Ga

Op theatrale ontdekkingstocht samen met S10

NPO Cultuur is op cultuurfestival Oerol op Terschelling. Daar zijn we overdonderd door Groeipijn, de allereerste theatervoorstelling van S10.

Rachel Pouwer

Rachel Pouwer

Geplaatst op dinsdag 11 juni 2024, 00:30

De 23-jarige artiest S10 (artiestennaam van Stien den Hollander) is inmiddels als "kroonprinses van de Nederlandse alternatieve pop" één van de meest oorspronkelijke stemmen in de Nederlandse muziek. Met zeggingskracht en authenticiteit vertelt ze haar persoonlijke verhalen. Haar allereerste theatervoorstelling gaat over de groeipijn in haar zoektocht naar veiligheid. 

Stien: “Ik wil samen met de bezoekers mijn verhaal ontdekken. Ik wil vertellen over een jong meisje die veel heeft meegemaakt, maar ook is opgekrabbeld. Een verhaal vol hoop, eerlijk verteld, zonder opsmuk.” Wanneer is er ruimte voor een nieuw verhaal? Misschien is het een ritueel van loslaten. Het loslaten van pijn en oude ideeën, en een viering van alle mogelijkheden die in het nu liggen.

Schermafbeelding 2024 06 09 om 13 40 13

Foto's: Nichon Glerum

S10 tekende al op 17-jarige leeftijd haar eerste platencontract. Na haar debuutalbum Snowsniper (2019) en Vlinders (2020), bracht ze in 2022 Ik Besta Voor Altijd Zolang Jij Aan Mij Denkt uit. Met onder andere De Diepte, waarmee ze Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival. Dit album werd bekroond met een Edison en een 3FM Award. Ze speelde het afgelopen jaar in een uitverkocht AFAS Live, tourde door Nederland met een uitverkochte clubtour en speelde festival na festival plat.


In Groeipijn laat S10 je samen met haar vaste bandleden vertrouwd repertoire en gloednieuwe muziek horen. Ze neemt je mee in het ontstaan van haar liedjes en de verhalen erachter.

Groeipijn van S10 speelt vanaf 12 november t/m 28 december in de theaters door het hele land. Van Groningen tot Heerlen, en van Eindhoven tot Arnhem.


Schermafbeelding 2024 06 09 om 13 40 24

Kun je niet wachten? 

Op NPO Start kijk je de spiksplinternieuwe docu S10 - dat het goed blijft gaan met mij  (Omroep MAX) over S10, haar muziek en haar mentale gezondheid. Voor de docu heb je een NPO Plus-account nodig. 

Rachel Pouwer

Rachel Pouwer

Muziekfreak. Cultuurnerd. Kunstmaniak. Van het rode pluche tot een modderig festival: Rachel snuift kunst en cultuur alsof haar leven er vanaf hangt.

Vond je dit leuk?

Check dan ook eens de volgende tips

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur