZEKER NIET! Rachel neemt Tom mee uit zijn culturele comfortzone naar een avond met de Poezieboys.

IMG 8056

Coen Plaat

Geplaatst op vrijdag 17 mei 2024, 10:00

Beluister de aflevering hier!

Wat vindt Tom eigenlijk van poëzie? Kan hij de woordenkunsten waarderen of vindt hij het gebakken lucht? In Tussen Kunst en Katers (NTR) neemt Rachel Tom mee naar de leukste poezie-avond van de hele wereld: de Poeziebar van de Poezieboys. Daar onderzoeken zij of in Tom ook een poezieliefhebber huist. Maar wie zijn de Poezieboys eigenlijk?

De Poezieboys bestaat uit de acteurs en goede vrienden Jos Nargy en Joep Hendrikx. Hun missie: nieuw leven in blazen in de aloude kunstvorm. Samen met jonge dichters trekken ze het land in met intrigerende voorstellingen over en mét poëzie. Inspiratiebronnen voor hun shows: de Franse dichter Georges Perec en de Spanjaard Federico García Lorca. Ze nemen hun liefde voor de dichtkunst van deze dichters mee en transformeren hun ideeën in speelse en dynamische shows. Poëzie is voor hen écht de uitlaatklep van hun fantasie.

Poeziebar 1

Foto: Gordon Meuleman

Joep en Jos willen met de Poeziebar volle zalen trekken met dichtkunst van jonge, opkomende dichters. De sfeer is uitzonderlijk informeel want naast de voordacht van poëzie zijn het avonden vol rap, dans, wedstrijdjes sneldichten en fantasierijke woordentovenarij. En dat allemaal onder het genot van een drankje.

Wil je zelf meer van de Poezieboys beleven? Vanaf 11 september start het duo weer met de Poeziebar in Den Haag en vanaf 4 november toeren ze samen met Joost Oomen en Explore the North met de voorstelling LORCA door het hele land. De aflevering van Tussen Kunst en Katers over de Poezieboys met Rachel en Tom is vanaf nu te beluisteren in he podcast-app.

IMG 8056

Coen Plaat

Walt, Hans, Bruce & Clark, Thomas & Guy-Manuel en een vleugje Sergio. Een lijstje voornamen waarover mensen die mij kennen zullen zeggen: dat is typisch Coen.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur