Lees

Debutalbum Froukje het wachten meer dan waard

Het nieuwe album van Froukje komt binnen als een mokerslag

NPO Cultuur Juul

Juul Bal

Geplaatst op maandag 22 januari 2024, 17:19

'De koningin van het bal.' Zo werd Froukje aangekondigd op showcasefestival Noorderslag. En dat klopt. Froukje is met haar kersverse album Noodzakelijk Verdriet niet alleen de koningin van het festival, maar van de pop. 

Noodzakelijk Verdriet staat inmiddels op nummer 1 in zowel Nederland als België. Op de plaat bezingt Froukje de eenzaamheid, de liefde en angsten waar we tegen aan lopen. Het leven wordt gevierd met de grijze randjes die bij het leven horen en het leven mooier en spannender maken.

Tijdens de Cornona-lockdown brak Froukje - toen nog leerling op popconservatorium Codarts in Rotterdam - door met Groter Dan Ik, een nummer met een duidelijke boodschap over de staat van de aarde. Sindsdien heeft ze voornamelijk succesvolle EP’s gemaakt. Maar nu is er dus een volledig album, tevens een pleidooi om je angsten aan te kijken. Een album vol pareltjes.

De kracht van Froukje zit in haar teksten. Puur en eerlijk kijkt zij naar zichzelf en naar jou als luisteraar. Neem deze passage uit Ik Ben Bang: 

Ik ben bang voor wat gaat komen
Ik ben bang voor wat ooit was
En te bang om echt te dromen
Met een hart gemaakt van glas
Ik ben bang dat je me aankijkt
En je niet ziet wie ik ben
En dat niemand me zal kennen
Zoals ik mezelf ken

Heeft dit album je op vele manieren geraakt en wil je Froukje live zien? 
Dat kan t/m 20 april in bijvoorbeeld Groningen, Den Haag, Utrecht en Zwolle. Froukje sluit haar tour af met 3 shows in Paradiso Amsterdam. 


Zijn de kaartjes uitverkocht en was je niet de gelukkige? Wees niet getreurd, want Froukje trad dit weekend op bij Eurosonic Noorderslag. Kijk dat optreden terug op NPO Start: 

NPO Cultuur Juul

Juul Bal

Ik ben Juul en een echte bingwatcher van documentaires in alle vormen.

Vond je dit leuk?

Check dan ook eens de volgende tips

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur