Lees

Lees de tips van Babs

Babs (1999) is een artiest, producer en songwriter. Ze bracht al een nummer uit met Willie Wartaal, speelde op ESNS en sleepte een nominatie voor 3voor12’s Song van het Jaar binnen. Ook heb je haar kunnen zien op festivals zoals Dauwpop, Paaspop, Zwarte Cross, in haar eigen clubtours met uitverkochte shows door het land en begin dit jaar in het populaire TV-programma Wie is de Mol?

NPO Cultuur Bart

Bart Leguijt

Geplaatst op vrijdag 31 mei 2024, 08:00

“De maatschappelijk betrokken mens in mij werd pas wakker toen ik muziek begon te maken. Voor mij is kunst (en in mijn geval dus muziek) een hele mooie manier om actualiteit te bespreken en een statement te maken waar nodig! Als jong meisje miste ik representatie in de media en een rolmodel waarmee ik mijzelf kon identificeren en waar ik mijzelf in kon vinden. Al mijn gekozen cultuurtips bevatten stukjes representatie die ik zelf gemist heb en waarvan ik weet dat het een grote groep kijkers zich gezien zal doen voelen en mogelijk de ogen opent van een andere groep.”

— Babs

Lees de tips van Babs

NPO Cultuur Bart

Bart Leguijt

Reist per trein binnen- en buurland af, op zoek naar de mooiste tentoonstellingen met stoelen, impressionisme of fotografie. Staat net zo graag in de club of op een festival.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur