Lees

Energiebom op het podium

NPO Cultuur Juul

Juul Bal

Geplaatst op zondag 21 januari 2024, 00:00

Jochem Myjer: de bekende druktemaker op het podium. Je kent hem ongetwijfeld van zijn bekende schoolreisje-sketch, waarin hij allerlei kinderen hyperrealistisch imiteert in gebaren en geluiden. Je herkent er gegarandeerd jezelf, je kind of je oud-klasgenootje erin. Myjer speelt daarnaast piano en viool en je weet dat je na zijn show naar huis gaat met een paar nieuwe nummers die voor de komende tijd in je hoofd blijven hangen.

Zoals een cabaretier betaamt, verwerkt Myjer gebeurtenissen uit zijn leven in zijn eigen shows. Het leven als vader van twee kinderen en zijn leven in Leiden passeren regelmatig de revue. Vanaf 2011 staat het leven van Jochem Myjer plotseling op zijn kop en in het teken ziekte van zijn revalidatie, waarna hij in 2019 in de nieuwe cabaretvoorstelling Adem in Adem uit een nieuwe blik op het leven werpt.

Jochem Myjer heeft weer even op zich laten wachten, maar dit jaar gaat hij weer op tour door Nederland met zijn nieuwe cabaretvoorstelling Net Alsof.

Kan je niet wachten op de nieuwe voorstelling van Jochem Myjer en wil je alvast in zijn leven duiken? Dan heb ik goed nieuws voor je! In de documentaire Jochem Myjer: Nog eentje dan van Het Uur van de Wolf (NTR) leer je Myjer beter kennen, met al zijn ups en downs. De docu is nu te zien op NPO Start

NPO Cultuur Juul

Juul Bal

Ik ben Juul en een echte bingwatcher van documentaires in alle vormen.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur